Kedy ísť na pohotovosť pri dlhotrvajúcej horúčke dieťaťa?
Ahojte mamičky, obraciam sa na vás, lebo už som fakt zúfalá a nevyspatá. Moja malá (4r) má od utorka večera vysoké teploty. Stále sa to točí okolo 38,5 - 39,2 °C.
Vždy jej to po sirupe (striedam Nurofen a Panadol po 4 hodinách) na chvíľu klesne, malá sa trochu napije, možno niečo malé spapá, ale o pár hodín je to tam znova. Boli sme aj u našej pediatričky v stredu, CRP mala vtedy nízke (len 8), tak vravela, že je to viróza a máme len zrážať teplotu a čakať.
Lenže dnes je piatok a tie horúčky sú stále rovnaké, dokonca mi príde, že v noci je to ešte horšie. Malá je strašne unavená, len polihuje, očká má také sklenené... Do toho začala tak divne pokašliavať, akoby ju to dráždilo v hrdle.
Mali ste to niektorá takto dlho pri viróze? Kedy by ste už riešili pohotovosť? Bojim sa, aby sa z toho nevyvinul nejaký zápal pľúc alebo niečo horšie, keď to CRP bolo pred dvoma dňami ok. Mám jej skúsiť dať aj vlažnú sprchu alebo zábaly?
To su stale len 3 dni teploty, teoreticky by mala prist cez vikend zmena (ak to nie je chripka) a pomaly sa pusti nos alebo cosi ine.. to by vysvetlovalo mozno ten kasel (zatekaju hlieny). V podstate ste boli skoro u dr, crp este by neukazalo pravdepodobne.. u beznych skolkarskych virozach nasi mali tepotu 3-4 dni.. ak chripka 5-7 dni teplota
Ako ti radi, kup testy, uvidis cez vikend
Bežný priebeh pri viróze, súhlasím, že u pediatričky ste boli skoro, dieťa s teplotou potrebuje predovšetkým kľudový režim, nechodiť von, íšla by som až dnes, ak sa stav nezlepšil.
Dávaj jej veľa piť a vitamín C, cez víkend by už mala teplota ustupovať
Pohotovosť by som neriešila.
@tana_31 isla by som na pohotovost, dokedy chces dieta takto trapit a este sa na to aj prizeras? Nerozumiem fakt
Podľa mňa pohotovosť nie, keď tak si zavolaj na tú linku,kde ti poradia zdravotníci
No myslim, že povedia len ochladzovat a tekutiny veľa
Zavolaj
@tana_31 isla by som na pohotovost, dokedy chces dieta takto trapit a este sa na to aj prizeras? Nerozumiem fakt
@anonym_317296 čo čakáš, že urobia na pohotovosti ?
@anonym_317296 čo čakáš, že urobia na pohotovosti ?
@anonym_e17c95 CRP, kontrola hrdla, auskultacny nalez, predpis dalsich liekov hoc aj na horucku atd , zaklad
Vzdy lepsie ako si doma cucat prst a decku je horsie

Kúpila by som zajtra v lekárni crp test aj test na covidca chrípku. Ja mám aj pásiky na test moču, či to nie je bakteriálne.