icon

Kedy ísť s dieťaťom k lekárovi pri horúčke?

6. feb 2025

Ahojte.. Chodíte s deťmi pri horúčke aj bez iných príznakov k Dr.? Mali sme celá rodina črevnú chrípku, syn 3 ročný hnackoval a teplota 3 dní. Potom už len dieta. No jeden deň v škôlke a večer teplota, po 9 dňoch od skončenia teplôt. Už ju má druhý deň, ale iné príznaky niesu, a nurofen zaberá aj na 10 hodín. Trosku si len od kašle sem tam. A rozmýšľam ci treba ísť ci nie, na crp a moc aspoň?

colsami
•
6. feb 2025

Ak dieta nema ziadny iny problem ako teploty, idem k Dr. vtedy, ak teplotuje vkuse 3 dni a nejde to dole, napriek tomu ze teplotu doma aktivne zrazame vsetkymi moznymi sposobmi (a lieky vo dne v noci striedanie kazde 4 hodiny, cize ziadne take ze dam Nurofen a drzi mi 10 hodin, ved to je super).

Toto co Ty popisujes by pre mna osobne nebol stav a indikacia, ze by som isla k doktorke.

deedol
•
6. feb 2025

nie, cakala by som. pripadne mozes zatial urobit domaci test na chripku A, B a covid. keby zas teplotoval tri dni a neprechadzalo by to, tak by som sa jej ozvala, ze ci mam prist. (ak sa rozostupy medzi podanim liekov zvacsuju, je to na dobrej ceste, naopak, ak teplota stale pretrvava a stav sa zhorsuje, treba ist.)

autor
•
6. feb 2025

@colsami ved práve že doteraz sme to tak tiež vždy riešili, že tam vlastne ani nechodíme. Len uvažujem ci tam nemôže byť dáky zápal v tele, či vlastne to môže byť tak ze po sebe po 9 dňoch zase teplota. Síce to bola zas črevná viroza. A teraz zas hneď chrípka? A teda strašiak víkend ide.

colsami
•
6. feb 2025

Ano stava sa aj ze dieta ide z choroby do choroby.

deedol
•
6. feb 2025

kludne mohol v skolke chytit chripku, ta sa vie prejavit rychlo a este bol aj oslabeny. ale chapem ta, tiez som podobna a nechcem nic podcenit. pockaj este aspon dozajtra, uvidis. drzim palce

autor
•
6. feb 2025

Tak to som chcela vediet, že či je to možné takto po týždni schytat zas chrípku, či sa predsa nemá niečo preliečiť ATB a ci teda nurofen stačí, keď účinkuje na horúčku. No hneď behali vonku v zime, a hovoril ze aj smädný bol, tak asi mu to ešte nebolo treba... Ďakujem Vám 🩵