icon

Kedy ísť s dieťaťom na pohotovosť?

8. máj 2024

Poraďte,dieťa kašle má 4 roky a zašli mu hlieny a povracal sa predtym sa nahanal so sestrou,má aj zadnú nádchu.Problem.je ten že predtým ako sa povracal trošku akoby mu hrudník fialovo- modrel trochu aj v tvári.velmi som sa zľakla ,je to u hodina všetko je ok.To z čoho mohol tak fialoviet? Treba ísť na pohotovosť?vdaka

autor
8. máj 2024

Názov mal byť dusenie

deti95060810
8. máj 2024

určite dieťa pozoruj.
ak si nebudeš vedieť rady zavolaj na detskú poh. - vždy dajú radu ako ďálej.

autor
8. máj 2024

@deti95060810 to tak deti fialoveju? Z coho?

deti95060810
8. máj 2024

dusil sa... tiež keď ti niečo dobre zabehne tak budeš za chvíľu fialová.

anavixy
8. máj 2024

Sfialovel, pretoze mu hlien upchal dychacie cesty, to mu podrazdilo na vracanie (obranny reflex), hlieny vyvratil a dychacie cesty sa uvolnili. Je to ok, len treba davat pozor, aby sa nenahanal moc, na pohotovost ist netreba. Treba davat Sinupret, morsku vodu a odsavat nostek, co sa da..

autor
8. máj 2024

@anavixy ďakujem za rady a to by sa mohol z hlienu aj zadusit? Vy ste zdravotnícka? Mám taký pocit a dik ❤️ za radu

anavixy
8. máj 2024

Tak relativne mohol, keby bol sam napr., ale ked ste pri nom tak by ste ho vybuchali alebo by sa povracal zasa, ale teda ano, je to nebezpecne tiez. Ano, som sestra 🙂 za malicko, nech sa mu rychlo polepsi 🍀

autor
8. máj 2024

@anavixy a to tak zvyknú sfialoviet?netreba to riešiť zajtra?

anavixy
8. máj 2024

No ked sa dusi, tak ano… kludne konzultuj s pediatrom zajtra, nic tym nepokazis🙂