Zvracanie ročného dieťatka - máme ísť na pohotovosť?

masenkamedvedova
23. apr 2019

Ahojte prosím vás o pomoc Rocny syn začal vracať o 11 v noci vyvrátil všetko a potom každú hodinu sa budi s plačom vyvracia trosku sople a hlieny a zaspi. Čaj nechce. Prosím vás utekali by ste hneď na pohotovosť alebo keď už je väčší môžem aj doma ho poliecit? Na pohotovosti po telefóne že to nechajú na mňa ešte nech počkám. Mate skúsenosti.

lula313
23. apr 2019

@masenkamedvedova teraz je v ba rozsirena viróza črevnej chrípky. Do par hodín by vracanie malo prejst same

miruslb
23. apr 2019

Ahoj, akurát to riešime. My sme v noci z nedele na pondelok od 1.00 hod z ničoho nič začali vracať. Dcéra sa do rána pozvracala dokopy 6x. A raz hrozna, vodova stolica. Následne na to, bola od cca 8. 00 len ospala, apaticka, bez nálady. Lenže počas dňa sa to zhorsovalo. Nechcela papať, pila veľmi málo.
Tiež som volala 155 s tým, že sa chcem iba poradiť, či to je na pohotovosť alebo nie. Poslala k nám sanitku, ale bez lekára, tak oni nás odviezli rovno do nemocnice. V nemocnici do 2 hod vystúpila teplota, s ktorou sa pasujeme doteraz. Snažia sa ju zrazit, ale vždy to vydrží tak 3 hod. Takže určite si to ešte odsleduj a keď niečo, choď.

miruslb
23. apr 2019

A dcérka mala presne v nedeľu 11 mesiacov a hneď v pondelok toto.

michaella94
23. apr 2019

Dava po lyzickach vodu a nesladeny cierny caj...ked to v sebe udrzi akonprve by som skusila dat zjest tycinky...a prisna dieta....ak vracanie neprechadza kup od znacky hipp taky napoj...v lekarni ti urcia poradia aky myslim nam zabraj hned po prvej davke viac syn nezvracal...ja by som pockala doma a ked ani to nepomoze tak vtedy by som zasla k dr...drzim palce

veronsono
23. apr 2019

Ano riesila by som hned, mne zacala dcerka pred troma tyzdnami vracat v noci, rano bola total vycerpana, behla som k obvodnej, a ta nam dala spravit aj rozbor stolice na rotavirusy. Za hodinku uz aj volala doktorka naspat, ze sa potvrdilo, ze mame rotavirus,takze nasledne hnacky a hlavne kontrolovat,aby dieta prijmalo tekutiny.Takze jednoznace necakat a s takymto malym dietatom riesit vracanie hned. Aspon si budes ista.

nini1010
23. apr 2019

Vsetko zavisi od toho ci pije a cika.Dieta a hladovka mensia nie je az taky problem ale extremne dolezite je aby nebolo dieta dehydrovane a dieta sa dehydruje v takychto situaciach velmi rychlo a je to zivotu nebezpecne.takze sledovat pitie a plienky.ak bude dlhsie sucha (cas si najdes na internete)tak smer pohotovost.

masenkamedvedova
autor
23. apr 2019

Ahojte ďakujem ustúpili chvála Bohu a pije dosť aj staršia dcéra už z vracala

jana_vaj
23. apr 2019

Tak je potom isté, že ste chytili nejakú vyrózu. Hlavne treba diétny režim a dosť zavodňovať. To je teraz to najdôležitejšie

bronik89
23. apr 2019

Aspoň, že to teda ako tak prešlo. Aj si bola ráno u lekára? Ja by som šla, keďže to majú obe tvoje deti a je tu pravdepodobnosť, že to chytíš aj ty