Kedy ísť so synom na pohotovosť pri bolesti nohy?
Ahojte, rano ma trojrocny syn budil s tym, ze si nevie dostupit na lavu nohu, lebo ho boli. Odvtedy sa vsade nosi a nechce na nu dostupit, inak ma naladu dobru, je, pije, horucku nema...len ta noha. Natrela som mu ju bylinkovym kremom a dala panadol proti bolesti. Nohu nema napuchnutu, udretu...nic na nej nevidim, napriek tomu ho boli aj ked sa jej silnejsie dotknem, vcera vecer mu este pred vecernym spankom nic nebolo. 🤷 Napadli ma aj rastove bolesti, ale tie su podla informacii na nete vyrazne skor vecer...Pokial by bolest pretrvavala aj poobede a stale by odmietal dostupit na lavu nohu, mame ist radsej na pohotovost alebo mame pockat do zajtra a ist rano k lekarke? Dakujem za zdielanie nazora a pripadnych skusenosti!
Ja by som isla zajtra k lekarke/lekarovi.
Ked ho nechas sameho, tiez sedi a nepostavi sa na tu nohu? Myslim tak, ze v izbe, nie ze uplne sameho...
@anonym_autor nebol chorý?
Ja by som ho skúsila zavolať z inej izby, či príde k tebe. Možno ho bolela, strpla...a zľakol sa a teraz sa bojí. Pozorovala by som ho, na pohotovosť by som išla, ak by sa aj po obedom spánku nepostavil.
@anonym_autor išla by som na pohotovosť, v rovnakom veku môj syn začal chodiť tak, že jedno chodidlo vytáčal do boku. Išla som k lekárovi, na rentgen a mal prasknutú kosť. Nechápal nikto, ako k tomu prišiel, bola som s ním takmer nonstop, možno bol chvíľu na dvore sám, keď som odbehla dnu, ale keby sa udrel, alebo zle doskočil, tak by som predpokladala, že sa rozplače. Pre istotu choď ešte dnes
Ja by som isla zajtra k lekarke/lekarovi.
Ked ho nechas sameho, tiez sedi a nepostavi sa na tu nohu? Myslim tak, ze v izbe, nie ze uplne sameho...
@martinkatinka ale čo urobí pediater bez rontgenu? Ak ho to boli už niekoľko hodín že ani dotknúť ani stupit, šla by som hneď s ním na pohotovosť, kde majú aj rontgen. Či necháš dieťa trápiť dva dni?
@martinkatinka ale čo urobí pediater bez rontgenu? Ak ho to boli už niekoľko hodín že ani dotknúť ani stupit, šla by som hneď s ním na pohotovosť, kde majú aj rontgen. Či necháš dieťa trápiť dva dni?
@13uzivatelka11 nehovorim, ze ho ma nechat trapit, iba este chvilu pozorovat. A nemusi sa riadit nasimi radami, ved nech urobi ako ona uzna za vhodne...
Išla by som na pohotovosť.
Pediater vás tiež posle na röntgen či tam nie je nejaká prasklina na kosti a podobne
Parainfekčná koxitída (zápal bedrového kĺbu s výpotkom pri/tesne po pravdepodobne vírusovej infekcii). Ibuprofen prvé 2 - 3 dni pravidelne 3x denne. Pri nezlepšení v stredu/štvrtok ku všeobecnej lekárke pre deti a dorast. Parainfekčná myozitída (zápal svalov) býva obojstranná, lieči sa rovnako, v krvi bývajú zvýšené svalové enzýmy (CK, LD). CRP môže byť pri oboch chorobách v norme. ZS
ak neplače od bolesti, tak to určite nebude niečo vážne. A ísť na urgent, čakať tam niekoľko hodín /v LV kľudne aj 5 a viac/ Ja by som počkala a uvidíte
Napadlo mi, ze mohol spat tak, ze mu strpla. Co sa prejavuje tym, ze pri dostupeni ju chvilu neciti, a ked strpnutie ustupuje, prejavi sa to mravcenim, aj bolestou. Tak teraz je na to zamerany. Stratil doveru, nechce to pokusat. Deti toto robia.
Ak ho to vsak zaboli aj vtedy, ked sa mu nohy nenapadne chytis bez jeho vedomia (ze zareaguje bolavo skor, ako si uvedomi, ze sa ho dotykas), tak by som to riesila.
Dakujem kazdej za prispevky! Teraz uz zacal pekne doslapovat, najprv iba na spicke a teraz uz aj pekne doslapne, dokonca si aj odbehol kratko 🤗...asi zacal posobit liek proti bolesti. Je pravda, ze mal cely minuly tyzden sopliky, tak to moze byt aj tou chorobou, samozrejme ho budeme sledovat, ak by sa nam cokolvek nezdalo, tak pojdeme zajtra k lekarke.
Dakujem kazdej za prispevky! Teraz uz zacal pekne doslapovat, najprv iba na spicke a teraz uz aj pekne doslapne, dokonca si aj odbehol kratko 🤗...asi zacal posobit liek proti bolesti. Je pravda, ze mal cely minuly tyzden sopliky, tak to moze byt aj tou chorobou, samozrejme ho budeme sledovat, ak by sa nam cokolvek nezdalo, tak pojdeme zajtra k lekarke.
@anonym_autor ja len dodam, ak by aj nieco podobe nabuduce bolo chod hned na pohotovost nie k pediatricke. Ja som tak rok dozadu isla s dcerkou k pediatricke, lebo utekala, smykla sa a spadla a presne plakala, ze ju boli nozicka a nemoze na nu stupit, len som ju nosila, u pediatricky sme cakali asi 2 hodiny lebo tam mala tolko ludi a ked sme prisli na radu, mi povedala, ze ona nema ako zistit co jej je, mali sme ist hned na pohotovost, aby jej spravili rontgen.
Parainfekčná koxitída (zápal bedrového kĺbu s výpotkom pri/tesne po pravdepodobne vírusovej infekcii). Ibuprofen prvé 2 - 3 dni pravidelne 3x denne. Pri nezlepšení v stredu/štvrtok ku všeobecnej lekárke pre deti a dorast. Parainfekčná myozitída (zápal svalov) býva obojstranná, lieči sa rovnako, v krvi bývajú zvýšené svalové enzýmy (CK, LD). CRP môže byť pri oboch chorobách v norme. ZS
@ninazemna suhlasim,pohotovost netreba
ja som včera zle stúpila. nebolel ma členok, nebolo to podvrtnuté, žiaden opuch ani modrina, nič, ani na dotyk ma to nebolelo. trošku pri chôdzi som to cítila ale v pohode som prešla mesto (som na dovolenke…). všetko ok a večer ma to začalo bolieť, už som na nohu nevedela stúpiť - išla som na pohorovosť - rtg- zlomenina 🤷♀️
ako som písala - zle som stúpila, pri bežnej chôdzi…
@anonym_autor ja len dodam, ak by aj nieco podobe nabuduce bolo chod hned na pohotovost nie k pediatricke. Ja som tak rok dozadu isla s dcerkou k pediatricke, lebo utekala, smykla sa a spadla a presne plakala, ze ju boli nozicka a nemoze na nu stupit, len som ju nosila, u pediatricky sme cakali asi 2 hodiny lebo tam mala tolko ludi a ked sme prisli na radu, mi povedala, ze ona nema ako zistit co jej je, mali sme ist hned na pohotovost, aby jej spravili rontgen.
@anonym_82c286 Samozrejeme, ak by k tomu predchadzal nejaky uraz, tak by som ani nevahala.
Môže mať zápal kĺbu môj za to nechcel chodiť, ak nemá teploty na zápal mi kázali dávať nurofen nie panadol kvôli tomu že nurofen je aj proti zápalu. Tiež jeden deň nechodil potom zasa začal, riešili sme to mesiac a potom na dva skončili v nemocnici pritom na RTG ani sone nemal nič, crp nízke...

Ja by som išla na pohotovosť dnes