Kedy je dobré navštíviť imunológa?
Nakolko sme stale chory na dychacie veci. 🙂
ano, potrebujes odporucenie od pediatra alebo obvodnej lekarky. my sme isli tiez s tym istym problemom u 3 rocneho. nic nam nezistila, dala nam lieky na podporu imunity, zaberali kratkodobo. stale mal sople a zapal priedusiek. vyriesil to az plucny lekar, dostal zuvacie tabletky pre deti a odvtedy bolo omnoho lepsie. davala som v zime aj aloe vera gel na posilnenie imunity a to zaberalo teda ovela lepsie ako vsetky tie lieky od imunologa. no kazdy je iny........vyskusaj.
na to by vam vedela dat adekvatnu odpoved vas pediater.....ale vidim ze mate malicke dieta ,nema este ani 2 roky,,,,takze ani imunolog by vam vel;mi este nepomohol lebo vacsina liekov-immunosupressiv,imunostimulatorov- je od 3 rokov,skuste najprv nejake prirodne veci.... my mame dobre skusenosti s kvapkami Kaloba, v chripkovej sezonne si dame viac vit C, velmi dobry je aj kolostrum-ale nie je jedno aky....,echinaca je tiez dobra volba...uz aj nase stare mamy pouzivalu...skuste nieco z tychto produktov resp nejaku kombinaciu ....uskodit nemoze ba naopak...uvidis!!!..len nevzdaj sa prirodne veci treba brat dlhodobo ,necakaj vysledky po 3 dnoch....a este nieco mi napadlo mozno mate v rodine bacilonosica-a od neho sa moze nainfikot maly zznov a znovu...mozes to byt ty,otec ,babka dedo...hocikto s kym s styka tvoj maly...u nas sa to potrvdilo...aj ja som ako mala bola vzdy chora ,do 2 rokov som brala vyse 10 krat atb.... potom mi zacal robit vyter hrdla este pred atb liecbou!! moj pediater a vysiel mi vzdy ten isty bacil.... potom zavolal moju matku aj otca na ster z hrdla ...mali negativny vysledok...potom sa pytal pan dr ze este kto sa styka so mn ou.... no ja som mala pestunku ktora ma strazila denne cca 4 hod...a ona bola bacilonosicom...takze aj na to treba mysliet...
Moj maly tiez trpi na dychacie cesty - ma to od ockovania na pneumokoky. Ale s tym uz nic nenarobim. My sme skusali echinaceu, kolostrum (to nam strasne smrdelo, takze z toho nic nebolo), bio gaia...(detske probiotika, kedze imunita vyhcadza aj z criev a zaludka) kym bol mensi. Teraz mu davam Imunoglukan a nechcem to zatial zarieknut. Je koniec novembra a mal len raz laryngitidu.. uvidime, co prinesie cela zima....s imunoglukanom, aj ked nie je prirodny, sme velmi spokojny. Len tiez sa musi brat dlhodobo a zacat uz pred sezonou, aby bol podchyteny.

nie je jasne ci pises o sebe alebo o dietati, kedze ste stale chori 😉 . Ale inak u nas to bolo tak, ze ak ochorela dcera, tak potom aj druha a aj ja.......so starsou som bola u alergologa, kedze stale kaslala, odporucila ma detska Dr. So sebou so isla k imunologicke-alergologicke, kedze som tiez bola stale chora.Rozhodla som sa sama, ale od obvodnej som papier potrebovala. Jednoducho som jej povedala, ze tam chcem ist, ze som stale chora a nic nepomaha.....ona to nejako neriesila, dala mi stale atb a bolo.Tak som sa rozhybala sama a sla. Nakoniec mam oslabenu specificku bunkovu imunitu a konecne sa nejako snazim liecit podla imunologicky.....