Kedy je potrebná hospitalizácia u detí s impetigom?
Ahojte. Tazko mi je. Prosím Vás, v čom spočíva hospitalizacia u detí s impetigom? Hrozí synovi. Hoci verím, že nebude musieť..... Ako tam liecia Impetigo? Najskôr som si myslela, že ho štípe blcha alebo komar. Lenže začali sa robiť vodnate obrovské bulvy, na nohach. Na chrbte pri zadku vyschli. Stopy po blche a plostici v posteli sme nenašli žiadne. Ja som dostipana pred tym, podobne blche alebo komarovi, jedneho sme aj doma zabili, nanosila som kvety dnu z balkona, mozno odtial. Doktorka to vidí na Impetigo, dala antibioticku mast, ale ak pribudnú ďalšie mame ísť do nemocnice lebo ona si myslí, že prehnane reaguje na stipance, alergickou reakciou a dostal z toho Impetigo. Oslabená imunita inak po kiahnach. Plus mali sme naštevu, ktorí mali siedmu chorobu a veľmi podobne pľuzgiere na tele a ich doktorka si je istá, že to je siedma choroba, hoci trochu s inými príznakmi a mne to príde divne... Ja mam doma ďalšie 2 deti, ročnú kojim ešte večer a po nociach nosím na rukach, zubky.. syn je ale na mňa naviazany, veľmi citlivý a trpel by bezo mňa aj keď s mužom v nemocnici. Celkové antibiotika, Sumamed bral pred kiahnami kvôli večným soplom a kašľom. Co by ste robili? Kedy naozaj je už Impetigo na nemocnicu a ako dlho trvá liecba? Ci ísť len pre celkove antibiotika na pohotovosť? A v pondelok požiadať doktorku o odber krvi a stery nejaké? Ma ich mozno 25 na nohach, niektore vodnate, niektoré pluzgiere, ale nie typické žlté na Impetigo. Ďakujem
Vdaka za odpovede....

Dcera mala impetigo, dostal ho aj muz, ale take vodnate pluzgiere nemal nikto. Skusila by som este koznu.
ihned chod na pohotovost, mal hned dostat atb hlavne dodrzuj prisnu hygienu vsetko oddelene aj prat oblecenie uteraky atd a hlavne nech si to nezavlecie do oka alebo dnu do nosa
na toto len mast nestaci
ano je to impetigo rozlezene a rozsirene presli sme si tym najskor zlaty stafylokok
@anna1992 musíš mat mimoriadnu hygienu , všetko prať na vysokej teplote ja som dávala aj sanytol plus susicka na programe hygiena, natierala som aj okolie nie len chlastu, pod sprchou som umývala s betadine mydlom, po ošetrení som si cítila ruky dezinfekcnym mydlom, takisto syn lebo sa skrabal. Jeho sestra to chytila ,aj keď som ich osetrovala našťastie najmladšia to nedostala
Podľa tej poslednej foto bude to impetigo. Kiahne oslabujú veľmi imunitu, až z tohto trošku pozbierate, popracujte na nej, aby sa na malého kadečo do budúcna nelepilo.

Na toto mal dostat atb tabletky, masticka nestaci. Ti co je za doktorku?? Naco hospitalizacia. U nas tiez otrasne lezie, po atb tabletkach plus mast extremne zlepsenie uz po 2 dnoch cca