Kedy je vhodný čas na nájdenie detského doktora?
Ahojte baby som v 6 mesiaci tehotenstva ..kedy si treba nájsť detského doktora ? Budem chodiť aj na nejaké poradne pred tým ako porodim ? Ďakujem za odpovede 🙂
Ahoj. Ja som tiež v 6 mesiaci a bola som dnes osobne zahlásit u pediatricky. S prvým som tiež bola cca v 6/7 mesiaci. Išla som skôr lebo som si vybrala mimo môj rajon.
ja som tiež písala skôr, ale napísala mi, že sa mám ozvať až ked porodím, ale že v porodnici ju môžem nahlásiť.. :D :D
ahoj.pred porodom si vyber detskeho pediatra, ak nie je spadovy, nemusi ta zobrat.preto by si mu mala zavolat, ci prijimaju pacientov.spadovy lekar ta zobrat musi.to nie je len, ze si pocula na nejake pediatra dobre recenzie a nadiktujes jeho meno v porodnici...po prepusteni z porodnice mu zavolas v ten deň a zvycajne na nasledujuci den by ste mali s babatkom prist do ambulancie sa ukazat, podpisat zmluvu o poskytovani lek.starostlivosti pre dieta a potom budete chodit na pravidelne kontroly.mnohi objednavaju na konkretnu hodinu.co je lepsie, nebudete sa tlacit v cakarni.u lekarky na poradno budu zapisovat vahu, dlzku, velkost hlavicky v cm.neskor vas poslu na sono noziciek, ci sa vyvijaju v poriadku.atd.
Ja som si nasla v 5-6 mesiaci nakolko u nas je tazko najst
podla obvodu sme partili k jednej ale mali 400 deti nadstav zobrali by nas avsak ja som chcela lepsi pristup tak sme nasli sukromnú 120€ rocne a nemozem sa vobec stazovat
cize odporucam ti nahlasit sa uz teraz
do poradne prides az s babetko 2 -3 dni ptm ako vas domov treba zavolat hned ako budes vediet ze ta pustia ( aspon u nas to tak bolo , Vedela som že nás piatok pustia tak som zavolala a pondelok už sme boli u doktorky na prvom vyšetrení)
@minesasubu ďakujem a keď mám cisarsky rez ? Tiež musím prísť či stačí napr keď s ňou pôjde moja mama ?
2x som mala cisarsky rez a normalne som isla s detmi k pediatricke, ved to je vyse tyzdna od porodu, to si normalne mobilna a schopna chodit aj vsetko.
Ty si zakonny zastupca dietata,cize bud ty alebo otec dietata. Ja som mala 2 cisarske a tiez som isla s dietatom sama. V nedelu nas pustili a na utorok nam dala termin. Pri starsej prisla k nam domov na druhy den ako nas pustili
@minesasubu a tá súkromná bola vo vašom meste ? 🙂
@milanemila och ja som na takéto veci veľmi slabá :D mala som operáciu žlčnika a to bol masaker musel má priateľ všade dvíhať takže keď to bude ešte horšie lebo brucho budem mať rozrezane neviem si predstaviť ísť s malou k pediatrovi ale tak budem sa musieť premôcť 🙂
V porodnici ti po par hodinach daju dieta...budes ho krmit, lrebalovat, kupat...rychlo zabudnes na rez na bruchu...na to nebudes mat cas
Ja som šla tiež normálne po cisárskom a hneď na druhý deň ako nás pustili domov, lebo ju dr. chcela vidieť..
@rachel36a tak u nás v nemocnici je aj možnosť že keď sa na to nebudem cítiť tak ju nemusím mať na noc čiže toho sa nebojím 🙂
ano dokonca 15 minu busom od nás 🙂 skús popozerať vo vasom meste ake su moznosti pediatrov,
@minesasubu my nemáme súkromných lekárov :( a najbližšie mesto je veeelmi ďaleko :/ snáď nás zoberie niekto v našom meste 🙂
treba obvolat a budes hned vedieť 🙂
Ano tu prvu noc ked sa nebudes citit na to tak nie ale potom uz ju dostanes na izbu a fungujes
Ja som zavolala našej doktorke, asi 2 mesiace pred termínom pôrodu, či môžeme chodiť k nej po narodení, a ze ako postupovať. Odsúhlasila, potom som sa jej ozvala až z nemocnice, keď nás púšťali z pôrodnice a dohodli sme sa, kedy mame prísť prvý krát.
Pri pôrode musíš nadiktovať aj meno detského lekára, čiže treba už vybrať vopred.
Zavolaj si dopredu či vás vezme a potom zavolaj keď pôjdete z pôrodnice a povie vám kedy máte prísť.Keď nebudeš vládať tak nech ide s tebou manžel alebo teda mamina a pomôže ti ☺️ .
Pediatrovi staci zavolat, ci vas vezme, alebo sa ist opytat kratko pred porodom (ak teda u vas nie je problem s preplnenostou). Potom len z porodnice zavolas, ze je dieta na svete a ona vas pozve na prvu poradnu. V porodnici budes nahlasovat pediatra, pretoze k nemu pridu vysledky novorodenenckeho skriningu. K pediatrovi moze ist s dietatom aj otec, v podstate aj stara mama, ale tak hadam chces byt pri tom, ked bude lekarka vysetrovat tvoje dieta a davat rady… Hlavne sa nelutuj uz dopredu, dieta ti sice na noc vezmu, ale urcite nie kazdu noc a aj to je par hodin. Zlcniku si nechybala, ale dieta ta bude potrebovat, treba sa vzchopit cim skor a fungovat. Bude to uplne ine. 🙏
Tak vybraného lekári by si už mala mať, nie každý na ktorého si mesiac pred pôrodom zmyslis ťa aj vezme takže aj na to treba myslieť 🙂 minimálne si odvolať pozisťovať ktorý berú nových pacientov.. ja som tak asi 2 mesiace pred už mala naisto potvrdené od pedietra a dostala som hneď aj inštrukcie kedy prist s bábätkom prvýkrát a pod..

Staci tesne pred porodom, potom meno pediatra nahlasujes v porodnici a nie k detskemu lekarovi nebudes chodit pred porodom bez dietata. Ked sa babo narodi, das vediet pediatrovi a da tie termin.