icon

Kedy mám malému dieťaťu brať moč?

kkukulienka
3. dec 2021

Dobrý deň chcela by som sa spýtať Kedy mam zachytiť moč malému dieťaťu môžem deň predtým alebo v ten deň ako idem doktorke.. Bojím sa ze za ten čas v ten deň to nedám 😅

simkids
3. dec 2021

v ten den, ak sa nepodari, tak zanesies iny den

kvetinka75
3. dec 2021

ráno nalepíš sáčok a keď sa naplní odnesieš. Myslím, že v priebehu 1-2 hodín sa dieťa vyciká

simca06022011
3. dec 2021

ma byt "cerstvy". Neveim ci mate kontrolu/reventivku. Ale ak sa ti nepodari chod bez a potom donesies. DOhodni sa so sestrickou. Ja som to potom robila tak, ze iny den a kludne v neskorsej hodine som niesla. A teda... ked bola moja batola, tak sa mi to nikdy nepodarilo, boli aj take lepiace sacky, do plienky...

moze
3. dec 2021

Vyhrad si na to hodinu. Rano po zobudeni umy malu poriadne, poloz na prebalovaciu podlozku, maj pripravenu skumavku a cakaj. 😀 Najlepsie je dat jej predtym mliecko. Moc ma ist priamo do skumavky ak ide o moc na kultivacne vysetrenie, ak ide iba o chemicke, mozes pouzit sacok.

basska_b
3. dec 2021

Musíš čerstvý. Po zobudeni ho rozbal a čakaj. Keď odchytís, tak potom rýchlo k doktorke. Nám hovorila, že do 9.00, lebo vtedy im odchádzaju vzorky do laboratória. To sa možno treba opýtať

jazula
3. dec 2021

My sme mali doniest moč k 5mesačnej poradni…podarilo sa nám to až tak po 2 týždňoch (najskôr som bola s malou odcestovaná, potom bola nejaká ťažká noc a sme sa na to vykašlali…a sestricka preberala vzorky len 2 dni v týždni v medzi 7-8 ráno 🤷🏼‍♀️). A bolo to v pohode. Malú sme ani umyť nestihli, ráno keď sa začala preberať na papanie okolo 6tej som ju položila na prebalovaciu podložku, odbalila, pustila vodu, trošku sme jej pošteklili cikulu a už sme len chytali vodotrysk do kelimka 😂. Použili sme poriadne umytý kelímok od jogurtu, preliali do skúmavky a doktorka nás potom pochválila, že ukážkovo odobratý moč 😁. Ešte že nás pri tom nevidela 😂.

kkukulienka
autor
6. dec 2021

@jazula tak toto je dobré 😅😅 inak tu skumavku môžem kúpiť aj v lekárni a doniesť to v tom pani doktorke?

jazula
6. dec 2021

@kkukulienka Nám dala skúmavku sestrička pri tej poradni v 5 mesiacoch, ale určite sa dá aj v lekárni kúpiť sterilná skúmavka.