Kedy môže ísť dieťa von a do škôlky po kiahňach?
Baby neviete mi niektorá poradiť,kedy mi môže ísť malá vonku a do škôlky,ked mala kiahne.
Prvé vyrážky som jej objavila pred deviatimi dnami.Celkom rýchlo sa povyhadzovala a ani nie moc veľa.3 dni mala teplotu.No a už niekoľko dní sa jej nové vyrážky netvoria,má už len chrasty.
Už sme deviaty den doma a neviem či už môže ísť von,ked je dosť chladno.Doktorka mi povedala že má byť doma 2 týždne,ale ona sa už hrozne nudí,neviem ako ju mám zabaviť.Už by chcela ísť veľmi do škôlky,lebo tam rada chodí.Tak či nieje zbytočné držať ju doma 2 týždne?
@papricka33 dakujem.tak este tyzden doma😈
@abbieka ☹ hmm. Ale vonku do prírody, do parku, na prechádzku už v pohode môžete
@abbieka Ak už má zo všetkých vyrážok chrasty tak áno - to ti pediater nič nepovedal? Syn bol po 8 dňoch po výsype v poriadku - všetko už len chrasty a väčšina preč, na 10.deň sme boli na kontrole a na 11.deň išiel do školy. Dcérka mala tiež rovnaký priebeh - nemali žiadne teploty, pár vyrážok....
Samozrejme záleží aj od priebehu choroby -ale ako som už napísala - mne jasne pediatrička povedala, keď som jej volala, že syn dostal kiahne, že máme prísť na kontrolu najskôr za 10 dní alebo teda až keď bude mať zo všetkých vodnatých pľuzgierikov chrasty.
Kiahne sú infekčné-teda ich nositeľ - 2-3 dni pred výsypom a potom do premeny poslednej vyrážky na chrastu.
Aj môj najstarší syn má 10.r.a dostal teraz kiahne vysypal sa zvonka aj zvnútra(potom mi jedna známa poradila že keď sa uvidia na tele prvé vyrážky tak dať do teplého čaju dieťaťu za lyžičku nejakého alkoholu aby sa mu vyrutili všetky von a nie do vnútra,n nevedela som ale že to tak niekedy robievali)a v ústach ho boleli ďasná a hrdlo a máme doma ešte mladšieho syna 7.r.a dcérku 2,5r.H ned som volala doktorke či mám dať toho mladšieho syna do školy a ona povedala že ano,ze zbytočne by vynecháva školu lebo nieje isté či to dostane teraz aj on alebo môže to dostať až o 3 tyz.neskor nikde nieje zaručene že to dostane hneď.Zatial sme už 5dni vysypaný a mladší surodenci to nemajú tak uvidíme,drzim všetkým palce
@katinkaaa7 v škôlke to ide ako lavína
My máme kiahne 6ty deň a maly je už v pohode všetky ma zasusene, do kolektívu určite nejdeme minimálne týždeň ešte ale na dvor som snim sla včera na večer okolo 6 keď už nebolo také slnko a dnes je pod mrakom tak sme teraz vybehli na pol hodku na dvor tiež, neviem ho udržať vnutri ale je fajn počasie ani zima ani teplo tak ako vnutri tak si myslím že mu nič nehrozí,vnutri sme sa už skoro zbláznili. Prekonali sme ich bez veľkej teploty mal len zvýšenú.
@hajanka čím ste tie kiahne natierala ? Akou dezinfekčnou vodickou

@abbieka chrasticky sú infekčné, takže do škôlky až ked odpadnú všetky a bude "čistá" Inak je infekčná pre ostatné deti, takže kvôli nim nie