Kedy sa prejavujú príznaky autizmu u bábätiek?
Ahojte, skorej ako ma tu ukameňujete,že sa vypytujem hovadiny a riešim zbytočnosti, prosím, ženy, matky,aby mi proste odpovedali pokiaľ môžu a majú samozrejme skusenosti s touto diagnózou. Mam doma 8t bábätko, chlapčeka, v poslednej dobe som si začala všímať, že ma slabší očný kontakt, pozera kade tade,keď ho kŕmim pozerá inde,pozrie aj na mňa ale nijako extra dlho sa na mňa nefixuje,kednho prebalujem tiež na mňa nepozerá....skorej na osobu co je blízko pri hlavičke a tam sa aj usmieva....je to kľudne bábätko a place iba keď je hladný a boli ho bruško....veľmi ma znepokojuje ten pohľad...a neznáša polohu na brušku. Kedy ste si po prvýkrát všimli u dieťaťa takéto správanie a kedy sa diagnozq potvrdila a naopak vyvrátila....
Ďakujem.
@veroniiika1206 tvoje dieťa je zdravé, chvalabohu, čo sa však nedá povedať o tebe. Hľadať chyby a diagnózy tam kde nie sú?! Mohol by už písať minimálne tlačené písmená, na písané má ešte čas.
Áno, píšem ti to z vlastnej skúsenosti, mám takéto dieťa ale určite sa nediagnostikuje v 8 týždňoch.
Ja mam dieta zdrave, ale aj tak ti napisem. KEdze som sa nervovala pri kazdom priznaku cohokolvek... hadam aj do nejakych 4rokoch... a mame v rodine aj postihnute dietatko, mam medzi znamymi aj autistickeho chlapceka - a tieto veci, VOBEC nediagnostikovali takto skoro...
Ja toto obzeranie by som skor pripisovala tomu, ze zacina objavovat... na co by vyhladaval tvoju tvar a pozeral ti do oci? teba poznaaa.. teraz zacne obzerat vsetko mozne, skusat vidiet, este ani nevidi nejak extra, cize moze ho zaujat nejaka farba alebo co ja viem co, zvuk...
a to este pockaj, tie pohyby, rec/nerec, zvyky a zlozvyky... ak budes vo vsetkom hladat nieco, tak sa zblaznis. Kolkokrat som ja maturovala nad tym, ze ci mam normalne dieta a stresovala sa. Este bude hlavu drzat do boku, divne sa kukat, nevnimat na 5te oslovenie... :DD
@veroniiika1206 To musi na teba nepretrzite pozorat pocas celej doby kojenia? Ta hypnotizovat? Pre boha ved objavuje svet je aj na ine veci zvedave ako na tvoj ksycht. To nemyslim vazne toto ! Ja uz ked vidim diskusiu : je moje dieta autista? Tak sa mi zdviha krvny tlak,.. a nie len kvoli mamickam co sa pytaju hovadiny, aj ked radsej nech sa pytaju… kazda sa o svoje dieta bojime… ale hlavne kvoli odpovedajucim ktore zarucene vedia, ze ano… ano je to autista … 🤮
Napisem ti novinku. Poznam autistu, ltory ma obijmal aj sa uprene dlho na mna pozeral. A vcul bud múdra!
Riesis fakt ze bykoviny. Nas maly v 8 ryzdnoch pozeral v spalni vzdy do jedneho rohu a strope a hrkutal si tam "s niekym". Muz na neho volal menom, hladkal ho a maly sa na dal "rozprával s kamošom". A to viacero dni.
To by uz teda malo byť aspom na psychológa 😁
Prvy syn mal koliky a take vtipy ako poloha na bruchu prisla az v 3,5 mesiaci! Nic sa mu nestalo a je zdravy a ciperny. Uživaj si materskú 🙂
@veroniiika1206 su aj autisti s normalnym ocnym kontaktom, aj taki co sa radi tulia, dokonca aj taki, co ako babatka prespali cele noci a boli to "deti za odmenu", milovali polohu na brusku, chrbte a cele dni prespali... a teraz bud mudra ;) fakt prosim ta neries diagnozy, uzivaj si to kludne babatko, ktore zatial mas, lebo perne chvile vas este len cakaju - zacne byt aktivnejsi, pohybovat sa, otacat, plazit, pridu prikrmy, stokrat sa bude menit spanok,... este budes v dobrom spominat na toto kludne obdobie
@luccija 29.
Veľmi dlho som nechápala rodičov postihnutých detí, ktorí s pokorou hovorili, že sa s tým zmierili. Dnes som sama zmierená a pokorná. Všeličo máme za sebou. Syn má 105kg, aj sa naháňame, aj sa pobijeme, ale to už iba zriedka. Matka a dieťa sú spojené nádoby. Keď som kľudná, máme kľudné časy. Pánbožko mi toto nadelil, a som rada, pretože mám parťáka na časy zlé i dobré. Včera sám dokázal vymeniť sprchu, ktorú v zlosti pokazil. Som pyšná. Idem jesť zmrzku, lebo mi naložil...😉
@veroniiika1206 prepáč ale je choré v 2 mesiacoch dieťaťa uvažovať že má autizmus, lebo nemá taký očný kontakt ako si predstavuješ.....autizmus sa preto najčastejšie diagnostikuje až okolo 3rokov dieťaťa, lebo skôr majú všetky deti nejaké príznaky autizmu, ktoré vymiznú.....či je to okolo 1,5 roku nereagovanie na meno, horší očný kontakt, nereagovanie ak mu niečo hovoríš, chodenie po špičkách, ukladanie hračiek do radu, záujem o kolesá na autách....všetko z tohto môže byť príznakom autizmu, to ale neznamená že dieťa ten autizmus aj má....zvyčajne je to dočasné...u veľa detí sa istá forma autizmu prejaví oveľa neskôr , až v škole a tie deti nemajú žiadny z týchto "príznakov"...formy autizmu sú rôzne a rovnako je rozdiel dieťa ktoré má ťažký stupeň autizmu a je typický autista a dieťa s ľahkým stupňom ktoré je autizmom len "šmrncnuté".....ale do tých 3rokov sa autizmus nerieši ak teda nejde o typického autistu ktorý má všetky príznaky a jednoducho to na ňom človek vidí
@mogaa to co pises, je pravda a tie "skore priznaky akoze-autizmu" sa volaju "nezrela nervova sustava" co je uplne prirodzene v tomto veku 🙂 ak ale tieto veci pretrvavaju, a dieta sa nehra, nereaguje na meno, neimituje, nezdiela pozornost,.. a ma 2, 2,5 resp 3 roky - to uz problem je.
dva roky su take zlomove, ale nie 8 tyzdnov preboha 🙈

@jarmilaj ďakujem za skutočnú odpoveď