icon

Kedy sa robí očkovanie proti chrípke?

dominika_79
26. feb 2020

Ahojte, chcela by som poradiť kedy sa dá očkovať proti chrípke a či sa očkujú aj deti vo veku 4 rokov?

Strana
z2
vevesh
26. feb 2020

@lindusss2016 to je pravda- ockovanie je na aktualny kmen, a prave preto zdravotnicky, socialny a imigracny personal sa dava ockovat kazdy, lebo s chripkou prichadzaju ovela castejsie do kontaktu ako normalny lud. V niektorych krajinach a v niektorych povolaniach je to povinnost mat aktualne ockovania infekcnych chorob. A z osobnej skusenosti- som v normalnom kontakte s "domacimi" a chripku som mala 1x v zivote pred 25 rokmi a teda neockujem sa. Moj muz je prevazne medzi ludmi, v drvivej vacsine utecencami a cudzincami a vzdy bol 1-2 chory priamo na chripku a vela krat nachladeny. Odkedy sa ockuje, je to ovela ovela lepsie a chripku zatial nemal...

lindusss2016
27. feb 2020

@vevesh tak do toho nejdem kecat, kedze s cudzincami momentalne neprichadzam do kontaktu vobec. Zila som 7 rokov v UK, stretavala som velke mnozstvo roznych ludi, roznych ras a narodnosti a chripku som nemala. Teraz som sice len na SVK, ale pracujem s ludmi a tyzdenne sa ich u mna prestrieda kopec, chripku tiez nemam a ani moje deri zatial nemali. Poznam rodinu, ktora sa ockuje cela proti chripke, vecne su chori, nie sice na chripku, ale deti celu jesen a zimu maju zapaly ucha, oka, dutin, vsetkeho mozneho. Neviem a ani nejdem tvrdit, ze to ma suvis, kazdy den si o tom mysli, co chce. Ale toto su jedini ludia z mojho okolia, ktori sa proti chripke ockuju, inak fakt ziadne zaockovane deri nepoznam

kotatko119
15. okt 2020

Na odporucanie alergologicky davam syna ockovat od 5rokoch (casto sme byvali chory) .Ako sa zaockoval ani len soplik nemame.Za mna spokojnost.Ja sama sa ockovat nedavam.Byvam chora malo.

Strana
z2