Kedy sa vašim deťom uzatvorila fontanela?
Ahojte maminky.chcem sa spytat,kedy najneskor sa vasim detickam uzatvorila fontanela.my mame 20mesiacov a stale na spic prsta otvorenu.uz sa zacinam bat,je to dost neskoro 😞

•
13. jan 2009nerozumiem sa tomu, ale je to asi už dosť neskoro, nepýtala si sa Dr. ? Nám zarastla dosť skoro, neviem presne, ale myslím, že ešte tesne okolo roka
0
Moja mala ma za mesiac 2 roky, fontanelu nezrasenu, preto stale uzivame Vigantol. A boli sme s tym aj na neurologii, Dr. povedal, ze Vigantol je tu uplne na nic, vobec uz nepomoze, treba len cakat. A stretol sa s pripadmi, ked 5 rocne deti nemali zrastenu fontanelu a su zdrave.... Horsie je, ked sa zrasta prilis rychlo, kvoli mozocku, takze ziadny stres, len davaj pozor, aby nedoslo k vaznejsiemu urazu.
ahojte, moj maly budem mat o mesiac 2 roky a fontanelu ma este dost otvorenu asi tak na 2 cm. mal sice uraz hlavy takze neviem ci kvoli tomu ale lekarka tiez povedala ze sa caka do 24 mesiacov a ani potom nevedia povedat ci to bude mat nejaky vplyv na zdravie alebo nie. Maly sa sprava uplne normalne napreduje tak ma to zatial neznepokojuje. zijem v australii tak vigantol neuzivame je tu vela slnka a tu to detom nepredpisuju.
ja malej nedavam vigantol uz dost dlho mozno aj pol roka. Je to chemia a slnka je dost. Staci 10 minut denne.
Fontanelu nema este stale zrastenu ale zmensuje sa. Ci sa stiahne skor alebo neskor na tom podla mna nezalezi. Ja to neriesim. Dolezite je ako spominala lopatka ze napreduje. 😉
Fontanelu nema este stale zrastenu ale zmensuje sa. Ci sa stiahne skor alebo neskor na tom podla mna nezalezi. Ja to neriesim. Dolezite je ako spominala lopatka ze napreduje. 😉
maminky, a co vam na tej neurologii vysetrovali kvoli nezrastenej fontanele? nasa mala ma jeden rok, na neurologiu sme chodili az doteraz, ale uz nas vyradili z evidencie a prave dnes nam pediatricka povedala, ze mala ma na jeden rok este dost velku fontanelu...ale neurologicka nespominala nic, a robila jej aj sono mozgu cez tu fontanelku...tak teraz neviem...poradte, prosim, kto mate skusenost....dakujem
Začni písať odpoveď...

Odošli