Kedy sú antibiotiká potrebné pri opakujúcej sa horúčke?
Zdravím, syn bol pred týždňom a pól chorý bral ATB, z vyteru mu vyšiel RSV vírus, dr aj tak dala atb.tyzden bol ok a od tohto pondelku znova teplota až do 40.Ziadne iné príznaky len teplota.Dnes boli u dr a robila mu krvný obraz.Velmi sa nám ani nevyjadrila čo to je znova nám dala ATB , je to normálne? Za mesiac 2x atb? Pridávam foto aj krvného obrazu. Čo to môže byt, ? Dakujem…

Postupuj podla ordinacii pediatra
Budeš rada keď budu iba 2x ATB, z krvného obrazu ma zvysene leukocity čiže v tele sa niečo deje, nestresuj, hlavne nezabudni na probiotika dobre
@leuska1997 crp je kde?
@majla87 15 mal
@leuska1997 hmmm, nizke na atb... a nieto dvojo. Telo nieco preziva, ale bakterialna infekcia to podla crp nebude. Treba dokladnejsie patrat. Okrem horucok ake boli symptomy? Moc vysetrili? Asi treba o tomto pripade vediet viac, ale mne to podla crp pride 2x atb liecba prehnana (ale vravim, treba o tom vediet viac, niekedy aj pri nizkom crp sa dava atb)
@majla87 veď presne preto píšem lebo sa mi to nezdá , už 2x atb za mesiac . Pri takom nízkom crp.sila… nekašle, nesopli, vraj mu to všetko stojí na priduskach keď ho počúvala že chrapci.Moč nevysvetlili.preto som na vaškach čo urobiť, akože tiež nie sranda dávať 4 ročnému decku 2x za dva týždne ATB pritom nemá vysoké hodnoty v krvi
@leuska1997 starsia dr?
@leuska1997 horucku pises ze od pondelka. Dnes by sa to malo lamat a pomalicky zlepsovat. Este by som pockala do zajtra ci sa mu stav nebude sam zlepsovat, lebo aj naduzivanie atb oslabuje prirodzenu imunitu. Tebe sa zda ze chrapci ked dycha?
@majla87 práveže mladšia . Dnes badam že cely deň už nemal teplotu.Ani teraz vecer, trosku je pravda že chrape aj teraz ked spinka hlavne počuť.
@leuska1997 tak vidis, bezpriznakova teplota to nie je. Kasle chrapci zo soplov, crp nizke - pravdepodobne virusova infekcia. Atb by som nedavala, kym by som na nom nevidela ze je zle. Ty si ho poznas najlepsie.
Ale asi by som sa pytala na kontrolnu krv o tyzdne, dva, pre istotu..
@majla87 ano presne ako píšeš tak aj urobím, Dakujem za radu 🙂
@leuska1997 ahoj, ako dnes?
@majla87 ahoj Dakujem za opustenie , spustili sa mu žlté sople.. predsa len to bola dajaka pliaga

Tak rsv je svinstvo, bud rada, že ste skončili "len" s antibiotikmi. Podľa mňa sa rsv za týždeň ani vyliečiť nedá.