icon

Kedy vám zabral Hedelix?

20. mar 2023

Baby prosím

patka06
20. mar 2023

nikdy

yoxinka
20. mar 2023

Nikdy. A moja dcér sa z neho dobre zgrcala. U nás topka na kašeľ, inhalovať yabro.

martinkatinka
20. mar 2023

Je to len dalsi sirup, co zahlienuje

autor
20. mar 2023

Nesrandujte

dada0902
20. mar 2023

Tiež nám nejak nepomohol lepší bol u nás tussirex

maris5
20. mar 2023

U nas tiez nepomohol 🤷‍♀️

autor
20. mar 2023

Dnes nám ho odporučil pre mesačné bábo lekár ale hneď po prvej dávke sa rozkašľal ešte viac

patka06
20. mar 2023

V tom prípade je tvoje bábo jedno z mála komu zaberá
Je to sirup na podporu vykašliavania

yoxinka
20. mar 2023

Ok. Aké ďalšie problémy má bábo??? Sople, teplota, zachrípnutie …? Čo mu je?

dzulli1980
20. mar 2023

A aký má dieťa kašeľ? Lebo ak suchý dráždivý, Hedelix je skôr na škodu ako na osoh.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
20. mar 2023

Mal suchý kašeľ, soplíky a kýchal. Teraz kašle častejšie a zdá sa byť ten kašeľ horší

patka06
20. mar 2023

To že kašle viac je fajn, potrebuje vykašlať hlieny a zatekajúce soplíky. Hlavne sa nesnaž kašeľ tlmiť

yoxinka
20. mar 2023

Vieš, ťažko radiť. Také malé bábo patrí výlučne do starostlivosti lekára. Moja takmer dvojmesačná dcéra bola zahlienená, mala teploty, hlieny ju až dusili, zachrípnutá, strašný kašeľ. Lekárka mi na kontrole povedala, že ma s ňou neposlali do nemocky len preto, lebo to bolo moje tretie dieťa a už som vedela veci riešiť s pomerne chladnou hlavou. Malá brala calciový sirup, fenistil a inhalovala trikrát denne ventolin a koľko sa dalo denne inhalovala vincentku. Z najhoršieho som ju dostala v priebehu 48 hodín. Svoje mesačné bábo musíš riešiť primárne s pediatrom nie na modromkoňovi. Keď pediatrovmu úsudku neveríš, hľadaj takého, ktorému veriť budeš.

zuzuliennka1
20. mar 2023

na kasel je skvely tussirex, specialne aj na nocny kasel.
ale ten asi pre mesacne babatka nie je.
na tvojom mieste by som, ak sa ti da, mozno este teraz zbehla na detsku pohotovost, ak je to s kaslom prilis zle, resp. teda zajtra hned rano skocit do nemocnice, nech sa na neho pozrie iny lekar

autor
20. mar 2023

Nieje to o tom, že by som nášmu pediatrovi neverila, len som chcela vedieť kedy zabral vám a či ten častejší kašeľ je v poriadku

zuzuliennka1
20. mar 2023

no. su hlavne rozne typy kasla a teda aj rozne lieky… stoptussin, tussirex,.. su na potlacenie kasla
mucosolvan, solmucol,.. su naopak na podporu kasla, na vykasliavanie.
take male babatko by prave preto mal poriadne vidiet lekar, presne urcit typ a povod kasla a na to predpisat vyhovujuce lieky

autor
20. mar 2023

@zuzuliennka1 veď videl

yoxinka
21. mar 2023

Mne ako sa dcéra z Hedelixu dogrcala, mám voči nemu averziu. Tam len treba dávať bacha na koncentráciu, sú dve. Jedna pre bábatká, druhá pre deti od troch rokov. Ja osobne dávam Stoptussin. On je na oba kašle, preto som najčastejšie siahla po ňom.

autor
21. mar 2023

@yoxinka aj mne sa už dvakrát pozvracal :( a po hedelixe vždy prišiel taký dusivy kašeľ, že dnes sme už boli jednou nohou na pohotovosti.

yoxinka
21. mar 2023

Ako … nedovolím si vôbec radiť, ide predsa o mesačné bábenko, ale by som ten hedelix vyšmarila a dala mu stoptusin. Prípadne znova k lekárovi.

jarka257
23. feb 2024

Presne včera mi vravela doktorka že hedelix je len ochutena voda že vôbec nezaberá že keď sirup tak Stoptussin na suchý kašeľ a keď na vlhký kašeľ tak prospan

andrea_b_
10. apr 2025

Mojim zabral na druhy deň ( 4,6r . ) začali viac kaslat a do 3 dni boli fit. Mali sme ho v kombinácii s kvapkami do nosa na riedenie soplikov. Nie je ho dobre dávať tesne pred spaním, lebo by deticky celu noc kaslali.