icon

Kedy začať riešiť, keď dieťa nechodí?

romanita96
8. apr 2025

Kedy začali vaše deti chodiť , myslím tie čo začali chodiť neskôr? Syn 18m a sám nechodí ...ako mám ďalej postupovať?

maminkadeticiek
8. apr 2025

Pediater poradi.Toto ma tiesit lekar.

lilianasamuel
8. apr 2025

@maminkadeticiek náš syn tiež dlho nechodil, predcasniatkom 34tt. Začal chodiť sám, keď mal 17 mesiacov.

hederamonstera
8. apr 2025

Pediater co na to?

pribinak
8. apr 2025

Pediatrička by vás mala poslať na neurologiu, ortopédiu a fyzioterapeutovi
Ak Vás neposlala tak sa treba pýtať

Ale dala si malo info. Je riadne donoseny? Pôrod ok? Čo vserko dokáže? Vie sa sám postaviť v priestore? Chodí okolo nábytku? Stvornozkuje?

romanita96
autor
9. apr 2025

@pribinak u pediatričky sme boli keď mal 15m a nehovorila nič , pôrod dlhý prirodzeny ale abgar skóre 10, chodí okolo nábytku , vie sa postaviť v priestore , pusa sa mu nezatvori ,vie dosť slovíčok povedať, stvornozkuje od 8m , nevidím na ňom že by zaostával v iných veciach len v tej chôdzi , pôrod 41tt..
@hederamonstera

pribinak
9. apr 2025

@romanita96 asi by som šla k fyzioterapeutovi, aby pozrel si netreba posilniť nejaké svaly a ja ako matka by sim mala dušu na mieste ze som urobila vserko čo treba
Inak je šikovný 🍀

anavixy
9. apr 2025

Navstivte dovteho detskeho fyzioterapeuta.

sovica
9. apr 2025

@romanita96 Však píšeš, že chodí okolo nábytku a v priestore sa postaví. Má len strach pustiť sa chodiť v priestore. Treba ho viac motivovať. Sadnite si s manželom oproti sebe, najprv blízko, aby dieťa vedelo, že má vo vás oporu a pobádajte ho, aby prešlo od jedného rodiča k druhému. "Akože" mu podajte ruku, nech sa chytí a keď spraví prvý krok, ruku odtiahnite a len čakajte, či chôdzu k vám dokončí. Takto trénovať a vzdialenosť od seba predlžovať. O chvíľu bude behať ako šarkan. Ak si si však nie istá, zájdi za fyzioterapeutom.

dobromila
9. apr 2025

@romanita96 tak to už je fakt len otázka pár dní, či týždňov a rozbehne sa. Susedkin syn bez akýchkolvek diagnóz, či problémov tiež začal samostatne chodiť vo veku 18-19 mesiacov

pl2y
9. apr 2025

Tiez by som navštívila nejaké dobreho detského fyzio, len pre pokoj na dusi, ale podľa toho čo píšes, to môže byt len otázka času alebo len nejaká banalita..Napr susedia u rodicov mali dcérku, ktorá skoro do 2 rokov nechodila a tiež riesili a napokon im povedali, že je proste ťažká a nechce sa jej😀ale ako začala chodiť tak všetko schudla 😀

romanita96
autor
9. apr 2025

@sovica áno keď sa postavíme medzi neho tak prejde pár krokov sám ale teda bez toho aby sme stáli pred ním nejde sám

romanita96
autor
9. apr 2025

@pl2y malý má 11kg tak váhou to nebude , skôr si tiež myslím že je pohodlný, počkaj ešte asi týžden a pôjdeme na fyzio

minesasubu
9. apr 2025

Ja by som šla j fyzio nech ho len pozrie , mozno ma len slabe bruško alebo chrbat aj ked pises ze od 8m štvornožkuje to by mal byť dosť posilneni možno ma iny problem
hlavne neviem odial ste ale na fyzio sa niekedy čaka na termin