Kedy začnú chodiť hypotonické deti?
Moje dieta ma axialnu hypotoniu plus hypermobilitu. Cvicime este 2x denne vojtovu, chodime aj na baby plavanie. stvornozkuje, chodi okolo nabytku, urobi iba par krokov a potom uz sada na zem. som z toho smutna a bojim sa ze to do 18 m nestihneme :(
vonku sa boji chodit, nevodim ju za ruku drzim ju za kapucnu aby nespadla lebo ta rovnovaha je slaba.
kedy sa rozchodili vase hypotonicke deticky?
Pride mi ze ma problem s rovnovahou a aj sa boji sama pustit..aj je to typicke hypotonicke dieta- nema rada pohyb…
dakujem za zdielanie vasich skusenosti
Kamoska cvičila 4x denne, chodiť dieťa začalo ako 22 mesačne. Dnes je to športovec, karaterista.
Nechaj ju stvornozkovat. Nevod ju za kapucňu, vlastne jej nedáš šancu trénovať rovnováhu
@prissy aj nas syncek, cvicili sme na hypotoniu, zacal.presne vecer pred 18m. Povedali mi, ze ked vie chodit okolo nabytku, urcite chodit bude, aj ked to cakanie je umarajuce. U nas najrychlejsie napredoval sucasne s cvicenim na chrbatik _ vzpriamovace chrbta a balancne cviky na brusne svaly.
Kamoska cvičila 4x denne, chodiť dieťa začalo ako 22 mesačne. Dnes je to športovec, karaterista.
Nechaj ju stvornozkovat. Nevod ju za kapucňu, vlastne jej nedáš šancu trénovať rovnováhu
@anonym_ebff40 ja viem, ja sa snazim co najmenej vodit, ale vonku je to tazko, tam ju nemozem nechat stvornozkovat len tak :/
@anonym_ebff40 ja viem, ja sa snazim co najmenej vodit, ale vonku je to tazko, tam ju nemozem nechat stvornozkovat len tak :/
@prissy obliecť staré handry, rukavice na ruky, staré hrubé ponožky na kolena a dať na trávnik, piesok
Ja mam dieta, ktore nie je hypotonicke, a aj tak zacalo chodit az v 15 mesiacoch.

Tiez sme cvicili kvoli hypotonii, chodil, ked mal 15 mesiacov, potom sa uz nevedel zastavit. Tiez robil to, co popisujes - bal sa pustit sam, prakticky hned isiel stvornozky. Som citala, ze odbornici hovoria, ze cim dlhsie bude stvornozkovat, tym lepsie pre dieta, lebo si spevnuje svaly. Takze o nic zatial neprichadza. Si starostliva mamka.