icon

Kiahne - škôlka

7. jún 2023

Ahojte mamičky, prosím je moje správanie voči škôlke správne? V pondelok som vynadala riaditeľke škôlky a vyjadrila som pobúrenie k tomu ako sa zachovala.
Keďže z dcérkinou učiteľkou aj riaditeľkou mám dobre vzťahy. V stredu som nastúpila do nemocnice na vyvolanie pôrodu, vo štvrtok sa synček narodil, medzi tým dcérka chodila do škôlky, učiteľky vedeli že som porodila. Aj s tým, že dcérka chodí za mnou do nemocnice, a tu sa stalo to, že v piatok naobed našli 8 deťom kiahne, tým rodičom oznámili nech si prídu pre deti, no nám ostatným, ktorým deťom sa to neobjavilo, nechali naďalej v škôlke, nikomu nič neoznámili.
Až v pondelok naobed napísali do fb skupinu školky, že mamičky majú dodržiavať 14 dňovú karanténu. Takže hneď som išla pre dcérku do škôlky, keďže mám doma 4 dňové bábo a vtedy som jej vynadala.
Rôzne hovadiny do skupinky na fb vedia vypisovať ale takéto dôležité veci nevedia napísať.
Dcérka od dnes má príznaky a ja zo strachom čakám kedy sa to objaví aj synovi. Viem nemusí sa to objaviť tak malému bábätku ale môže.
Neviem či so mnou burcujú hormóny alebo fakt mám také zlé srdce na škôlku.
Riaditeľka mi potom aj volala, že sa nemám dôvod hnevať pretože oni to zistili až v piatok naobed, keď sa deťom objavili vyrážky. Ale do kelu aspoň to mohli povedať mužovi keď prišiel pre dcéru, a to nevravím, že dcérka chodila veselo za mnou do pôrodnice.

Strana
z2
jesenzima
7. jún 2023

@danieli to nemusí platiť vždy, ja som prekonala, dokonca, kým mi došli výsledky krvi, som sa dala zaočkovať, syn bol dojceny, a aj tak dostal ....

andy_sixx24
7. jún 2023

Reagovala si totálne prehnane pretože kiahne majú dlhú inkubačnú dobu, kto mal vedieť že to prepukne? Ale ak ťa to ukľudní bábo má do 3 mesiacov imunitu od matky ak tá ich v detstve prekonala.

danieli
7. jún 2023

@jesenzima tak urcite mozu byt aj vynimky, zdravie aj imunita su vysoko individualne, kazdopadne by ma kiahne az tak vysoko zo stolicky nedvihali😊hrozu mam z chorob neliecitelnych, tazko liecitelnych ci s nasledkami a to nech nas obchadza

ava11
8. jún 2023

Ako učiteľka v škôlke ti rovno napíšem, že kiahne sú celoročná hrozba, takže zbytočne robíš cirkusy. Sebe by som nadávala, že staršie dieťa dávam do škôlky, keď som doma s novorodencom. Ja to roky všetkým tehotným odporúčam, nech tie staršie deti nechajú aspoň pár týždňov doma. Niekto si nechá poradiť, niekto nie a potom to tak zväčša aj dopadne, že po prvých riadnych škôlkarskych soploch alebo grcačke, keď skončia s tými úbožiatkami ledva narodenými v nemocnici, tak si ich doma konečne nechajú.
A ešte teda robím v MŠ už dosť rokov, kiahní som zažila toľko, že sa ti ani nesníva, ale ôsmim deťom naraz v jeden deň sme kiahne nikdy nenašli a to sme obrovská škôlka. Nenašli sme ani len trom, takže neverím a považujem celú túto akciu buď za vymyslenú alebo aspoň mega prifarbenú.

lauricka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2