Kliešť na hlave dieťaťa

simona966
28. júl 2022

Prosím vás dnes som našla dcérke na vrchu hlavy niečo čierne s mužom sa nám to nepozdávalo tak sme utekali doktorke...doktorka jej prešlola potom liekom a tamponikom a hneď jej to zmizlo vyhodnotila to ako nejakú chrasticku nie kliešťa chvalabohu ... Ale stále má máta predstava že ak by to nebola chrasticka ale bol kliešť čo chvalabohu nebol ale je to podľa vás horšie mať kliešťa na hlave ako na tele je to nebezpečnejsie stretli sa s takým niečím mal to niekto ?

anicka176
28. júl 2022

@simona966 nestretla som sa s tým a myslím, že je rovnako nebezpečný ako ten čo by bol na nohe, ale ten na hlave hlavne vo vlasatej časti sa ťažšie nájde a možno sa ťažšie vyberá tom vidím rozdiel... neviem o tom, že by niekto mal tak prisateho kliešťa, aj keď nemožné to asi nie je...

xxxanna
28. júl 2022

@simona966 stretla som sa prípadom kamoškiného brata , on mal na hlave kliešťa a strhol si telíčko kliešťa čiže mu ostala iba hlavička. išli na pohotovosť kde mu to vybrali a nič sa mu nestalo a osobne si myslím či ho máš na hlave alebo na tele, je tak isto rizikové.

vilma7
28. júl 2022

Aj môj 5.5 ročný syn mal na zátylku, už bol aj nacucany. Vybrali sme ho a všetko v poriadku.Nasli sme ho úplnou náhodou, keď som ho pohladkala po hlavičke a tam hrčka.

michaelam2
28. júl 2022

@simona966 ked som bola mala tak som mala kliesta na hlave, vo vlasoch...vyberat mi ho museli v nemocnici...ale nic sa mi nestalo, horsie boli na tom sestricky, ktore som kopala lebo som sa bala a museli ma drzat 😀

tinka_1807
28. júl 2022

@simona966 je jedno kde v tele máš kliešťa. Ak je infikovaný, prenesie sa ti to do krvi či je v hlave, ruke, alebo nohe. Po každom kliešťovi treba ešte 2 týždne priebežne sledovať ak by sa náhodou objavili nejaké príznaky encefalitídy, tak ísť k lekárovi. Ale v zásade kliešť ak nie je infikovaný, tak je neškodný, len ho treba vybrať.

lindusss2016
28. júl 2022

Juj ved nepanikar, ani to kliest nebol, ale ak by aj ano, je uplne jedno, kde sa prisaje. Moje obe deti uz mali vo vlasovej aj tvarovej casti klieste (a samozrejme aj kade tade inde), ani by som nespocitala kolko...

nerko
29. júl 2022

@simona966 ano dcera mala. Je jedno, kde sa prisaje. Len sa to horsie vybera. A moze sa na to neskoro prist, kedze sa skryva pod vlasmi.

h2
29. júl 2022

Kliešť na hlave vo vlasoch má len tú nevýhodu, že ho neskôr nájdeš. Nabudúce keď bude mať dcérka kliešťa, priprav si dezinfekciu, chyť kliešťa nechtami, alebo si kúp v lekárni špeciálnu pinzetu a rýchlym pohybom ho vytrhni von. Hneď to miesto vydezifikuj. Dobré je aj nechať dcérku zaočkovať proti kliešťovej encefalitíde.