Kliešťová encefalitída, aké boli u vás obmedzenia po hospitalizácii?

zuzub
7. nov 2019

Ahojte, hľadám mamičky, ktorých detičky mali kliešťovu encefalitídu. Momentálne som s 9 ročným synom v nemocnici, už mu je podávaná liečba. Zaujíma ma co nás čaká po príchode domov, obmedzenia, pripadne ako mu pomôcť rýchlejšie sa zostaviť ( nejaké vitamíny a pod.) ďakujem za každý názor. Veľmi nás táto choroba prekvapila, nakoľko mal kliešťa 1x v živote a hneď takto. Ale je statočný a bojujeme, verím, že to zvládneme.

alica_matejka
8. nov 2019

@zuzub a aky je jeho zdravotny stav? Vies niekto to prekona ako chripku a niekto a vazne nasledky..

zuzub
autor
8. nov 2019

@alica_matejka my sme už momentálne v nemocnici, potvrdený zápal mozgových blán odberom lumbalnej punkcie. Ale už sa to zlepšuje.

alica_matejka
8. nov 2019

@zuzub to ma mrzi, mala to aj moja mamina, ked sme boli maly, bola ochrnuta od pasa dole, tri mesiace trvalo kym ako tak sama chodila dodnes, nechodi poriadne, slabe nohy, chude nohy, lebo svalstvo tam nema ako nabrat, trpi chrbtica, ako je na tom syn?

zuzub
autor
8. nov 2019

On našťastie nemá taký silný zápal, má postihnuté len mozgové blany nie mozog. Ale je to riadne svinstvo

alica_matejka
8. nov 2019

@zuzub takze nema ziadne telesne poskodenie?

zuzub
autor
8. nov 2019
duratlicka
21. dec 2019

Manžel dostal KE v máji.Obmedzenia: rok nesmie na slnko, niekoľko mesiacov žiadna tv,tablet.U detí môžu byť veľké problémy s učením sa.
Odporúčam Ti:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
Tu pisu dospelaci,co to mali v detstve,ake problemy maju az doteraz.

A ak vies dobre po anglicky, na tejto stranke najdes velku pomoc:
https://www.encephalitis.info/effects-on-learni...

duratlicka
22. dec 2019

@zuzub Pozri spravu vyssie.

lauraaaaaa
22. dec 2019

@alica_matejka ak dakto prekoná ako chrípku ,tak to nebol zápal mozgových blán čiže kliešt.encefalitida.

lauraaaaaa
22. dec 2019

@zuzub ahoj ,mala som ju osobne.Lenze nie z kliešta. Vznikla iba tak.Priznaky ?Začína sa to ako obyčajná chrípka a v ostatné dni sa to len a len zhoršuje, pretože to napadá nervový systém.Zakrocenie a to včasné je dôležité.A zaopatrenia?Kým je v nemocnici určite si ho tam nechajú 9az 10 dní. To skrz ABT.Je to nebezpečné ochorení,no keďže sa už lieči,či dobral ABT ma to najhoršie za sebou.A čo môžte vy?Ľúbiť ho.Ziadne pomocné lieky nepoznám.Chodila som na infekčné na KO najprv každé 2tyzdne,či som nezbadala nejaké zmeny sa sebe.Dalej treba sledovať či nemá bolesti hlavy.vsetko treba ,každú zmenu referovať s doktorkou na KO.nesmela som chodiť na slnko a ak dobre si pamätám,je to na celý život, chrániť si hlavu pred prianym slnkom.neskor sa kontroly obmadzili na pol rok,Pravda ze to určí lekár keď nevidí dôvod na častejšie návštevy.asi tak.