Klostrídiová infekcia u dvojmesačného bábätka
Ahojte mamicky. Chcela by som sa opytat ci mate skusenost s klostridiovou infekciou u babatka. Lezime v nemocnici a dnes nam to diagnostikovali ale co si citam po internete velmi sa bojim,lebo maly uz je apaticky a nechce nic jest. Malo to nejake dietatko a dostalo sa z toho? Ako dlho to trvalo? za kazdu odpoved vopred dakujem 😔
@jaza81 Máte s tým osobnú skúsenosť?
@zuzu67 ano, mam za sebou 3 mesacny pobyt v nemocnici s touto diagnozou. Zavisi od zariadenia, kde spadate. Musim povedat, ze vela lekarov ani netusi ako postupovat a podcenuje to, mne nasasili kontraindikovanu liecbu. Keby som nepodpisala reverz v prvej nemocnici, tak dnes tu nie som. Takze sledujte stolicu, teplotu, hlieny a samozrejme je nevyhnutna dieta, dieta, a opat diéta. Ak budete dieta krmit vsetkym moznym, budete krmit aj klostridie...laicky povedane. Preto je dolezita dieta, aj ked moze byt vychudnute. To teraz nerieste. Priberanie pride az po dlhom case. V pripade bezradnosti sa skuste obratit na detske infekcne na Kramaroch v BA. Tam sa nic nepodcenuje. Drzim palce.
@zuzu67 ano, mam za sebou 3 mesacny pobyt v nemocnici s touto diagnozou. Zavisi od zariadenia, kde spadate. Musim povedat, ze vela lekarov ani netusi ako postupovat a podcenuje to, mne nasasili kontraindikovanu liecbu. Keby som nepodpisala reverz v prvej nemocnici, tak dnes tu nie som. Takze sledujte stolicu, teplotu, hlieny a samozrejme je nevyhnutna dieta, dieta, a opat diéta. Ak budete dieta krmit vsetkym moznym, budete krmit aj klostridie...laicky povedane. Preto je dolezita dieta, aj ked moze byt vychudnute. To teraz nerieste. Priberanie pride az po dlhom case. V pripade bezradnosti sa skuste obratit na detske infekcne na Kramaroch v BA. Tam sa nic nepodcenuje. Drzim palce.
@jaza81 Dietu drzime uz velmi dlho mame jedalnicek od nutricnej poradkyňe.Áno mám strach,že tu to velmi podceňuju zajtra chcem ist za lekárkou ,ktorá nás liečila a poveď jej o tom,že je to späť no mam obavy,že my ani neuverí.Od BA sme bohužila velmi ďaleko.
@jaza81 Dietu drzime uz velmi dlho mame jedalnicek od nutricnej poradkyňe.Áno mám strach,že tu to velmi podceňuju zajtra chcem ist za lekárkou ,ktorá nás liečila a poveď jej o tom,že je to späť no mam obavy,že my ani neuverí.Od BA sme bohužila velmi ďaleko.
@zuzu67 skuste si tam aspon zavolat, kedysi mali klostridiovu linku, neviem, ci este funguje. Skuste tam zavolat na detsku infekcnu ambulanciu, opisete im situaciu a hadam vam povedia nazor a co dalej. Drzim palce

@zuzu67 vzdy to zacina "len" hlienom. Podla mna nie je namieste odmietat liecbu, ak chcete dietatu pomoct. Hlavne mu merajte teplotu a pokial bude co i len jemne zvysena, tak to mate s vysokou pravdepodobnostou naspat alebo pokial bude mat opat viac kasovitych stolic. Klostridia diff nie je bakteria, ktora len tak "odozneje".
Mám strach,že je to späť doktorka nám povedala, že hlien môže byť ešte dlhodobo,že nemám panikáriť.No ja si myslím,že je to späť.