Koho deti prekonali zápal stredného ucha?

31majka12
4. apr 2012

Potrebujem poradit.
Malemu zacali uz ist sopliky ,uz vyse mesiaca naklana hlavicku stale ne jednu stranu.
Najprv sme si mysleli ze zo zubkov.
Ale zubky mu uz nejake vysli.
A stale si naklana tu hlavicku.
Pediatrovi som to spominalamale akosi nas nikde neposiela.
Preto otazka ,je mozne ist na usne aj bez odporucania pediatra?
Malemu vychadza z uska take tmave hnede.
Moze to byt ten hnis?
Poradte prosim...

babulka123
4. apr 2012

fuuuuha tazko povedat co to moze byt.. ale v kazdom pripade:
k orl dr. nepotrebujes uz ziadny vymenny listok a ak sa ti to naklaanie hlavicky a nieco vytekajuce z ucha nepaci isla by som k dr.
zapal sttredneho ucha = ver tomu ze by si vedela o tom ze to ma, je to neskutocna bolest, dieta vacsinou nespi, len place, snazi si chytat usko, skrabat si ho , trhat..
popripade mu ho skus potlacit a uvidis ako reaguje..
ak to u orl dr. bude ok , znova by som to na tvojom mieste spomenula pediatrovi , a popripade nech ta posle este na nejake vysetrenia.. drzim palce..

cicimon
4. apr 2012

no z ucha by vytekat nic nemalo, chod k dr ... @ strapco13 ?

strapco13
4. apr 2012

pozri do mojho fotoblogu na clanok o zapale stredneho ucha
na ORL nepotrebujes vymenny listok
bolest zo zubkov sa moze prenasat do ucha
to hnede co mu vyteka..to je pravdepodobne mazivo..moze ho mat vela a moze mu to vadit..na ORL skontroluju a pripadne ak treba vycistia
naklananie ale moze byt aj ak ma stuhnute krcne svaly na niektorej strane..cize ak ORL bude negativne doporucila by som ortopediu..nepotrebujes vymenny listok tiez

svetllana
4. apr 2012

Pri zapale stredneho ucha by maly len nenaklanal hlavu. Je to strasna bolest a casto spojena s teplotami. Ale pre svoj klud zbehni k doktorovi..ak mas potrebu. To hnede z ucha vyteka casto. Aj mojim synom, aj zo skoly si pamatam, jak sme vzdy krcili nos, ked sme to zahliadli v uchu spoluziaka. Ak to netece prudom, jak rieka, tak je to v poriadku. Nas prostredny syn mal zapal st. ucha trikrat, aj moj muz s tym ma caste problemy. To je fakt brutalna bolest. Moze mat napr. prievan..alebo tie zubky, ktovie. Zistis u doktora. Ale pises, ze si to povedala vasej doktorke, tak ak ho skontrolovala, pozrela do ucha - nenasla nalez, preto Vas nikam neposlala.

henulienka
5. apr 2012

Moja menšia dcérka prekonala zápal stredného ucha pred týždňom,a začalo to vysokými teplotami, ktoré jej ani po troch dňoch neustupovali, inak jej nič nebolo, mysleli sme, že zuby. Až som raz jedno ráno našla vytečené žlto-zelené na vankúšiku a zaschnuté v ušku. Až vtedy si začala chytať uško a dostala ATB. Tiež sme sa divili, že sa nesťažovala na bolesti, pamätám sa z detstva, že je to hrozná bolesť.