Kolika a bio gaia

kocapka
21. dec 2012

Ahojte žienky.Moj maly ma koliku a brali sme liek biogaia tak try týždne.Včera som mu nedala ale stále sa mi tak vrtí keď ho kojím ako mala žížala je to normalne? Vobec neviem či ho ešte bolí to brusko alebo nie.Nakoniec sa vyprdi alebo vypustí krakrna a už je dobre.Ako dlho ste mu vy davali tie kvapky?

xlucia
21. dec 2012

@kocapka bio gaia je strasne strasne slaba... davaj infandophilus a kup si sab simplex. prvy rok mozes davat denne

oliverinko
21. dec 2012

Tieto kvapky sme kupili aj my boli dost drahe na to že vôbec nezaberali . ☹

iwiny85
21. dec 2012

Doporučuje sa pri kolike podávať 5 kvapiek denne po dobu 4 týždňov pravidelného podávania. My sme ich užívali iba ako probiotiká pri podávaní ATB alebo črevných ťažkostiach. Pri kolike by som doporučila Sab simplex alebo Espumisan sirup, tie pomáhajú.

tinka9000
21. dec 2012

Bio gaia nie je liek, je to probiotikum, pri kolike je len podporná, v podstate udržiava zdravé trávenie a predchádza črevným problébom,tiež posilňuje imunitný systém, ale na tzv. novorodeneckú koliku ti aj tak asi nezaberie nič, len si to odtrpieť plus mínus 3 mesiace. My ale dávame biogaiu preventívne od pár týždňov-kedy sme dávali 2-3 kvapky denne, teraz - 7 a pol mesačná dcérka dávame pondelok-streda-piatok 5 kvapiek. Podľa mňa je biogaia výborná.

gabika2206
21. dec 2012

u nas biogaia zabrala na sto percent ,od prveho mesiaca sme davali 1 kvapku ,v tretom uz 5 no a k tomu sme stale ,stale,stale cvicili nozkami a vzdy rano a vecer som mu premastila brusko pupikom 🙂))

kocapka
autor
22. dec 2012

Ďakujem vám za info a rady 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

veroni0608
26. dec 2012

dievcata, aj my mame biogaia ,no este som mu malemu nedavala,pisu na nich,ze sa mozu davat od ukonceneho tretieho mesiaca,tak som to radsej neriskovala...nas maly ma len mesiac.vy ste davali aj takemu malemu babu???kupili sme ich viac menej preventivne a odporucila nam ich mudr,no az doma som si vsimla,ze sa uzivaju neskor a nestihla som sa preto opytat lekarky, ci mu ich uz mozem dat...

mimab79
27. dec 2012

Zdravim, my sme pouzivali BioGaiu pri syncekovi uz od nejakeho 1. mesiaca, niektori lekari s nou nemaju problem doslova skoro od narodenia, citala som odporucenie pediatra, kde ju poradil mamicke so 17-dnovym dietatom. Koliky obycajne trvaju do 3,4 mesiacoch, takze potom ti je aj tak nanic. V podstate neviem o lieku, ktory by bol oficialne odporuceny do 3 mesiacov na koliky a zaberal, mozno trochu Espumisan/SabSimplex. Toho by som sa nebala, ze sa BioGaia oficialne moze az od 3 mesiacov. Podla mna pri problemoch takej miernej intenzity ako popisujes by mohla pomoct, my sme mali riadne koliky pri ktorych nezaberalo nic, ale pre kludne svedomie sme robili vsetko co sa dalo. Najviac lutujem, ze som nezaviedla pomerne prisny casovy harmonogram a rezim jedenia a spania, ale to je ina tema... BioGaiu mozes podla mojich informacii davat aj dlhodobo, dokonca pri prebiotikach je pokial viem dolezita pravidelnost uzivania, my sme ju brali urcite ovela dlhsie ako 3 tyzdne a stale sa k nej vraciam, ked boli brusko.