Kolika u 5-týždňovej dcéry a Sab Simplex

kajka951
11. jún 2020

Moja 5 týždňová dcéra je plne dojčená avšak má koliky. Už poriadne nič také nejem ale ju stále bolí bruško. Začala som dávať Espumisan - nezabralo. Pravidelne cvičíme aj s pupíkom aj s nožičkami. Včera večer som jej skúsila dať Sab Simplex a odvtedy jej ho dávam pred každým dojčením avšak mám pocit že za tých 24hod jej absolútne nezabral. Chcem sa spýtať tých z vás čo majú s týmito kvapkami skúsenosti - trvá dlhšie kým zaberú? Mám počkať? Alebo skúsiť zas niečo iné?

ayanamirei
11. jún 2020

@kajka951 treba vyskusat, niekomu zaberie Espumisan, niekomu Sab Simplex, niekomu Babycalm, niekomu Infacol, niekomu probiotika - skor ma ale napadlo, nedavas Vigantol? Mojho maleho bolelo brusko z toho...

kajka951
autor
11. jún 2020

@ayanamirei Dávala som Vigantol ale presne pre toto nedávam. Skôr ma zaujíma čas že za koľko by to malo zabrať? Či jej mám furt dávať ten sab simplex alebo keď za jeden celý deň užívania nezabral či kašľať na to..

eliska13
11. jún 2020

@kajka951 to nie je záruka, že kvapky pomôžu.A prdi?nepapa hltavo?ma to iba večer či celý deň?nám pomohla rektalna rurka vyprdel sa a bol pokoj kvapky som dávala všetky či boli na trhu masírovala...mne povedala pediatricka hneď po dojedeni dať na bruško nech sa vyprdi a vygrga som sa bála, že bude zvracať, ale na šťastie nie.
Niekedy iba vydržať nič nepomoze

pininka1
12. jún 2020

Treba dávať veľa na bruško a sa simlex aj častejšie, keď bolo zle mne kazala lekárka ku každému jedeniu, ale u nás stačilo trikrát denne dávať.

ayanamirei
12. jún 2020

@kajka951 ak zabere tak zabere skoro hned- do par dni 🙂 malemu az posledny Babycalm zabral, v priebehu asi 4 dni, videla som zlepsenie teda , neplakal a bol ovela spokojnejsi.

fixinka
12. jún 2020

@kajka951 My sme vyskúšali všetko od výmyslu sveta a nezabralo. Malý si poctivo odvrieskal 2,5 mesiaca, každú noc od 3-tej do 5-tej, potom to zo dňa na deň prestalo.

ivangeline
12. jún 2020

Moja celé dni nespí... Má 4 a pol m. Chvíľu pomáhal Espumisan a chvíľu Babycalm. Keby ju neuspavam a nie je často v nosiči, tak sa asi zbláznim. Masáže, stále na brušku a bez plienky pomáha najlepšie.. po prvých prikrmoch je to horšie... Dúfala som v opak. Inak plne dojcena a reve už z nemocnice doteraz........

pezs
16. jún 2020

@kajka951 My sme vyskusali espumisan, coliprev, sabsimplex a balonix a nič z toho nezabralo, akokeby sa stav zhoršoval a bubliny som po podani tych kvapiek citila až na chrbatiku. Nas zachranila biogaia len škoda že sme ju nenasadili hneď. Normalne za par dni prestali koliky, už som si myslela že to nikdy neskonči taka som bola z toho vycerpana a maly neskutočne vyrevany. Odvtedy mame pokoj a uzivame si drobca