Kolísavá teplota u 2,5 ročného dieťaťa
Ahojte, stretli ste sa s kolisavou teplotou dieťaťa? Vyjde mu na 37,4 a potom klesne na 36°C. Mali sme to pred dvoma týždňami a teraz zase. Nie je prechladeny, ani nevidím iné príznaky nejakej choroby. Mám s ním zájsť na pohotovosť? Trošku menej papá,ale hraje sa, behá, usmieva sa. Čo mám robiť?
Ja teda meriam teplotu, keď sa mi dieťa zdá horúce, 37,4 by sa mi horúce nezdalo a nejedovala by som ho/seba meraním každú chvíľu...
ak meriate digitalnym bezdotykovym nemeria presne a teplota je orientačná, ak si chcete byť istá skúste rektalny, prípadne pod pazuchami odmerať, a dieťatko sledovať, ak sa vám niečo nezdá alebo chcete byť pokojná zájdite za pediatrom na vyšetrenie krvi a stery.za to nič nedáte.
@alitomk kontrolovali sme moc , krv - nič podozrivé tam nebolo. Ona bola pár tyzdnov predtým aj ockovana , neskôr aj chora , čiže reakcia doktorov bola taká , že organizmus takto reaguje na ocko alebo sa telo jednoducho spamätáva z choroby trosku dlhšie . Potom som to prestala riešiť , začala davat veľa vitamínu C, bývame stále na čerstvom vzduchu, tak to same prešlo. A jasne , momentálne sa jej prerezavaju posledné stolicky , čiže jej mohla vyskakovať teplota aj keď sám jej plnili dasienka.
@alitomk nemas robit nic. ak sa mu raz za cas zvysi teplota na 37.4, to neznamena vobec nic. Moze to byt aj len z unavy. Teplota je od 38. Dovtedy sledovat, podavat tekutiny a ak normalne pije, nie je malatny, apaticky alebo nema bolesti, tak sa naozaj nic nedeje.
Zas netreba s kazdym malym problemom letiet k lekarovi, tam moze chytit v cakarni cosi ovela horsie.

Áno , mojej po chorobe kolisala teplota ešte asi 3 mesiace .