Koľko lieku proti horúčke pre 7-ročného?
Prosím vás pekne syn 7 ročný 26 kíl má vysoké horúčky. Dávam mu žuvacie tablety pre deti nurofen 2 naraz a striedam s Paralen 500 mg 3/4 tablety. Ale teplota je po 3 hodinách späť. Dávam zle dávkovanie? Mám doma aj také tie nurofen rozpustné v ústach . Už dlho nebol chorý a predtým bral sirupy a pri tabletkách neviem nejak dávkovanie podľa váhy
Dava sa 15 mg na 1kg vahy dietata paracetamolu a 10 mg na 1kg vahy ibuprofenu. Cize paralenu 390 mg a ibuprofenu 260 mg. Paralen si dala dobre a nurofen zuvaci neviem aku mas koncentráciu. Ale toto mas davku ktoru mu mozes dat jednorazovo 😊
Dávaš dobre, toho nurofenu mozes 2.5 dat, ale toto je taka chrípka ze to ide rýchlo hore a nespravíš nic.Jedine schladiť vlažnou sprchou k tomu
@anonym_autor 3 hodiny sú celkom slušne, teraz je chrípka taká, že vysoké teploty nejdú zraziť. Pridaj studené obklady a len vydržať, za pár dní je po teplote.
@anonym_autor on moze bojovat s infekcou, potrebuje antibiotika a potom normalne tabletky. Toto sa mi stalo s malym, horucky 39 dookola, kazde 3 hodiny, tam zistili anginu. Radsej ku doktorovi.
Dava sa 15 mg na 1kg vahy dietata paracetamolu a 10 mg na 1kg vahy ibuprofenu. Cize paralenu 390 mg a ibuprofenu 260 mg. Paralen si dala dobre a nurofen zuvaci neviem aku mas koncentráciu. Ale toto mas davku ktoru mu mozes dat jednorazovo 😊
@katulienka160 mám tieto
@katulienka160 mám tieto
@anonym_autor tak dve... Ale mohol byt aj 2,5 to by mal 250 mg, ale tieto zuvacie sa polit asi nedaju,ci?
@anonym_autor tak dve... Ale mohol byt aj 2,5 to by mal 250 mg, ale tieto zuvacie sa polit asi nedaju,ci?
@katulienka160 tie žuvacie nie ale activ áno tie sú šumivé tvrdé
@katulienka160 tie žuvacie nie ale activ áno tie sú šumivé tvrdé
@anonym_autor nepoznam tieto este, nasi drobci su mladsi takze oni este sirupuju... Ale ide o to,ze mu mozes podat 260 mg ibuprofenu v jednej davke, tak uz podla toho co mas doma si to prepocitaj na pocet tabletiek
A drzim palce az sa mu rychlo polepší 🙏

@anonym_autor dávkovanie dávaš dobré. Očividne je to však silnejšia horúčka, než lieky. Skús mu dať viac tekutín -izbovej teploty, nie teplé, súčasne ak zvládne tak aj teplu cca 36st sprchu/vaňu. 🙂