Koľko mililitrov Nurofenu pre dieťa s hmotnosťou 10 kg?
@anonym_autor polovicu hmotnosti 10kg = 5 ml
@anonym_autor polovicu hmotnosti 10kg = 5 ml
@anonym_117ab9 to je vela podľa mňa
@anonym_117ab9 to je vela podľa mňa
@anonym_autor ty mas ten silnejsi sirup takze podla navodu
Tento slabsi sa davkuje vaha/2 a paci sa aj odpoved lekarnika, kde to potvrdzuje
Tak prečo na tej krabičke je napísané 2,5?
@anonym_autor Pravdepodobne sa pomýlili, dali tam dávkovanie 40 mg
Môžete dať pokojne 5ml , pri 20mg sirupe sa dáva váha dieťaťa /2 ako spomínali vyššie. Overiť si to môžete na stránke, https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/nur...
Kde dáte váhu dieťaťa a vypočíta to dávku . Na krabičke je najnižšia možna dávka uvádzaná,ak ma dieťa teplotu - nepomôže to.
@anonym_autor aj lekár ti povie, že na krabičke je to uvedené zle. Pri horúčke také množstvo nezaberie. Nám dr vravela z tohto sirupu davať vždy polovicu váhy dieťaťa
@anonym_autor Pravdepodobne sa pomýlili, dali tam dávkovanie 40 mg
@patka06 nepomylili 🙂 je to roky znama vec, upozornuje na to pomaly kazdy pediater, lekari, ktori maju profily na instagrame a pod., z nejakeho dovodu je na tomto slabsom to davkovanie pod-dimenzovane a potom to detom nezabera, nam dokonca pediatricka dala aj taku pomocku papierovu, ked bol maly mensi (take koliesko, kde si si tocila vahu), nechapem preco to za tie roky neopravili, moj ma uz 5 a od narodenia nas na to upozornovala 😂
Autorka a tebe nerozumiem, pytala si sa, dostala si odpovede a neveris nam, hoc sme ti tu dali relevantne odkazy od odbornikov, ktorym mozes doverovat, ked uz nam nie. No tak daj 2.5 ml. Co ti na to poviem 🤷♀️. A cuduj sa, ze nezabera.
@anonym_autor Na krabičke je totiž uvedené najnižšie možné dávkovanie. Najvyššie možné dávkovanie je váha dieťaťa :2, takže vo vašom prípade (10:2) =5ml.
Ale POZOR!!!!!! takúto najvyššiu možnú jednorazovú dávku (5ml u vás) môžeš podať len 3x denne, teda každých 8 hodín. Ak potrebuješ podať niečo medzitým, tak inú účinnú látku, teda paracetamol (paralen, panadol). Ak podáš aj ten 3x denne, tak ti to vyjde tak, že každé 4 hodiny podáš liek, vždy na striedačku s inou účinnou látkou.
Ja davam Brufen a teda vzdy sa drzim toho, co je napisane v pribalovom letaku, ved ta tabulka ta nepusti, je to podla kg.
@patka06 nepomylili 🙂 je to roky znama vec, upozornuje na to pomaly kazdy pediater, lekari, ktori maju profily na instagrame a pod., z nejakeho dovodu je na tomto slabsom to davkovanie pod-dimenzovane a potom to detom nezabera, nam dokonca pediatricka dala aj taku pomocku papierovu, ked bol maly mensi (take koliesko, kde si si tocila vahu), nechapem preco to za tie roky neopravili, moj ma uz 5 a od narodenia nas na to upozornovala 😂
@petamich vzdy ked kupim novu krabicku, dufam, ze to uz bude uvedene spravne.. a stale nic 🙈😅
@petamich vzdy ked kupim novu krabicku, dufam, ze to uz bude uvedene spravne.. a stale nic 🙈😅
@nikolani ja sa fakt cudujem 😅 navacsia sranda bola, ked sme dostali od pediatricky to koliesko, ktore vyrobil vyrobca nurofenu, ved to tie krabicky mohli rovno prerobit a nie papierove pomocky pediatrom distribuovat, ja asi nerozumiem 😂😂
@anonym_autor dáva sa polovica váhy dieťaťa... Už je to dosť dávno čo sa hovorí, že na krabičke je dávkovanie oveľa nižšie ako sa môže dať... Neboj sa dávkujem takto tento sirup dvom deťom už vyše roka ...
Pozri v mojom profile prispevok z decembra. Tam sa maminy rozpisali ze ako to je 😉 Tiez som nevedela.
@nikolani ja sa fakt cudujem 😅 navacsia sranda bola, ked sme dostali od pediatricky to koliesko, ktore vyrobil vyrobca nurofenu, ved to tie krabicky mohli rovno prerobit a nie papierove pomocky pediatrom distribuovat, ja asi nerozumiem 😂😂

@anonym_autor podľa návodu je 2,5 ale vraj to je malo?