Koľko ste mali rokov, keď sa vám narodilo autistické dieťa?
Ahojte, prosim vas, aky ste mali vek, ked sa vam narodilo dietatko s autizmom/aspergerom?
Naozaj vyssi vek to ovplyvnuje?
Dakujem
@janka2927 🙏🏼 dakujem! A robila si v 39 nieco inak? Sice priciny doteraz nevedia...
To záleží od viacerých faktorov, vek v tom tiež môže zohrávať rolu, ako som čítala, že dieťa, ktoré má staršieho otca (ktorý má niečo s PAS a preto nevyhľadával v mladšom veku vzťahy), podobne aj žena. Ale je tam aj vplyv dedičnosti, že to má niekto z rodiny, ale nemal to diagnostkované. A v niektorých rodinách sú takíto napr. len chlapci, dievčatá v poriadku alebo naopak.
Mala som 20
26 a 29.... Zatial nikto nevie co presne sposobuje autizmus, ja si myslim napr ze u nas je to genetika, takze tazko hladat odpovede v tom co kto napr robil cez tehotenstvo. Len tak mimochodom nikdy som nepila nefajcila ako tehotna ani nejedla nic co tehotne nemaju atd
vacsinou je to prave v linii otca
Nie, nič...iba dieťa má iného otca.
Ja som dokonca odmietla aj morfologicke sono
Sú náznaky, ktoré poukazujú na zvýšené riziko pri vyššom veku, ale vzťahujú sa skôr k veku otca
.
@evamarek77 Prosím ťa, nešír tu zasa svoje konšpiracie, už X ľudí ti v Y diskusiách napísalo, ako to je s očkovaním. Je pochopiteľné, že si neštastná z toho, čo sa ti stalo, ale šírením lží škodíš same sebe a tvojmu dieťaťu - čím viac ľudí presvedčíš k neočkovaniu, tým máš vyššiu šancu, že tvoje dieťa schyta ešte aj nejakú skvelú infekčnú chorobu.
@annm81 Snáď sa nenahnevas ale nedá mi nereagovať. Dcéra sa mi narodila o mesiac skôr, z čoho plynuli nejaké zdravotné problémy, okrem iného bola sledovaná na neurológií. Mala úžasného neurológa, vyhľadávaný odborník v oblasti detskej neurológie. Pýtala som sa ho na očkovanie, jeho názor a konkrétne na mmr a autizmus. Povedal mi, že on sám je zástanca očkovania a mmr URČITE autizmus v pravom zmysle slova nespôsobí ale je častým spúšťačom tohto "ochorenia". Poznám aj osobne dieťa, ktoré bolo pred očkovaním usmievavé, doslova ukecané a aktuálne je v procese diagnostiky, nakoľko par dni po očkovaní nastal neskutočný regres. Doteraz nenabehla reč, nevrátil sa očný kontakt atď. Takže áno, istý súvis medzi MMR a PAS tu je (nie ako pôvodca ale ako spúšťač niečoho, čo už v tele je od narodenia).
@annm81 s tymi lzami by som bola opatrna. tiez mame v okoli dieta, ktore bolo do 2 rokov uplne ok,zdrave, hrave, s chutou do jedla, motoricky uplne ok a po mmr vakcine islo vsetko celom vzad. a spat sa uz nevratilo. vakciny autizmus nesposobuju, to vsetci vieme, ale casto, ak ma dieta nejaky chybny gen, sa problemy spustia prave po ockovani. jedna vec je bit sa do hrude, ze to vakcinou nie je, druha mat uplne normalne zdrave dieta a po ockovani sa pozerat na to ako to s dietatom z tyzdna na tyzden ide dole vodou. fakt by som na tvojom mieste bola opatrna v slovach a dakovala bohu a osudu, ze si toto nezazila. lebo ver, ze ak by si to zazila, tiez by si vakcinu nevelebila.
@evamarek77 môj synovec presne toto iste, zo dna na deň z dovtedy normálne komunikativneho dieťaťa, ktoré vedelo zvuky zvieratiek, ťapušky, servis, papa, krásne udržiavalo očný kontakt, prestal jesť, začal mat tie stimulácie ako trepotanie ručičkami, točenie okolo svojej osi… akurát že nebol nikdy ockovany
@mima172 prosím ta, napis meno toho doktora
@mima172 Nenahnevám sa. Máš pravdu, lebo presne takto sa zdá, že to s očkovaním je. Antivax si to ale prekrútili a vyhlasujú, že očkovanie spôsobuje autizmus, teda že bez očkovania by dieťa bolo zdravé. Vďaka tomu nám potom hrozia epidémie napr. osýpok.
Ignoruju fakt (úmyselne, či neúmyselne), že keby ich dieťa nebolo očkované a dostalo by napr. tie osýpky, rovnako by zo dňa na deň prišla zmena dieťaťa a ešte k tomu by to dieťa bolo ohrozené aj chorobou samotnou. A aj keby ho chránili doma v sterilnej bubline, autizmus by sa, bohužiaľ, začal prejavovať.
mam dceru narodenú v 40tke je zdrava,kamošky to dávajú aj vo vyššom veku a žiadna nemá autíka
viem o niekolkych detoch, ktore ockovanie mmr nemaju a maju autizmus.
suvis mmr a pas nikdy oficialne potvrdeny nebol
@annm81 ja s tebou suhlasim iba v jednom, a to, že očkovanie nesposobuje priamo autizmus. ale ostatné veci ti mozem vyvratit ako matka dietata, ktoré po očkovaní schytalo epilepsie (infranrix hexa). nakoľko genetika ani febrilne krce sa nepotvrdili, lekári nás odbili slovami "občas sa to može stať".. to občas, ma aj meno a je to moj syn. neverila by si mi, koľko detí bolo na neurologickom oddelení s epilepsiami po očkovaní.
vplyvom liekov, ktoré dlhodobo bral sa mu spomalil vyvin, v dva a pol roku sme boli na diagnostike v centre Andreas, kde sa zistila stredne ťažká porucha autististického spektra. zdravé dieta, ktoré po prvej vakcíne prestalo zo dna na den lozit, reagovat na podnety, po par dnoch ostalo modré a už to išlo... vdaka bohu sme mali rycho diagnostikovany problem, sukromne terapeutky a teraz je moj syn bez povšimnutia, žeby mu niečo bolo.
nebola som antivaxer, ako je jasné, bol zaočkovany. ale už antivaxer som, z opravnenych dovodov a už nikdy ho nebudem očkovat, ani jeho, ani staršie dieta, a ani žiadne dalsie, ak sa nam podari.
@matkahelka ale @annm81 ma pravdu, vakcíny PAS nespôsobujú, aj keď sa príčina autizmu ešte úplne nezistila viacerí odborníci sa zhodujú že to je s najväčšou pravdepodobnosťou mutácia v gene, ktorá môže driemať kým sa telo nevystavi nejakému podnetu, napríklad aj vakcíne alebo stačí obyčajný slabý infekt.
@magic08 myslím si že nie, ale tak bohvie, ja to chápem, že sú rodičia frustrovaní a hľadajú nejaké vysvetlenie, ale málokto vie že tento mýtus vznikol vďaka jednej jedinej studii ktorá si záver vymyslela, tato štúdia už bola medzitým x krát vyvratena ďalšími prepracovanejšimi a kvalitnejšími ale stále to ostáva v mysliach rodičov, nikto z nás nechce vedome ohroziť svoje dieťa, ale na druhej strane ako bolo správne spomenuté vyššie, neočkovať deti nie je riešenie
@mima172 ďakujem pekne za taký spúšťač.
@jakubrianka Chápem 🙂 Moja dcéra je neočkovaná.
@kaitlin3 to povedz tym rodicom, ktori mali do 2 rokov zdrave dieta aj napriek - ako si to ty nazvala - slabym infektom a az vdaka mmr "to" prepuklo.

Ja som mala 25,keď sa mi narodilo automatické dieťa....v 39 som porodila zdravé dieťa...takže ozaj to nie je pravda