icon

Koľkokrát do roka môže dieťa užívať antibiotiká?

havi
31. jan 2011

ahojte,chcem poprosit o radu,moze dieta,ktore za 3 mesiace bolo 3 krat chore, znovu brat antibiotika?uz sa normalne aj bojim k doktorke,ale nezda sa mi maly,ma strasne silny kasel,sopliky mu tecu,cele noci nespime,ale nechcem nic zanedbat,len doktorkina liecba je antibiotika.sesternici napriklad povedala ze dieta za rok moze mat 8 krat antibiotika,mne sa to nezda,ved je to skoro cely rok a moj ak mu zajtra predpise,tak bude mat tretie,o com u nej nepochybujem,co mam robit?prosim poradte.

Strana
z2
kiya
5. máj 2011

@peepka nepovedala nic... mala horuckovala od vcera vecera, raz mala riedku stolicu, nechecla papat prikrm, len vecer zjedla trosku kase, co jej inak nedavam, ale som skusila ci si neda... inak je kojena... mala dva cipky, po ktorych zasa trosku riedke kakala ale mam pocit, ze to bolo z toho cipku, ze je to tu stoli cu nejak nariedilo, lebo to tak sprtkala ale nevyzeralo to ako hnacka ....nak sa netvari ze by ju bolelo brusko ani nic ine, zacala vcera strasne slintat a hryzat si prsty co inak nerobila...doteraz nebola chora a nemam vobec s tymto skusenost, lebo starsi syn nebol vobec chory v tomto veku a takymto sposobom...ked ma teplotku je umrncana ale iny priznak nema a ked ju nema je celkom v pohode animoc nemrnci...

peepka
5. máj 2011

@kiya si sa mala spytat ze na zaklade coho jej to dava, no v kazdom pripade jej to vooobec nedavaj!! to je neskutocne niektori doktori 😠 😠
moj dokonca ked mal zapal ucha nam dali hned atb...ale spytala som sa ci sa tomu da vyhnut, nakolko maly vcelku v pohode iba vecer sa stazoval na bolest, doktorka hovori ze mozem skusit dva dni davat lieky od bolesti a ak sa to nebude zhorsovat tak nemusim dat atb!
detto ked mal zapaleny pipik ako male babatko, nic mu nebolo iba ho mal scerveneny...tiez sme sa atb vdaka nuforenu ktory je aj protizaqpalovy, vyhli! samozrejme, kebzye sa mu zhorsuje a ma vysoke horucky a lieky od horucky nezaberaju dame atb 🙂 ale vo vasom pripade to je ozaj total zbytocne!!! 😉

peepka
5. máj 2011

ak ma vysoke horucky a jeden liek nezabera, resp paracetamol..tak treba kombinovat ten s nurofenom.

katecameron
5. máj 2011

@havi moj bral minuly rok 8krat predminuly 12krat viem ze max by malo by 6 ak berie viuac je to uz zleeeee ale co povies na mojho starsieho syna ktory do 1roku 15krat bral atb.normalne sa za to hanbím ze som bola taka nevedoma 😝

peepka
5. máj 2011

@katecameron moje nervy 😀 😖 moj este nemal a ja som prvykrat mala atb pocas tehotenstva 😀 dnes daktorym doktorom fakt sibe 😒

len.petra
5. máj 2011

Najlepšie je ATB nebrať vôbec 😅

Strana
z2