icon

Kolonoskopia u 5 ročného dieťatka

michaela9999
16. jan 2015

Ahojte. Zhruba za mesiac ma syncek podstupit kolonoskopiu a CT enteroklyzu.
V maji minuleho roku to cele zacalo. V stolici mal krv, jasno cervenu, bolesti bruska. Boli sme hned na pohotovosti, robili mu vysetrenia, usg. Zistili mu zvacsenu stenu v hrubom crievku, zapal nemal.
V juli sme dostali salmonelozu a dalsi virus, hospitalizacia v nemocnici na infekcnom. V stolici mal vela krvi, zhruba 10 dni mu nevedeli zastavit hnacky a krvacanie, az ked sme presli na celiaticku stravu. Drzali sme ju zhruba mesiac. Po par tyzdnoch sme presli postupne na normalnu stravu. Robili mu aj vysetrenia, ci nie je alergicky na laktozu a lepok, ale bolo to negativne.
Dlhsie bol klud, az do novembra, kedy sa mu opat objavila krvicka v stolici, ale len raz a trosku.
Tak sme sa objednali na gastro, boli sme opat na sone, zobrali mu krv, cakame na vysledky z krvi. Na sone mu zistili vyrazne zvacsene ezenterialne uzliny.
Lekarka nam odporucila kolonoskopiu (pod narkozou) a CT.
Mate niektora s tymto skusenosti, ako to dieta zvladalo, ako to prebiehalo. Ako matka sa obavam aj narkozy, aj kolonoskopie, je to neprijemne vysetrenie. Ci nemozu malemu nieco poskodit, ublizit. No proste mam z toho strach.

Strana
z2
tanag
8. nov 2016

v medicine je vsetko mozne, ale pothrat crievka tvrdou stolicou si nemyslim, este som take nic nepocula,zlata zila, hemerodidy mozu byt aj u malych deticiek, ale tak zasa to nie je az taka tragedia, ktora by sa nedala riesit. Urcite treba zajst za dr, ja vam takto cez internet tazko poradim 🙂. Mozno je nejaky zapal v crievkach9 nespecificke crevne zanety, celiakia, alebo nejaka intolerancia laktoza, lepok, histaminova intolerancia) to vysetrovali? , nato mozu reagovat uzliny. u deti casto reaguju uzliny na vsetko.

cinky16
8. nov 2016

A co moze sposobit zapal v crievkach? Comu sa vyhybat? Robili testy na mlieko,vajcia,orechy,lepok vestko ok..snazim sa pouzivat v kuchyni pohankovu,spaldovu muku,morsku sol,olivovy olej,zje privarky ako hrachovy,sosovicovy ci obsahuje vlakninu...stravu sa snazim vzdy kvoli synovi upravovat. .a zmena ziadna..

tanag
8. nov 2016

skuste tu histaminovu intoleranciu presetrit, nespec cerv zenety su crohn a ulceozna colitis, to su geneticky predisponovane ochorenia s tym clovek moc neradobi, ale ja vas tym nechcem strasit..len je dobre sa podla mna nato opytat. to ci je nejaky zapal v creve sa da orientacne zistit aj zo stolice z kalprotektinu. ale to by vam museli na gastre urobit. mozete zatial vyskusat psyllium, za malu lyzicku denne, slivky, vyvary vlockove, alebo len vypit vodu, v ktorej boli na noc namocene susee slivky. urcite by som aj probiotika dala na obnovenie crev flory plus doriesit tie uzliny s dr .

kika13
17. máj 2019

Ahojte, máte niekto skúsenosť s kolonoskopiou u detí? Syn bude mať 12 rokov , ide na kolonoskopiu do Martina. Prebieha to ako jednodňovka? A čo príprava? Mám z toho celkom strach...ďakujem za odpovede

anastacia1103
1. jan 2020

@michaela9999 dobrý deň, mozem sa prosím spytat, ako Ste vtedy dopadli? Moje dietatko ma presne 2 r. A symptómy podobne ako u vasho, idu robiť teraz kolonoskopiu... Hotova som z toho ☹

kika13
2. jan 2020

@anastacia1103 dobrý deň, boli sme v MT, našťastie sa nič nepototvrdilo, bol to len prechodny zápal..

rebeca2
13. júl 2020

@kika13 Dobrý deň, dali vám na ten zápal nejaké lieky? Ďakujem

juliana255
14. júl 2020

@kika13 prosím Vás, ake mal príznaky váš syn, keď ste museli podstúpiť kolonoskopiu? Dakujem

kika13
15. júl 2020

@juliana255 často ho prehanalo a obcas zvracal, mal zimnice bez teplôt, ale nastastie sa nic nepotvrdilo, bol to len jednorazovy zapal v creve, dovod nepozname

kika13
15. júl 2020

@rebeca2 pomohla nam stava aloe vera, probiotika a dlha dieta

juliana255
15. júl 2020

@kika13 ďakujem pekne za odpoveď

rebeca2
16. júl 2020

@kika13 prosím vás, akú značku aloe vera a probiotiká ste užívali? ďakujem

juliana255
19. júl 2020

@kika13 a ako prebiehalo to vyšetrenie? Ďakujem

dominko28
13. aug 2020

Ahojte prosim vás mate z kúsenosti kolonoskopiou dcéra má ist na kolonoskopiu chodíme do Trnavy doktorovi Silnému a dal my na výber či Trnava alebo Bratislava dakujem

att123
Odpoveď bola odstránená
rebeca2
28. máj 2021

Moja 10 rocna bola na rektoskopii bez sedacie, zvladla bez pipnutia v pohode...zial nic jej nezistili, napriek krvi na stolici, nechapem...myslela som,ze trhlina, ale nenasli...obavam sa kolono

Strana
z2