Kolotoč chorôb
Ja to už nedávam...ešte len týždeň škôlka a škola už boli chorí... Teraz necelé 2 týždne škola škôlka a zas...už kašľu obaja...od malička.sa.starsi trapi s kaslami, je aj alergik veď dobre máme lieky..ale tie kašle čo mával ako malý, ja som odvtedy ako zablokovaná..akonáhle jeden z nich zakasle, mne stiahne zo stresu žalúdok a už rozmýšľam.co nás čaká, zas ten kolobeh sirupov liekov , preplachov, inhalacii... Mladší zvykne vraciat z kašľu večer keď zaspí... Ach...
Neviem preco to tak prežívam... Ale mňa raz tento permanentný stres zabije... Ja som už zrelá na tabletky...
Tiež tak. Naši boli chorí ešte koncom augusta, potom po týždni v škôlke, teraz sú už druhy týždeň zas doma. Ani poriadok v kuchyni neviem mať normálny, všade tam mám inhalator, lampu na nahrievanie soplov, preplachovačku nosa, fyziologicky roztok, sinupret, bronchipret, imunoglugan, cevitko, vigantol, tri spreje do nosa - lebo veď pre každého zvlášť… najmenší sa cele noci trápi pri kojení ako má plný nos… susedina malá mesiac v kuse chodí do škôlky, vôbec nebola chorá a to ju ani nekojila. Ja som 19 mesiacov kojila tandem, tak som čakala, že teraz budem žať úrodu v podobe zdravých detí… no prd. Ako útechu si pripomínam “je to len obdobie” - niekedy to pomôže a niekedy nie. A potom ešte “aspoň to nie je nič vážne” - ale potom sa cítim tak nevďačne, že čo sa sťažujem a bojím sa, aby som niečo neprivolala. Očividne som tiež zrelá ma tabletky.
Ale raz sa ten ich imunitný systém vyvinie a už ich len tak niečo nedostane. A každou jednou chorobou sme k tomu bližšie.
Väčšina škôlkarov zažíva toto isté. Imunita si tým musí prejsť. Treba len pevné nervy a ukludnovat sa, že sa to časom zlepší. Ja mám momentálne tiež doma 2 chuchmave, usoplene, ukaslane deti. A to som sa ešte predvčerom tešila, že koľko už malý chodí do škôlky 😅Skúšala som všetky možné doplnky a vitamíny. Deti neprehrievam, keď ideme von, oblečiem ich primerane počasiu, v dome neprekurujem. Chodíme plávať a do sauny, von za každého počasia, majú veľa pohybu, nesedia doma pri tv. Snažím sa aby zdravo jedli a PRD z toho 🤷😄
Mali sme to iste s obomi, vsetko sa zlepsilo rok po nastupe do skoly. A aj tolko procedur a liekov asi nie je fajn, akurat sa minule dr rozculovala na nejaku mamicku ,ze preboha uz nechajte tie deti kus aj oddýchnuť od tolkych liekov ,ale tiez ako matka casto chorych deti som kedysi skusala vselico len aby sa im ulavilo.
Syn bral aj imuno kúru, ale jemu najviac pomohol futbal, od 2.rocnika zacal chodit a treningy od marca do oktobra za kazdeho pocasia von, odvtedy nemal kašeľ ani jeden jediny krat,uz je deviatak ,max mal nadchu raz za rok a to som sa velmi bala , ze zadychcany spoteny bude dýchať zhlboka von ten chladny vzduch,no jemu to prave velmi pomohlo, dovtedy maval kašle neskutočné a často
Nie si v tom sama: moje dve baby 1 týždeň v škôlke a 2 týždne doma. Reku už sú ôk idú v pondelok ta het do škôlky a boli tam 2x a včera ráno ich muž niesol a za hodinu ich bol vziat lebo p.uc. vyšla pozitívna takže teraz čakáme co bude. Ja už tiež mam pocit ze kedysi ta skolka bola výpomoc pre pracujúcich rodičov no teraz kto je zamestnaný tak je viac doma ako v práci a ešte plus náklady za škôlku....no des
To isté, druhy týždeň školy už bol doma dostal impetigo, to bol týždeň doma, potom týždeň bol, a teraz už počuť pokašliavanie od pondelka, ale že v škole je väčšina detí teraz ukašľaná, tak ho nenechávam zatiaľ doma kým to nieje vážne, od malého decka ked nadišla jeseň, spustila kolotoč kašľa alebo laryng problemov... katastrofa, aspoň mladšia sa celkom drží, aj ked nechápem ako je to možné... a to syn nastúpil do prvej triedy, čakala som že to bude lepšie ako škôlka, a nič, a tom ked zakašlú sa ani nevyjadrujem, mne už príde normálne zle keď si predstavím zas kolotoč, ja ked ich počujem kašľať nespím absolútne, proste to nedokážem...takže niesi sama...keby som nerobila u muža, asi by ma nikde nevzali, veď to by sa nedalo zvládať...

Ako by som citala o sebe, presne aj dcera ma problem s kaslom a tiez z neho vracia a vzdy jej sople prejdu do kasla,co je vlastne furt lebo fungujeme tak,ze tri dni skolka dva tyzdne choroba doma.Ja neviem je to na porazenie