Kontrolujete dieťa s horúčkou celú noc?
Keď vám horúčkuje dieťa do 38 ste celú noc hore a kontrolujete ich ? Ja to asi nedám celú noc len sa bojím že teplota sa vyšplha hore a ja budem spať a niečo sa stane
Určite sa nestresuj, hlavne kľud. Kedy si dávala dieťaťu niečo na horúčku ? Skontroluj ho či má stale teplotu tak za hodinku. Ale určite je lepšie keď ho budeš kontrolovať, ja som si budík ani nič nenastavovala, zobudil ma asi materinský inštinkt. Hlavne kľud, dieťa potrebuje kľudnú maminku.
Záleží od veku a podľa toho ako teplotu znáša, pri 38,2 ale na noc dávam už paralen nurofen nechcem aby v noci teplota vystrelila- v noci to neviem regulovať ani tekutinami takze neriskujem vtedy..
Prestriedajte sa s manzelom, dve hodiny pospis ty, dve hodiny pospi on, podla mna najlepsie riesenie... nas maly vzdy horuckuje po ockovani chudak tak sme mali nedavno tiez taku skvelu noc zo skoro 40 teplotou..
ja som len tak driemala s tým že budík som mala nastavený pravidelne a vtedy som merala teplotu, dala som posŕkať čajík a keď bolo treba tak som dala zábaly… a zasa som šla podriemať…
Keď ide spať a je teplota 38, dám liek proti teplote. Potom budík kazde 2 hodiny.
Tiež len driemem. Keď je dieťa choré spím spolu s ním. Resp. oni so mnou. Pri každom pomrvení som hore. A tiež sa mi viac osvedčil na noc paralen ako Nurofen.
No a grcanie je kapitola sama o sebe. To sú noci, kde reálne mám možnosť si pospať max 2 hod. Aj to je možno veľa.
Podvedome sa v noci zobudim .tak skontrolujem.
Raz som Tak kontrolovala-dieta si krasne spinkalo a ze 40,2🤭 dala som cipok a slo to krasne dole.
Odvtedy davam pred spanim ak ma v ten den vysoku teplotu.
My mame inteligentny teplomer.. ked teplota stupne, nad urcitu hranicu, tak mi to pipne na mobile v appke ..
Dovtedy, sme len bdeli alebo kuskovane podriemavali
Ani by sme to neriesili, keby sme raz kvoli febrilnym neskoncili v nemocnici
Spím, ale to je taky spánok.. Každú chvilu hore... Inak si dávame budíky a kontrolujeme.
Ja si dávam normálne budíky keď je teplota taká fakt na hrane že sa ťažko zráža, tak keď je horšia teplota si dám aj po hodine, dvoch pozrieť či klesla či nie, ak je teplota len taká že sa drží tich 6 hodín s panadolom tak si dám po 6 tich hodinách skontrolovať či stúpla keď prestal účinkovať.
@enusamt prosím ta, aký je to teplomer? Je presný?
Dcéra tiež zvykne mat počas choroby 40tky tak by to bolo super. Už som aj nejaké googlila, ale možno hlupa otázka no nemá to nejaký aj negatívny vplyv, keďže je to na detskej hlavičke a predsa to funguje cez WiFi?
Spavala som s dcerou a proste tak priebezne som ju kontorolovala. Moja ked jej nebolo dobre sa zobudila aj sama, aj pit dostavala v noci. V kazdom pripade, vecer zvykla u nas teplota ist hore (napr okolo tej 17-19tej) a vtedy sa znizovala, v noci to uz potom potiahol ten sirup z vecera, ked nie, tak sa zobudila. Casto s teplotou ani nevedela uplne zaspat, cize sa len povalovala, rozpravku pozerala a ja somv edla driemala, tak napoly spavala, cize napr. po par hodinach (podla choroby, ak ma vysokanske teploty, tak po hodine, ked nie tak aj 2-3, som jej teplotu odmerala a potom zase atd.. :D Ak mala nad 39, tak diazepam podla davkovania od dr a vybavene.
Pri synovi som si zvykla nastaviť budík, on mal často teploty od štyroch mesiacov. Keď bol väčší, budík som už nedávala, priebežne som sa sama od seba zobudila. Takisto pri dcére si budík nedávam, ono ten spánok keď majú teploty u mňa nie je hlboký. Navyše, mne deti nespia dobre keď majú teplotu, čiže som sa skôr zobudila keď som ich počula. Ale fakt, keď nastavis budík na každé 2 hodiny cca bude fajn si myslím.
Ahojte ,ďakujem vám pekne za správy. Toto je moje prvé. To fakt asi mama vycíti, bola som hore skoro každú hodinu sama od seba kontrolovala som teplotu, našťastie cez noc nestupla. Len horšie je že mi odmieta pitie veľmi málo pije musím ho lyzickovat skoro
Daj rehydratacny roztok, aj keď tiež len po lyžičkách, keďže to deťom nechutí (teda okrem mojej dcéry, tá ho pije bez problémov 😅)
@simona20201309 za nas je presny dost.. nelepi sa to na celo, ale pod pazuchu.. ani neviem, ci aj na celo sa moze 🙂
Mame Tucky
Dopady netusim vobec. Popravde som to nestudovala..
Ak má 38 pred mojím spánkom dávam sirup, potom spím. A nejako tak sa budím a kontrolujem, mňa zobudí aj zťažené dýchanie u dieťaťa
@biglovemom No u nás by zo spánku mrnčali, boli nekľudní, už halucinácie by mali.
Nastavujem si budik kazde 3 hodiny..

My tiez tak aktualne so synom, pred hodinou 39.1, dostal paralen, teraz sa potil, stale je velmi horuci, teplota trochu klesla, bola som ho osprchovat, prezliekli sme ciste pyzamo a dala som si budik o dve hodiny aby som vstala a skontrolovala lebo uz od unavy ani nevidim