icon

Kostička na hrudi

lelulenka
19. júl 2015

Mamicky, prosim o radu. Syncek ma 2 roky, este davnejsie sme si vsimli, ze ma na hrudi vytrcajucu kosticku ci co to je. Je to tvrde. Zlakli sme sa, sli s tym k detskej lekarke a ona nas sfukla, ze robime paniku. Vraj je to bezne, u vela deti sa s tym stretla a je to hrudna kosticka. Ze ako bude maly rast a priberat, strati sa to. Chceli sme predsa len rontgen alebo cosi a vraj ze urcite!!! netreba. No presiel asi aj rok, je sice pravda, ze malicky aj ked papa, ma tolko pohybu, ze nie je taky baculko ako ine deticky v jeho veku, je to taky nas chudusik ulietany. No vzdy ked ho hladkam a narazim na tu kosticku, tak ma strasie. Dcerka take nemala a tiez je strasne chudulinka, zacala som sa vypytovat aj kamosiek s detmi a nik s tym nema skusenost :/ nie je tu teda niekto, kto to ma, prip.ak ano ci naozaj o nic nejde? Pridavam aj fotku, v strede nizsie pod prsickami ta "gulka"...:/

aristka
•
19. júl 2015

Je to zjavne mečovity v bežok hrudnej kosti tj čast hrudnej kosti a v tej polohe ak nie je baculko je ho mozne vidiet ,ak ho takto natiahnes ,nijak by som to neriesila

kale13
•
19. júl 2015

vraj na taketo pomaha plavanie, asi ked sa tam vyvinu svaly, tak to nebude tak vidiet..skus ho dat na plavanie ked bude starsi..

jaross
•
19. júl 2015

Náš malý to má tiež. Doktorka mi povedala, že to nič nieje. Tak to neriešim.

bastyna
•
19. júl 2015

Aj náš to má. Rokmi, ako dieťa rastie a vivíja sa kostra, sa to stratí.

alusha
•
19. júl 2015

moj mladsi syn to ma presne take iste, je to ukoncenie hrudnej kosti, taku gulicku tam ma, ma uz 5 rokov a stale to ma rovnake, ale je chuducky, ma len 16kg, tak mu to vytrca.

erina11
•
19. júl 2015

moj synator ma 15r. a ma to stale ked sa natiahne....je sportovec a je chudsi typ...taký sama ruka sama noha....tiez neriesim...mozno ked zmuznie tak sa to stratí 😉

zzuzulaf
•
19. júl 2015

teda ja mam vyse tridsat rokov a tu kosticku tam mam doteraz 🙂 takze keep calm! 🙂

gaby21
•
20. júl 2015

Dievčatá, máme to všetci, akurát u chudých ludi je to viditelnejšie, inak je kostička obalená tukom alebo svalstvom, nestratí sa, fuha nechápem s čím všetkým su ludia ochotný bežať ku doktorovi, mna by takéto niečo nenapadlo 😀

lelulenka
autor
•
20. júl 2015

@gaby21 sa uvedom, co pises. Mam.aj dceru, je strasne chudulinka a v zivote to takto nemala ani nema, nevidno to. Starala som sa v zahranici kedysi o 4 deti, kupala ich, prebalovala. V rodine mame plno inych deti. A doteraz ani jedno to nemalo, teda ako ty pises, mame to vsetci, no u nikoho to nebolo viditelne. Tak je asi logicke, ked sa starostliva milujuca matka zlakne cohosi, co u inych deti standardne nevidela a prave preto som sa aj po okoli kamaratiek s detmi pytala a kazdy mal reakciu "juj, toto by trebalo riesit, to som nevidela". Tak mi tu nevypisuj blbosti, ze nechapes, s cim vsetkym su ludia ochotni bezat k doktorovi. Sorry, ze nie vsetci sme taki inteligenti a nezjedli sme vsetku mudrost sveta ako ty, kedze tebe by take cosi nenapadlo. Si predstav, ze mne to napadlo a nehanbim sa za to, lebo zdravie mojich deti mi je prednejsie nez tvoje prihluple vysmievanie sa. Ostatnym dakujem za prispevky, som rada, ze je to naozaj "bezne".

gaby21
•
20. júl 2015

@lelulenka Ved v pohode sa nerozčuluj, mne to prišlo naozaj smiešne, aj prehnaná starostlivosť može byť niekedy na škodu 😝

luvika
•
20. júl 2015

@gaby21 tiež si myslím, že to nebolo až tak pekné, hoc Ty si to asi tak nemyslela nooo :/ ja mamičku celkom viem pochopiť, tiež by ma to znepokojilo a opýtala by som sa lekárky, keďže som ešte tiež také niečo u nikoho nevidela. Asi by som to zisťovala a to mám tiež dve deti. Kto sa nepýta, nič sa nedozvie ;)
@lelulenka buď v pohode,ak Ti lekárka povedala, že je to v poriadku a aj maminky tu Ti písali, že ich drobci to majú, tak si tým nelám hlavu a užívaj si chvíle, leto a detičky 🙂

darina85
•
20. júl 2015

Moja dcerka ma nieco podobne, tu hrudnu kosticku - sternum ma troska vpačenu dovnutra, cize jej tam vznika taka jamka, povedali mi, že toto "vpáčenie sterna" je dedičná záležitosť, asi je to pravda, u nás to má dedko, takže je možne že to zdedila, no a jedine riešenie ako to trocha skorigovat, je plávanie - hlavne posilnenie svalov hrudnika a hra na flautu vo vyssom veku kedze ma len 2 roky, ale myslim, že to zvladneme 🙂 nie je to az take velke, poznam chlapceka, ktorý ma vpáčenie také veľké ako tenisová loptička. Takže buď kľudná, to sa porieši 🙂 držím palce 🙂

lelulenka
autor
•
20. júl 2015

@darina85 diks. Ako pisala luvika, clovek sa s tym nestretol no tak sa opyta. Nebezala som hned ku lekarke. V ramci poradne som to ukazala a spytala sa. Nie som prehnane starostliva, som tak zdravo normalne a urcite nebezim hned s kazdou somarinou za lekarkou. Asi to budeme riesit tym plavanim casom, jedze to tu uz tiez viackrat zaznelo. Dakujem este raz vsetkym.

darina85
•
20. júl 2015

@lelulenka podla mna, je fajn, ze si dobre vsimas vlastne dieta 🙂 ved preto si mama 🙂 zalezi ti na tom, aby bolo zdrave 🙂 u nas na to upozornila pediatricka sama, ale tiez hned povedala, nech si nerobime vobec starosti, aj ked moj muz robi pravidelnu kontrolu, ci sa to nezhorsuje 🙂 boji sa. ale tiez ju dame na plavanie, ved to deti velmi bavi a zaroven to bude učelné 🙂

lelulenka
autor
•
20. júl 2015

@darina85 dakujem. Aj moj muz z toho vysaloval, bal sa viac ako ja a ked som mu citala komenty odtial, tak si vydychol. Nie zeby sme lekarke neverili. Len clovek ma taky ten lepsi pocit, ze to maju aj ine deticky a ze to nie je nic zle.

tranquillo
•
20. júl 2015

Ja som mala takú keď som bola dieťa, tiež som bola kosť a koža, zmizlo mi to samé počas dospievania, naozaj to nie je nič, len drobná "chybička krásy ". Keďže je to dedičné, možno to bude mať aj moja dcéra. Inak u chlapcov sa to vyskytuje o dosť častejšie ako u dievčat.