icon

Kraniálna ortéza na hlavičku - skúsenosti

eikenella
31. máj 2021

Aké máte skúsenosti u Vašich detičiek s nosením kraniálnej ortézy- helmičky na hlavu. Na čo sa treba prichystať? Napr. spánok. Ako to Vaše detičky tolerovali? Ďakujem 🙂

Strana
z2
lienka.7
4. aug 2021

@mishka69 tu zakladnu hradi poistovna, doplacas 17 centov. Ked chces ten druhy lepsi typ, ta je za 250€ doplatok. Cize plne si ju hradis.

mishka69
4. aug 2021

@lienka.7 aha , a aký je v tom rozdiel ? Ja som ani nevedela , že je druhá možnosť. Vdaka bohu pomohla , bez komplikácií aj ta klasická.

lienka.7
4. aug 2021

@mishka69 prva je zakladna
Ta druha si platis
To cervene vnutri je take polstrovanie co ra zakladna nema. Plus je rozdiel v zapinani. Ta zakladna sa zapina 1 patent tak na boku. Ta doplatkova na po bokoch klipy ktore sa odopinaju... my sme si priplatili a nelutujem. Nakolko to budete nosit 23 hod.denne

mishka69
5. aug 2021

@lienka.7 ani nám vtedy nenavrhli 2 varianty. To bolo 09/19. Nevadí, hlavne , ze pomohlo. Vdaka za info 🙂

sonetta
5. aug 2021

@eikenella
@lienka.7
Ďakujem za rady.
Volala som do toho Martina. V pondelok mi zavolajú kvôli termínu a ze vôbec netreba aby sme išli predtým na ortopédiu a neurológiu, lebo ze aj tak ju tam bude pozerať neurochirurg. Stačí iba výmenný lístok od pediatra.

eikenella
autor
5. aug 2021

@mishka69 aj tu odlahcenu? za tu je 250 eur. klasicka plastova je zadarmo hradena poistovnou

lienka.7
5. aug 2021

@sonetta drzim palce, neboj dobre bude 👌
Ja som to znasala tazsie ako mala 😔 nosili sne fakt poctivo aj ked sme nemali mi nejaky velky defekt hlavicky... v podstate doktorka sa ma pytala ci ja chcem. Vravim ze samozrejme!
My sme mali recept na prilbicku z fyzio z cvicenia. Tam nas zase poslala pediatricka. Pomeraju hlavicku a tusim o 2 tt bola hotova prilbicka. Ja som moju malu volala ze Gagarinka 🤣🤣🤣🤣

sonetta
5. aug 2021

@lienka.7 ďakujeme.
aj mňa sa Dr opýtala, či chcem. Tak som sa jej opýtala, že činy dala na mojom mieste. Ze áno. Tak dáme. Aj sama vidím, že to má dosť zlezanej.
Peknu prezývku si jej vymyslela 😄

lienka.7
5. aug 2021

@sonetta juj ano... a este aj dievcatko. No nech ma peknu hlavicku 😊 my sme nemali ani tak zlezanu vzadu, ako skor jednu stranu - ako mi lezala v brusku. Volnym okom by si si to ani poriadne najskor nevsimla, ale ked ma upozornila doktorka, tak ano, zvrchu to bolo vidno 😔 Tam mas kontrolne merania potom tusim kazdy mesiac, pekne ti to ukazu ako postupujete. Nas to vzdy velmi nakolo ti poviem.
Treba zacat cim skor, ked je este mala, lebo vtedy jej hlavicka rastie najrychlejsie. U vacsich deti jd to potom problem. Pokial mozes, urcite jej zaplat tu drahsiu - stoji to naozaj za to 👌
Ono reci typu ze sa to upravi samo nie vzdy platia. Teta je kadernicka a ta by vedela rozpravat o "sisatych" hlavkach 🙉🙉🙉
Neboj, vsetko zvladnete. Hlavne ty musis byt s tym OK. Nepolavit a dodrziavat. Date to baby 🤗🤗🤗

sonetta
5. aug 2021

@lienka.7 ďakujeme, si zlata. 😊
to ja som zasa taka, ze keď sa musí, tak to budeme robiť a nepolavim. keď som to spomenula pred svokrou, že mala bude mať helmu, tak ze co vymýšľam a v žiadnom prípade a ze za našich čias to nebolo. Jasne, keď taka ambulancia vtedy ani neexistovala a hádaj co, muž má zlezanu hlavu vzadu presne takto isto ako mala.

zuzanapackova
30. máj 2022

@bellovag dobry den, mozem sa na nieco opytat? Dakujem

bellovag
30. máj 2022

@zuzanapackova áno kľudne aj tu verejne...

zoja1234
Autor odpoveď zmazal
eikenella
autor
23. jún 2022

@zoja1234 neviem, aky vek ma syncek, ci to muselo byt skrz uzavretie fontanely, ci vas tlaci cas, ale podla fotky vyzera, ze este nie. kde ste boli, na ktorom pracovisku? my sme boli v martine a tam to napasovali tak, aby sa vyhla letu. nasa zacala nosit koncom augusta ako 6 mesacna. lebo ze nosit cez leto je velky problem pre deti.

lienka.7
23. jún 2022

@zoja1234 no vieš je to zial aj tým. Ta zakladna helma je teraz ako sauna.
My mame tu za príplatok, aj tak sa malej poti hlavicka. A to nemáme tolko vlaskov ani.

zoja1234
23. jún 2022

@eikenella ma 8m, netlačí nás čas, fontanelu ma v poriadku, nieje to závažná deformita, je to len estetické. Dokonca podľa pediatricky helmu netreba lebo sa to časom upraví samé. Ale na vlastnú päsť sme šli v BA-Protea. Pan co meral povedal ze vôbec to nieje zle, a ze tvar by sa upravil do 10-12 mesiacov od teraz sam, s helmou za 4mesiace.. Toto ma nalomilo a už som nemala triezvu myseľ, prikývla som. Nedomyslela som to s letom a potením. Keby som vedela ze to cele takto bude tak asi helma nieje.. Ja viem ze to nieje životný problém ani život ohrozujúci stav, ale toto potenie je hrozne, co ak sa mu koža zapari alebo neviem co..

eikenella
autor
23. jún 2022

@zoja1234 my sme mali odlahcenu. zvnutra sa velkost helmy korigovala len nalepkami. ak je to aj pri tejto hradenej od poistovne tak, tak nic sa nestane, ak nebudete cez leto nosit, v septembri pojdete na kontrolu a vtedy mu vnutornu vystelku upravia podla aktualnych potrieb. podla mna v lete snad nosia helmu len deti, ktore to vyzaduju zo zdravotnych dovod (operacie lebecnych kosti). zavolaj na pracovisko, podla mna ti povedia rovnako, lebo v tychto horucavach vynosit helmu je trapenie

zoja1234
23. jún 2022

@eikenella mame kontrolu o 3tyzdne, dovtedy sa pokúsim aby ju nosil ako treba, a tam potom povieme ze sa potí atď... Snáď vydrží chudák 😢

lienka.7
23. jún 2022

@eikenella ona ma tu hradenu poisťovňou, q to je teraz peklo zial. Ja mam tu polstrovaný zvnutra a normalne ju dávam. Hoci ju skladám častejšie a kontrolujem hlavicku.
Prilbicka je urobená na mieru, aby sa nestalo, ze mi potom proste nesadne. Tusim je tam tolerancia 5 cm sa mi zdá.

zoja1234
1. júl 2022

Baby, po viac ako týždni nosenia, posledné dva dni už potenie bolo menšie, ale začal sa úplne osivat, najprv som sa zľakla co ma dáky záchvat, ale hádzal hlavou do strán, zcervenel, a strašný plač. Nevedela som čo tak som mu helmu dala dole, a vzadu nad temenom hlavy kde končí helma, a aj vzadu po stranách ma červenú akoby podráždenú kozku. Každy večer mu vlasy umyvam šampónom a helmu čistim a súcham tým liehom, každý 4. Deň naviac šampónom a kefkou prejdem, tak ako nám kazali.. Ale cim ďalej to ma horšie, co by mu pomohlo alebo čím to natrieť?

lienka.7
1. júl 2022

@zoja1234 to aj moja mala, ze naraz salen tak rozrevala ze som nevedela preco. Dala som jej aj na hodinku dole a potom naspäť. cistila som každý krát. Skus davat väčšie rozstupy, dávala som dole častejšie, napriek potreby 23 hod.noseniu.
Skus sa spýtať doktorky co a ako. Mne povedala ze sa mam ozvať keď by sa nejako mala vysypala.
My už nosit nemusíme, mali sme kontrola a sme ok uz.🤗

eikenella
autor
1. júl 2022

@zoja1234 nasa to nemala, ale povedali nam, ze natriet tym, co pouzivame na ritku. bepanten, sudocrem., povedali, tie najznamejsie

zoja1234
1. júl 2022

@eikenella naozaj? Čiže dá sa povedať ze sa tie miesta len zaparili trosku?

kristinamarcz123
2. sep 2022

@lianka123 dobrý deň, vy ste liečbu ukončili svojvoľne? Čo vam povedali v protetike? My už tiež mame hlávku peknu a nevidíme zmysel pokračovať v nosení nakoľko mala už prilbicku sťahuje z hlávky

lianka123
2. sep 2022

@kristinamarcz123 nic nepovedali, maly to netoleroval, velmi sa potil a mal ekzemy

katusilienka
26. aug 2023

Dobrý deň, viem, že diskusia je už staršia, ale chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosť, že by vás ODHOVÁRALI v Martine od prilbičky za príplatok, lebo vraj si ju malé deti (syn má 4 mesiace) vytláčaju a nedrží im dobre? Bola som veľmi sklamaná,lebo sme chceli tú za príplatok. V ten deň to inak povedali skoro všetkým čo tam boli s nami...

eikenella
autor
27. aug 2023

@katusilienka nam to nepovedali, nosila pred dvoma rokmi

majajamba
27. júl 2024

@mishka69 ahoj, moje decka tiez dostali helmy, ale mala ma po prvej noci akoby dotlaceny cerveny flak na cele ktory zatial nezmizol, nie je to modrina len otlacene, malo aj tvoje? Ako rychlo to zmizlo?

mishka69
27. júl 2024

@majajamba ahoj , mal aj on odtlacene boky. Skus to miesto na helme prelepit tou latkovou paskou. Ak by to nepomahalo , skocte naspat , oni ju upravia. Nam opravovali boky. Drzim palce

Strana
z2