icon

Krátkozrakosť u malých deti

pillipilli
26. mar 2017

Ahojte . Chcem sa vas opytat mamiciek ktorym deticky odmalicka nosia okuliare do dialky ,kedy bolo jasne u vasho dietatka ze nevidi dobre? Kedy ste na to prisli? A ako sa to prejavovalo? Dakujem

siska53
26. mar 2017

@pillipilli nasej zacalo utekat ocko,tak sme sli k ocnej a tak to zistili.

pillipilli
autor
26. mar 2017

@siska53 a v akom veku?

mery34
26. mar 2017

@pillipilli mojej dcere zacalo tiez utekat ocko smerom von. Vsimli sme si to ked mala 1 rok. Na fotkach je to viditelne od 8meho mesiaca.

monilik
26. mar 2017

@pillipilli nas syn odmalicka nevidel a zistili sme to az v 5 rokoch...

siska53
26. mar 2017

@pillipilli okolo 2-2,5 roka to zacalo byt vyraznejsie,dovtedy sa nic neprejavovalo. Tak sme sa vypytali k ocnej.

daisynka_
26. mar 2017

@monilik presne aj u nás, ale zistili to až v škole ako 8-ročnému

monilik
26. mar 2017

@daisynka_ my nastastie este v skolke vdaka preventivke u pediatricky kde nevidel citat z tej svietiacej tabule...potom u ocnej som ostala v uplnom soku...astigmatizmus,tupozrakost na obe oci a dost silne dioptrie.hned sme dostali okuliare.som revala ako krokodil zacali mi dochadzat niektore suvislosti.syn bol vzdy prehnane opatrny casto padal nevedel najst predmety ktore sme mu opisovali.kreslil iba cmaranice vyfarboval cez ciaru.ked pisal pismenka tak obrovske nevedel sa trafit na ciaru a telku chcel vzdy kukat z metra stale sme ho odhanali od nej...to dieta si prvykrat dalo okuliare zacalo sa obzerat okolo seba ako keby objavilo svet.ja som zas revala co mi ho bolo luto.odvtedy okuliare nezlozil.zrak sa mu pomalicky upravuje teda aspon ta tupozrakost.dufam ze v skole nebude mat problem.

daisynka_
27. mar 2017

@monilik syn bol na preventívke u očnej v 3 a aj v 5 rokoch a nič nezistili ... teraz mám mladšieho a v 3 mesiacoch sme boli na očnom kvoli hemangiómu, lekárka mi hneď povedala že to vyzerá že bude mať okuliare, v roku máme prísť na kontrolu, moc ma nepotešila lebo tie okuliare sú fakt pre deti otrava

pillipilli
autor
27. mar 2017

Tak moj maly od narodenia poskuloval,ale vraj to je do urciteho veku normalne. Nastojila som na vysetreni ( to bolo pred rokom) ,podla deckej doktorky vobec nebolo treba. Tam mi dr povedala ,ze to vyzera na okuliare a vraj musi este pockat a maly sa musi naucit tie E na ktoru stranu ukazuje. Ja som tiez kratkozraka. Takze je potencial genetika. Posledne mesiace zacina skulit jednym ockom,nie stale ale len niekedy. Na vysetrenie sme uz objednani. Tak uvidime. Som si ista ze bude nosit okuliare.
Preto sa pytam ,ci to aj u vasich deti nezacalo poskulovanim.

mery34
27. mar 2017

@pillipilli skus inu ocnu doktorku co to vie urcitak bez Eciek. Mna jedna tiez tak presviedcala, nepacilo sa mi to. Isla som k inej a ta jej nameralana jednom oku minus 8. Nedaj sa odbit, nezmeria jedna, zmeria ina.

pillipilli
autor
27. mar 2017

@mery34 u nas je iba jedna decka doktorka na cele mesto. Musim najst nejaku sukromnu kliniku.

daisynka_
27. mar 2017

@pillipilli u staršieho nie, na ňom nebolo nič vidieť ... mladšiemu jedno očko uteká

mery34
27. mar 2017

@pillipilli chapem. Ak sa ti podari daj ho vysetrit. Mne prva doktorka namerala pozicanym pristrojom minus 2 a tato druha minus 8. Realne ju aj lieci, chodime do specialnej ocnej skolky. To utekanie ocka je tupozrakost, astigmatizmus. Riesi sa to prelepovanim ocka. Skus hladat v okoli taku detsku doktorku co ma s tymto skusenost.

yanni
27. mar 2017

@pillipilli necakaj ak mas podozrenie. Daj ho vysetrit. Dioptrie sa daju zmerat aj elektronicky. Nemusis citat.
Inak mas pravdu, skulenie je u malickych deti normalne, musis sa to ale same upravit najneskor do roka. Nasa copana tiez trosku poskulovala ale na prehliadke v roku uz vsetko ok, nic nenamerali ani nijake dioptrie.
My zijeme ale v zahranici a na vsetko maju aj aj, cize aj citanie, obrazky, ecka ale aj pristroje.
Nedaj sa odbit.
Ja sama som okuliarnik, astigmatizmus a dost vysoke dioptrie (rokmi sa mi zrak zhorsoval), aj ked okuliare som sice vazne dostala az v skolskom veku ale ked clovek zle vidi, je to na nervy. Clovek je nervozny, zaostruje, okuliare su sice pre deti naskor otrava ale zvyknu si a takym malym detom sa spravnou "liecbou" casto zrak zlepsi.

monilik
27. mar 2017

@daisynka_ tak to mi je luto.drzim palce aby to nakoniec nebolo treba. respektive aby sa ocka upravili cim skor. najhorsie je to v tom detskom veku potom uz ked budu velki mozu ist na operaciu a hotovo... moj syn si zvykol na okuliare perfektne. dali sme ten odlahceny ohybny ram, sedia mu, vybral si sam tvar aj farbu takze co sa tohto tyka je to OK. som zvedava co na najblizsej kontrole... teraz tiez riesim mladsieho syna uz mam strach aby sme nieco nezanedbali takze na najblizsej preventivke si budem pytat aj papier k ocnej...

monilik
27. mar 2017

@pillipilli moj neskulil vobec - iba do toho polroka kedy je to este normalne, potom mal ocka krasne symetricke otacal s nimi oboma rovnako, my sme nemali ani tusenia ze by nevidel... dokonca mravceky chrobaciky vonku nachadzal, obrazky v knizke bez problemov identifikoval, pre mna to bol fakt sok ked nam povedali dioptrie... ale ocna skonstatovala ze u dietata pokial aspon ciastocne vidi a naozaj viditelne neskuli nema rodic sancu zistit ocnu vadu. to dieta nepovie ze nevidi, lebo pre neho je to jeho videnie normalne a vraj deti si vedia nejak natocit pohlad aby to na co sa pozeraju dokazali zaostrit. horsie uz je to potom s orientaciou v priestore a s videnim do dialky... och, chudata ☹