icon

Kŕč u 3,5 mesačného bábätka a zastavenie dýchania

3deisy2
15. máj 2020

Dobry den,

nasej malinkej 3,5 mesacnej dcerke sa uz druhy krat stalo ze bola v krci pocas ktoreho nedyvhala a ocko mala dohora, musela som ju potriast a pobuchat po chrbtiku, nasledne zacala opat dychat a hrozne plakat.
Prvykrat sa to stalo ked som ju otocila z polohy n’a brusku n’a chrbatik a vcera sa to opat zopakovalo, ale ked som ju drzala n’a rukach v polohe ako keby v koliske. Velmi sa bojim co to moze byt, sme objednany aj n’a neurologiu. Ak mate niekto podobny problem budem vdacna za akukolvek informaciu. Dakujem

katty2012
15. máj 2020

@3deisy2 skus si precitat tieto prispevky, ale vela sa v nich nedozvies, len to, ze sa to deje viacerym babatkam. jedine to neurologicke vysetrenie ti moze dat odpoved. moc ti zelam, nech to vsetko dobre dopadne https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/krce-a-zavraty-babatka-pri-zmene-polohy/

3deisy2
autor
15. máj 2020

@katty2012 dakujem velmi pekne, skusim si to pozriet

andrejka1974
15. máj 2020

Moze to byt reflux ale aj apnoicke pauzy urcite co najskor vyhladat lekara a necakat

merien259
15. máj 2020

@3deisy2 odporúčam monitor dychu ak má dieťa spankove apnoe tak ono nevie ze sa ma zobudiť a nadychnut u dospelého je to iné mavala som to často a bolo to naozaj zvláštne..... ak by sa to stalo v noci musíš ju zobudiť

3deisy2
autor
15. máj 2020

@andrejka1974 aj by to bolo apnoe moze sa jej to stat aj pocas toho ked nespi?? Ze je n’a brusku a ja ju otocim, alebo ako vcera ked som ju mala n’a rukach, tak nespala a dostala sa mi do toho krcu a nedychala. Ano uz sme objednani n’a neurologiu
Dakujem

3deisy2
autor
15. máj 2020

@merien259 monitor dychu to je t’en monitor co zaznamena aj nahlu smrt?? Dakujem

marlent
15. máj 2020

@3deisy2 je to podlozka do postielky monitoruje dych babatka....

merien259
15. máj 2020

@3deisy2 áno áno to je ono

andrejka1974
15. máj 2020

Moze to byt aj to urcite co najskor k lekarovi moj syn mal apnoicke 0auzy velakrat aj pocas dna zistili mu reflux bolo velke stastie ze som mala monitor hned ako sa to stalo utekala som do nemocnice tam mu urobili vsetky vysetren8a na tvojom mieste idem na pohotovpst krce su velmi nebezpecne

3deisy2
autor
16. máj 2020

@merien259 dakujem, urcite kupime!

3deisy2
autor
16. máj 2020

@andrejka1974 boli sme vcera poobede n’a neurologiu, NASA doktorka tam volala tak sme isli, robili jej EEG a aj nejake one vysetrenia a povedali ze reflux ale sme objednani aj n’a inu neurologiu 1.6. A mame ist spat ku oediatricke ohladom toho refluxu, tak snad bude dobre, zatial sa do takeho krcu dostala 2 x, nespozorovala som castejsie ale hned som volala lekarku

andrejka1974
17. máj 2020

Monitor dychu urcite mat a malu by som zacala polohovat nech spinkava vo vyssej polohe nam to velmi pomohlo na reflux drzim pasticky nech ste co najskor v poriadku

3deisy2
autor
17. máj 2020

@andrejka1974 ako myslite polohovat? Do vyssej polohe? Uz mame aj monitor dychu, zatial pozicany lebo Inak sme nevedeli zohnat n’a rychlo

andrejka1974
18. máj 2020

@3deisy2 ja som davala tak ze pod madrac som dala vankus aby bola v sikmej polohe

pmoricova
18. máj 2020

@3deisy2 my sme dávali pár knižiek pod dve nohy postieľky tam kde je hlavka

3deisy2
autor
19. máj 2020

@pmoricova dakujem, vyskusame. Našla som aj nejaký vankúš protirefluxny