icon

Kŕče a bezvedomie u 9 ročného chlapca

mirkarose
11. máj 2017

Dobrý deň. Prosím poraďte mi ak máte niekto skúsenosti S takýmto niečím. Je to mój vnuk A už som strašne zúfalá A bojím sa čo to mal. Stalo sa mu to V noci mal V krčí celé telo, pusinku vykrivenu do jednej strany, dusil sa A modrali mu pery. Je na Kramároch A krv A eeg má V poriadku. Zajtra mu idú robiť cétecko hlavy. Ja sa zbláznil Z tej neistoty😢

3009
•
11. máj 2017

@mirkarose pravdepodobne mal epileptický záchvat. Musia ho vyšetriť a zistiť z čoho to je.

bibianapavlova
•
11. máj 2017

Aj ja si myslim ze sa jednalo o epilepticky zachvat. Aj moj starsi brat sa lieci na epilepsiu a ako opisujete tak takto presne vyzera jeho epilepticky zachvat.

olinka11
•
11. máj 2017

V tejto neistote Vam nateraz nikto nepomôže, lebo tento stav môže vyvolať mnoho príčin. Poškodenie nervovej sústavy, nejaké vrodené alebo získane ochorenie nervovej sústavy a mozgu, infekcia, metabolické ochorenie..... Treba počkať na výsledky. Niekedy sa ani na príčinu nepríde, je mozne, ze dostane lieky od neurológa a už sa to nikdy nezopakuje..... Tažko povedať. Držím palce, dajte vedieť, ako je vnúčikovi.

mirkarose
autor
•
11. máj 2017

Ďakujem za reakcie. Eeg by mu neukázal, že to bol epileptický záchvat?

mirkarose
autor
•
11. máj 2017

Bože, nech nemá epilepsia. Strašne sa toho bojím😢😢😢😢😢😢

cuninka
•
11. máj 2017

nemal horúčku?, neboli to febrilné krče?
Môjmu synovi sa stalo ako cca 14r,že odpadol v obchode so spolužiakmi a mal vraj niečo podobné/ na kamerovom zázname som videla iba tie krče/,bol cca týždeň na kramároch, robili mu rôzne vyšetrenia, merania, záťažové testy... nakoniec sa epilepsia nepotvrdila a ani sa nezistilo z čoho to bolo. Teraz keď niekam ide,alebo je sám doma som stále v strese,ale spolieham sa na to čo povedali doktori,že z nezistených príčin sa to určitému % ludí stane a už nikdy nezopakuje, má teraz 17 a zatial nič. Budem držať palce,aby všetko dobre dopadlo

mirkarose
autor
•
11. máj 2017

@olinka11
@olinka11
@olinka11
@olinka11 ďakujem. Zajtra mu budú robiť cétecko hlavy tak dúfam že sa niečo objasní
Potom Vám napíšem😃

mirkarose
autor
•
11. máj 2017

Cuninka dakujem. Trochu ste ma ukludnila.

googlinqa
•
12. máj 2017

Známemu sa stalo niečo podobné a veru ,zistili synovi epilepsiu už berie lieky niekedy dostal z ničoho nič kŕč a spadol akoby zamrzol

mirkarose
autor
•
12. máj 2017

Tak dnes nám potvrdili epilepsia V spánkovej časti mozgu. Nechce sa mi žiť.

olinka11
•
12. máj 2017

@mirkarose Nebude to take zle, nebojte sa. Dostane liečiky, bude si dávať pozor na faktory provokujúce zachvat a bude Ok. Hlavu hore, mohlo zo byt oveľa horšie.

mirkarose
autor
•
12. máj 2017

Ďakujem. Veď aj lekár nám povedal, že to je to najlepšie čo sa mu mohlo potvrdiť zo všetkých podozrení, ktoré tam boli. Toľko radosti sme mali V rodine, že som sa toho až bála A už je tu choroba.

mirkarose
autor
•
12. máj 2017

Prosím Vás nie je tu niekto kto ma dieťatko S takouto diagnózou?

hors
•
12. máj 2017

@mirkarose nebojte prilepšia sa dá držať pod kontrolou liekma bude to dobré .Hlavne buďte silná nedávajte mu najavo ,že je iný.Potrebuje Vás!!! Musíte prenho žiť ,dýchať a dávať mu lásku.Držím palce

mirkarose
autor
•
12. máj 2017

Ďakujem.

zmokito
•
15. máj 2017

@mirkarose mojmu bratovi zistili epilepsiu, ked mal styri roky, tiez mal zachvat, v nemocnici mu nastavili liecbu. Lieky bral asi do 16 rokov, potom mu ich vysadili, proste z toho "vyrastol". Velakrat sa stane, ze detom sa po nasadeni liecby zachvaty uz nevratia a potom z toho v puberte "vyrastu". Tak sa zamerajte na to, ze bude dobre. A s epilepsiou sa da zit normalny zivot, len treba uzivat lieky.

cuninka
•
15. máj 2017

držím palce,dôležité je,že sa niečo našlo a je stanovená diagnoza a teraz už bude všetko ok,a ako tu niekto píše možno z toho vyrastie.

asocial
•
15. máj 2017

@mirkarose...
@zmokito
Aj môj bratranec...vyrástol z toho...