Kŕče a bezvedomie u 9 ročného chlapca
Dobrý deň. Prosím poraďte mi ak máte niekto skúsenosti S takýmto niečím. Je to mój vnuk A už som strašne zúfalá A bojím sa čo to mal. Stalo sa mu to V noci mal V krčí celé telo, pusinku vykrivenu do jednej strany, dusil sa A modrali mu pery. Je na Kramároch A krv A eeg má V poriadku. Zajtra mu idú robiť cétecko hlavy. Ja sa zbláznil Z tej neistoty😢
Aj ja si myslim ze sa jednalo o epilepticky zachvat. Aj moj starsi brat sa lieci na epilepsiu a ako opisujete tak takto presne vyzera jeho epilepticky zachvat.
V tejto neistote Vam nateraz nikto nepomôže, lebo tento stav môže vyvolať mnoho príčin. Poškodenie nervovej sústavy, nejaké vrodené alebo získane ochorenie nervovej sústavy a mozgu, infekcia, metabolické ochorenie..... Treba počkať na výsledky. Niekedy sa ani na príčinu nepríde, je mozne, ze dostane lieky od neurológa a už sa to nikdy nezopakuje..... Tažko povedať. Držím palce, dajte vedieť, ako je vnúčikovi.
nemal horúčku?, neboli to febrilné krče?
Môjmu synovi sa stalo ako cca 14r,že odpadol v obchode so spolužiakmi a mal vraj niečo podobné/ na kamerovom zázname som videla iba tie krče/,bol cca týždeň na kramároch, robili mu rôzne vyšetrenia, merania, záťažové testy... nakoniec sa epilepsia nepotvrdila a ani sa nezistilo z čoho to bolo. Teraz keď niekam ide,alebo je sám doma som stále v strese,ale spolieham sa na to čo povedali doktori,že z nezistených príčin sa to určitému % ludí stane a už nikdy nezopakuje, má teraz 17 a zatial nič. Budem držať palce,aby všetko dobre dopadlo
Známemu sa stalo niečo podobné a veru ,zistili synovi epilepsiu už berie lieky niekedy dostal z ničoho nič kŕč a spadol akoby zamrzol
Tak dnes nám potvrdili epilepsia V spánkovej časti mozgu. Nechce sa mi žiť.
Ďakujem. Veď aj lekár nám povedal, že to je to najlepšie čo sa mu mohlo potvrdiť zo všetkých podozrení, ktoré tam boli. Toľko radosti sme mali V rodine, že som sa toho až bála A už je tu choroba.
@mirkarose mojmu bratovi zistili epilepsiu, ked mal styri roky, tiez mal zachvat, v nemocnici mu nastavili liecbu. Lieky bral asi do 16 rokov, potom mu ich vysadili, proste z toho "vyrastol". Velakrat sa stane, ze detom sa po nasadeni liecby zachvaty uz nevratia a potom z toho v puberte "vyrastu". Tak sa zamerajte na to, ze bude dobre. A s epilepsiou sa da zit normalny zivot, len treba uzivat lieky.
držím palce,dôležité je,že sa niečo našlo a je stanovená diagnoza a teraz už bude všetko ok,a ako tu niekto píše možno z toho vyrastie.

@mirkarose pravdepodobne mal epileptický záchvat. Musia ho vyšetriť a zistiť z čoho to je.