Krče a letargia u dieťaťa
Ahojte. Chcem sa poradit, ci niekto nemal u dietata podobny problem. Dcera ma 1 rok a 3/4. Spociatku som si myslela, ze ma nejaky vzdorovity zachvat placu, lebo sa zacala valat po zemi, po par minutach od zaciatku mi to uz prislo divne ze neprestava, zacalo ju prehybat, akoby krce, zacala sa pytat ruky a bola letargicka. Volala som lekarke, ma dovolenku, tak som dceru vzala k zastupujucej (od nej sme uz davno odisli, lebo brala vsetko na lahku vahu). Usudila, ze je to zacinajuca viroza a bude mat hnacky. Po obednom spanku dieta ako vymenene, nic mu nie je. Uz sa jej to raz stalo, vtedy plakala cca 2 hodiny takmer vkuse, krce nemala, prisudzovala som to zubom. Dnes jedla ako bezne, nic nove nemala, teplotu zvysenu nemala, vodu pila. Nerozumiem, co su to za stavy. Nestretol sa s tym niekto? Pride mi to zvlastne, ze ma evidentne krce a dieta je letargicke a poobede mu nic nie je.
Mozno bola iba unavená z tolkeho revania.Ty bežne nechávas dieťa plakať hodiny?
@doriiis nie. Nenechala som ju plakat, kym sme odisli k doktorke tak to trvalo nejaky cas a venovala som sa jej, co to je za blba otazka?
@doriiis ja chapem, ze mohla byt vysilena, ale mala evidentne krce, nie som lekar, aby som vedela z coho to mala, ked sa to stalo uz druhy raz. Skor by som ocenila fundovanejsiu radu v podobe, ze krvne testy mozu nieco odhalit, ak to mohlo byt z jedla napr nejaka intolerancia a nie ci som dieta nechala revat hodiny…nenechavam si dieta vyrevavat, ty hej ked sa to pytas?
Anonym - ved sama si napisala, ze minule revala 2h.... @doriiis Reagovala na to
Anonym - ved sama si napisala, ze minule revala 2h.... @doriiis Reagovala na to
@veronikaszabova dobre a to ze revala dve hodiny znamena, ze som sa na nu pozerala so zalozenymi rukami? Alebo ze som ju nechala doma a isla na kavu do mesta? To ze revala dve hodiny znamena ze revala dve hodiny a to, ze som ju mala v nosici a dala jej lieky, kedze som si myslela ze su to zuby, tak ti to dopisujem aby si si vytvorila ucelenejsi obraz…keby to napisem do popisku tak by to zas moc dlhe bolo a nechcelo by sa ludom citat…tu clovek daco napise a riesia sa tu irelevantne blbosti…tisila som ju, mala som ju v nosici, pokusila som sa ju uspat, podala jej lieky…urobila som malo alebo mi das tip co mam robit aby som si vysluzila titul matka roka podla teba do buducnosti?
Tvoje reakcie 🤦 omg...
Co si taka utocna?? Normalne som ti napisala, preco Dorris napisala to, co napisala.
Tvoje reakcie 🤦 omg...
Co si taka utocna?? Normalne som ti napisala, preco Dorris napisala to, co napisala.
@veronikaszabova ano, reagovala tak, lebo vypichla jednu nepodstatnu vec a neriesi to, na co sa clovek pyta.
Tvoje reakcie 🤦 omg...
@veronikaszabova ...nechaj tak.Nedojde to do mozgu.
Autorka....tak keď sa lekárka vráti z dovolenky,žiadaj kompletné vyšetrenia a testy na alergiu.Podla mňa bola iba unavená.
Možno mala epileptický záchvat.
@veronikaszabova ...nechaj tak.Nedojde to do mozgu.
Autorka....tak keď sa lekárka vráti z dovolenky,žiadaj kompletné vyšetrenia a testy na alergiu.Podla mňa bola iba unavená.
@doriiis :D :D nie, nedojde, do tvojho..
Hura, dakujem pekne, ano, testy na alergiu mi napadli, ako spomina @martul aj zachval mi napadol, ale opakujem, nie som zdravotnik, pytam sa do plena, aby som zistila, ci ma niekto nejake skusenosti s krcmi u deti alebo dlhsie trvajucim placom, lebo nemam skusenosti…
Za kazdu relevantnu odpoved dakujem
Keď mala ten kŕč iba jeden,tak to ešte nemusí byť epilepsia.Tam tých kŕčov musí byť viac.Pri epilepsii.Takyto záchvat môže mať za život každý ale nemusí mať hneď epilepsiu
Keď mala ten kŕč iba jeden,tak to ešte nemusí byť epilepsia.Tam tých kŕčov musí byť viac.Pri epilepsii.Takyto záchvat môže mať za život každý ale nemusí mať hneď epilepsiu
@doriiis nie, mala pocas tej hodiny a pol tie krce opakovane pocas tej vyse hodiny, aj v kociku kym som slapala k doktorke, aj doma v nosici. Skutocne neviem kolko bolo tych krcov, bolo ich viacero
Neviem poradiť. Ale skús ju nabudúce pri tom natočiť a potom ukázať dr.
Tak bud ma nejake afektivne zachvaty placu alebo je potrebne neurologicke vysetrenie. Ale tak ked ma moje dieta “krce” opakovane, tak sa nedam odbit pediatrom ze bude mat hnacku (wtf?). Su aj ine moznosti ako sa dostat do nemocnice, su aj ini lekari, proste ak si presvedcena ze islo o krce a nie len afekt, tak to ries.
Tak bud ma nejake afektivne zachvaty placu alebo je potrebne neurologicke vysetrenie. Ale tak ked ma moje dieta “krce” opakovane, tak sa nedam odbit pediatrom ze bude mat hnacku (wtf?). Su aj ine moznosti ako sa dostat do nemocnice, su aj ini lekari, proste ak si presvedcena ze islo o krce a nie len afekt, tak to ries.
@anavixy boli sme u zastupujucej lekarky od ktorej som odisla pre padne dovody. Ked sa vrati nasa lekarna z dovolenky, budem to riesit. Stalo sa to druhykrat, prvykrat krce absentovali, myslela som si ze ju bolia zuby, ktore jej rastli. Teraz boli pritomne aj krce. Wtf asi pre to wtf som od nej odisla.
treba to nahrat na video a nabuduce ukazat....tak dlho trvajuce ,,krce,, skor epilepsiu vylucuju, mozu to byt neepilepticke /casto afektivne stavy, alebo pri bolesti brucha...ten opis je málo jasny, najma si vsimat oci , stav vedomia, ci reaguje, da sa odreagovat pri tom, alebo je uplne areaktivna...ci je v danej chvili teplota, to by mohli byt komplikovane febrilne krce, ale 2 hodiny plac + tak dlho trvajuce krce ten neurologicky povod skor vylucuju , ale presetrila by som to...cez vikend ak bude ok, tak to neriesit, vacsinou neurolog nie je dostupny, ale riesit buduci tyzden . Ak bude ,,krcovat ,, cez vikend, tak urgent.
treba to nahrat na video a nabuduce ukazat....tak dlho trvajuce ,,krce,, skor epilepsiu vylucuju, mozu to byt neepilepticke /casto afektivne stavy, alebo pri bolesti brucha...ten opis je málo jasny, najma si vsimat oci , stav vedomia, ci reaguje, da sa odreagovat pri tom, alebo je uplne areaktivna...ci je v danej chvili teplota, to by mohli byt komplikovane febrilne krce, ale 2 hodiny plac + tak dlho trvajuce krce ten neurologicky povod skor vylucuju , ale presetrila by som to...cez vikend ak bude ok, tak to neriesit, vacsinou neurolog nie je dostupny, ale riesit buduci tyzden . Ak bude ,,krcovat ,, cez vikend, tak urgent.
@nahodnemeno dakujem velmi pekne, ano ak by sa nieco udialo cez vikend, idem cestou pohotovosti.
Ale pockaj vravíš že sa prehnala mala kŕče aj pýtala na ruky sa vzájomne rozporuje či to bolo toto ako ten stav s krcami pominul bola pri Tom aj potom pri vedomí ako mala farbu v tvári .
Tiež ma napadlo epi, choď pre istotu k Dr. Ale tiež si myslím že skôr vzdor