Krém na zapareniny Weleda verzus rybia masť

petrikad
9. aug 2022

Ahojte,
sumarizujem si veci do pôrodnice a rada by som si nechala poradiť podľa Vašich skúseností čo je lepšie. Weleda nechtíkový detský krém na zapareniny alebo rybia masť? Sudokrém mám ale ten sa ževraj používa až keď zapareniny sú lebo inak vysušuje.
Ďakujem veľmi pekne

tatiana321123
9. aug 2022

@petrikad ja používam oba, mala má už ale cez dva roky. Od welwdy je úžasná keď sa daka zapareninka ukáže vtedy lieči až zázračné. Ale pri malom bábätku by som používala rybiu aj tak planujem, weledu keď bude problém až. Podľa mňa je rybka pre malé bábo lepšia, taká "čistejšia" alebo ako to povedať 😅

yoxinka
9. aug 2022

@petrikad
Pri troch deťoch som na 90% používala weledu. Mala som aj rybiu masť, ale weleda mi príšla taká príjemnejšia na dotyk aj mala príjemnejšiu vôňu a prišiel mi ten krém taký ľahší v porovnaní s rybou masťou. Sudocrem vysušuje, to nie je na také každodenné natieranie zdravej pokožky v plienke. Ja by som odporučila weledu, ale skús si aj rybiu a uvidíš, čo ti viac vyhovuje.

pribinak
9. aug 2022

Mala som od začiatku sudocrem a žiadny problém
Inak veľmi fajn je aj Bephaten

deedol
9. aug 2022

ja som to robila tak, ze weleda ako barierovy krem preventivne, teda vzdy, a ine maste az v pripade problemu (raz sa stalo).

kittykat22
9. aug 2022

skus Bepanthen - ten je najlepsi. Ta rybia mast a sudocream su velmi hutne a smradlave. Bepanthen je bez zapachu a dobre sa roztiera. Pouzivame ho dodnes na vsetky kozne problemy cela rodina. A syn uz ide do 3 rocnika :D

andreablabla
9. aug 2022

@petrikad Daj si od niekoho priniesť z Chorvátska JGL masť pod plienky,úplne ako Bepanthen a stojí okolo 10 € velikánske balenie. Ta je úplne skvelá.

andreablabla
9. aug 2022

@petrikad Toto je ona. Čudujem sa,prečo sa ešte nepredáva u nás. Je úplne ako Bepanthen a v celkom inej cenovej hladine.

anicka176
9. aug 2022

@petrikad za mňa s weledou 100% spokojnosť

andreablabla
9. aug 2022

@petrikad V žiadnom prípade nedávaj Sudocrem. Ten je až na zaparenu riťku. Nie ako prevencia

nikpa
9. aug 2022

@kittykat22 bepanthen je rovnako ťažký a mastný len to nevidíš lebo je po natreti priesvitný. A práve to ,,smradľavé,, v rybacej masti je to blahodarne 😀 Ja na rybaciu masť nedám dopustiť, či už na zapareniny ale aj napr. na popáleniny alebo malé odreniny ale súhlasím s tým, že bepanthen je tiež veľmi dobrý, aj ten mám vždy doma a už veľakrát pomohol.

petkasaurus
9. aug 2022

@petrikad ja davam rybaciu mast, hoci som planovala weledu, ved prirodna.. Ale ta rybacia mast je super a aj sestricka mi povedala, ze to je to najlepšie... Ved je to lacne, vyskusaj a uvidis..

petrikad
autor
9. aug 2022

@petkasaurus nejde o peniaze, skôr nechcem mať doma milión krémov ktoré nevyužijem 🙂 Preto sa pýtam, že čo je lepšie aby som neskončila s horou vecí a zbytočne.

kittykat22
9. aug 2022

@nikpa preco by som pouzivala nieco smradlave a hutne ked aj jemna mast bez zapachu spravi ten isty efekt 🤷🏻‍♀️

tatiana321123
9. aug 2022

@petrikad ono je to o preferencií samotnej mamičky vždy - mne rybacia nevadí konzistenciu ani "smradom" a je na môj vkus viac multifunkčnéa. Mne napríklad pediatrická povedala že stačí modrá indulonka proste aby medzi plienkou a močom /kakom bola bariéra. Ja som za rybiu lebo - je zlekarne (väčšia kontrola ako pri ostatných aj v drogérii kúpených mastiach), použitie aj na štípanec, popáleninu, odreninu....ale v cca roku a čosi som si na obmenu kúpila aj weledu - sem tam použijem, hlavne keď sa mi zdá že pisulka sa zacervena (ale zapareniny mala nikdy nemala). Dávala som dvom kamoškam čo mali deti hnusné vypareniny a tam bol rozdiel vidieť do hodinky preto ju aj mám.

domiklik
9. aug 2022

@petrikad sudokrem a weleda obsahujú esenciálne oleje, niektorým deťom to môže dosť vadiť... Rybacia masť smrdí, ale tak je to asi najmenej škodlivé... Osobne používam sudokrem, napriek tomu, že obsahuje levanduľový olej, ale tak malému to nevadí, ale používame ho len ako bariérovu masť, na zapareniny mame speci namiesanu od doktora

ivana.natasha
9. aug 2022

@petrikad pri dcére som používala sudocrem, bola som spokojná, ale je to drahé. Pri synovi iba rybaciu masť, a som rovnako spokojná za podstatne nižšiu cenu. Mne teda nepríde rybacia masť hutná, keďže sa udržiava v izbovej teplote, tak je v podstate polotekuta a roztiera sa mi tiež dobre. Používam aj modrú a aj zelenú, ktorú akurát majú v lekárni. Weledu som nemala, neviem porovnať.

evica17
9. aug 2022

Rybou masť určite,

nikpa
9. aug 2022

@kittykat22 u nás ten istý efekt nespravili ani náhodou. Ale každému vyhovuje niečo iné.

marrydreamkas
9. aug 2022

@petrikad ja som pouzivala calcium pantothenicum z lekarne, podobne zlozenie ako bepanten, na prevenciu super

dddominikaa125
25. máj 2023

@marrydreamkas ahoj, mozem sa opytat ten calcium krem si pouzivala tak bezne po umyti ritky, pred nasadenim cistej plienky? mam trosku uz chaos z toho ktoru mast kedy :D dakujem

marrydreamkas
25. máj 2023

@dddominikaa125 vzdy pri prebalovani som natrela a v pohode, ale moje deti mali.zapareniny iba vynimocne, ked mali taku silnu stolicu pri raste zubov a vtedy som natrela weledou alebo bepantenom.