icon

Krémy na atopický ekzém, ktoré neštípu. Skúsenosti?

Včera o 08:34

Ahojte, máte skúsenost s nejakým krémom čo nestipe na ekzéme? Syn má atopický a skúsili sme rôzne krémy, avšak vždy keď ho natriem začne plakať a je očividné, že ho štipe. Prípadne viete poradiť aj nejaké alternatívne spôsoby liečby? Ďakujem za každú radu

4stanka4
Včera o 09:02

@anonym_autor neviem aké masti si skúšala, dcéra máva na tvaricke suchý fľak ktorý som skúšala premastit kade čím a nepomohlo nič. Teraz som kúpila na skúšku Indulonu ATOPIREDU a pekne sa jej stiahlo začervenanie aj sa to premastilo.

anonym_c84d76
Včera o 09:25

najlepsi krem ktory fakt pomaha je "Hydrocortison ", no bez predpisu je dostupny len v česku, fakt jedina vec co mi zabrala a to som vyskusala asi vsetko na trhu

leto2
Včera o 09:26

Veľa atypických ekzémov môže mať pôvod v trávení a teda, že dieťa nevie dobre stráviť niektoré potraviny. U brata to zisťovali tuším na gastro a čo si pamätám tak mu napríklad vyšla mrkva. Keď dodržiaval obmedzenia stravy, výrazne sa mu ekzém zlepšil, zmenšil sa. Ak je dieťa moc malé na gastro, skúste eliminacnu diétu ako sa robí aj pri podozrení na potravinovú intoleranciu.

anonym_8e5700
Včera o 10:38

@anonym_autor skús prírodné oleje bez chémie. Na ekzém sa odporúča bio extra panenský kokos olej, bio jojobový olej, bio bambucké maslo... Treba sledovať po ktorých potravinách sa príznaky zhoršujú. Užívanie omega3 môže zmierniť zápal pokožky.

marci9
Včera o 13:04

obyčajná modrá indulona

milanemila
Včera o 13:08

@anonym_autor u nas jedine zarabane maste z lekarne nestipali…vsetky kupovane bioderma, laroche, aderma a bohvieco na akutnejsi stav ekzemu stipali.

procrastique
Včera o 13:08

Štípu prevažne tie, ktoré obsahujú ureu.

Čo sa krémov týka, hľadáš taký, ktorý je vhodný na ekzem ako taký alebo len ako premasťujúci krém?

juli28
Včera o 13:15

nam sa osvedcila znacka Aveeno

zuzkamamka
Včera o 18:44

Máme Indulonu - Atopiredu, ktora bola spomenutá a nestipe, sme velmi spokojni.

sjuzir
Včera o 18:54

U nás jedine Lipobase. Je to čistý parafin

carduelis
Včera o 18:55

Na ekzem v zapalenej faze - zinkova mast od ceskej znacky Medarek alebo dr max. Ked uz je to len suche tak mangove maslo od soaphoria. U nas bol ekzem kvoli potravinovej alergii tak vyskusajte eliminacnu dietu. Ci uz ty ak kojis alebo dieta, podla toho kolko ma mesiacov