icon

Krivá nožička 15 mesačného dieťaťa

petulala17
3. mar 2021

Ahojte maminky prosím vás. Stretla ste sa niektorá s takouto nožičkou? Ma ju krivšiu. .. Dr.povedala, že počkáme do leta a potom, keď sa neupraví pošle nás k ortopédovi. Máme 15 mesiacov ❤️

Krivá nožička 15 mesačného dieťaťa
nika82
3. mar 2021

uprimne pytajte sa tam hned, radsej teraz ako neskorsie, aby vam ortoped nepovedal ze kde ste boli doteraz

kacena4
3. mar 2021

ak je aj v uvolnenom stave takato kriva tiez by som naliehala na ortopedovi, casto tieto deti s deformitami mavaju ortezy na nohu cim skor tym sa to vie lepsie upravit a spravne rast, nakolko tam treba stabilizovat aj kotnik drzim palceky

denyskalili
3. mar 2021

Už dávno by som bola pri ortopédovi, ach tí lekári...

bebotka
3. mar 2021

tiež by som to riešila čo najskôr,moja keď začala chodiť tak dávala nožičku veľmi do vnútra hlavne na pravej nohe to bolo vidieť, pýtala som sa detskej čo s tým, tá radila počkať do troch rokov, ale nedalo mi to tak som si vybavila termín u ortopeda a hned dostala ortopedické sandále, mala len 16 mesiacov, ale nerobili jej žiadny problem, vyzerali dosť desivo, no zvykla si. Sám doktor mi povedal, že čím skôr tým lepšie riešiť tieto detské nohy, že je dobre že sme došli. malá má tri roky a kráča úplne normálne a ktovie ako by si teraz zvykala na tie sandále a hlavne ako by to chodenie vyzeralo keby ich nenosí tak skoro.

petulala17
autor
3. mar 2021

Ďakujem Vám... Budem naliehať nech nás pošle k ortopédovi hneď!... Tu nôžku ma krivú len pri chôdzi.. Keď ležka, alebo sedí, tak nie.

andreatytler
4. mar 2021

@petulala17 Chodte aj na fyzioterapiu, tam nepotrebujete odporucanie od doktorky.
Na Slovensku to nie je velmi rozbehnute ale skus si pozriet nieco o osteopatii.. je to forma fyzioterapie, velmi ucinna a pritom tie cviky su jemne a velakrat aj prijemne.

bibuska12323
3. máj 2023

@petulala17 dobrý deň mame rovnaký problém ako ste dopadli čo dali malinkej na nožičku

petulala17
autor
3. máj 2023

@bibuska12323 dobrý deň. No my sme nosili nočné ortézy na nožičke. A veľmi pomohlo. Boli to kruté chvíle ,kým si zvykla,ale oplatilo sa vydržať. Teraz má 3roky a po krivej nožičke neni ani stopa...

bibuska12323
3. máj 2023

@petulala17 ďakujem pekne takže aj nás to čaká ako dlho ste nosili

petulala17
autor
5. máj 2023
petulala17
autor
5. máj 2023

@bibuska12323 nosili sme poctivo 10 mesiacov.... Keď rátam celkovo tak skoro 15mesiacov