Vytočená nôžka doprava u 15-mesačného dieťaťa, stretli ste sa už s tým?

lenka2018
16. sep 2019

Ahojte. Moj syn ma 15 mesiacov a chodi zatial za ruku, ale pravú nožku ma vzdy pri chôdzi vytocenu do prava vonku. Stretli ste sa s tym niektorá? Riešiť to uz ale pockat dokial nezačne sam chodiť?

kika831
16. sep 2019

@lenka2018 urcite by som navstivila ortopeda- ak je tam nejaky problem treba to cim skor riesit, ak nie, aspon vam to potvrdi lekar.

lula313
16. sep 2019

Možno to je preto, že ho drzis za ruku a navykol si na nesprávnu chôdzu a podľa mna musí mat aj nesprávne držanie tela.. Nedrž ho, ja dceru držím len keď ideme prejst cez schod, cestu atd.

pribinak
16. sep 2019

Prestan ho vodiť za ruku, nechaj ho nech ide bud sám popri stene, nábytku, alebo nech stvornozkuje.
Tym ze ho vodis je dost mizne, ze si osvojuje nesprávne ukladanie nožičiek pri chôdzi

Ale urcite behni k ortopédovi

nikpa
16. sep 2019

@lenka2018 určite riešit čo najskôr, ak je to volaka odchýlka cim skôr sa začne riešit tým lepšie. Za návštevu lekára nič nedáš, no keď niečo zanedbas, môže mať následky. No a určite ho prestaň vodiť za ruku 🙄 ako sa má naučiť chodiť sám?! Ak bude treba pomôže si popri nábytku, stene a čo bude po ruke.

3petka
16. sep 2019

@lenka2018 môj tak chodil tiež a dosť dlho. Dr mi povedala že pokial do vonka tak je to ok a do pár mesiacov ako začne pekne chodiť by sa to malo upraviť. Ak by to bolo dovnútra tak vtedy by to riešila.

candii
16. sep 2019

Môj tak tiež chodil a upravilo sa to samé, ja by som hneď nebežala k ortopédovi.

dzejnus
19. sep 2019

@lenka2018 Ahoj, my máme možno podobný problém, malý ale začal loziť aj chodiť sám,za ruky minimálne. Nožičky má až moc do "o",práva nozicka vybočuje trošku viac v kolene. Dnes sme boli u ortopéda a poslali nás RTG,tam zistili teda,že už to máme hraničné,ale .že to ešte nechajú tak a že to nebudú riešiť,keďže asi sa to vyvíja 🤔. V prípade zhoršenia sa máme prísť ukázať,inak kontrola až o rok. Neviem či mám ešte skúsiť inde ortopéda alebo čakať 😔