Krivé nôžky dvojročného dievčatka

amaliaaa
15. dec 2015

moja 2r dcerka ma krive nozkydo tvaru O dostala nato ortezy na noc ma v tom spavat no davame ich sa priznam nie velmi poctivo lebo place a budi sa v nich. ma niekto podobnu skusenost s takymi nozickami? ci sa to napravi lebo nosi ich skoro rok a nezlepsilo sa to a ma stale este plienky .V kutiku duse dufam ze ked nebude mat plienky sa to bude zlepsovat,

felycity
16. dec 2015

@amaliaaa ahoj, konkrétne s týmto nemám skúsenosť a neviem z akého dôvodu sa vám nožičky krivia, možno by bolo dobré osloviť detskú ortopedickú kliniku vo Viedni, kde riešia takéto prípady a vedeli by sa ti vyjadriť, či existujú aj iné možnosti ( viem, že majú iné možnosti ako na Kramároch).

magic08
16. dec 2015

@amaliaaa kdesi som raz citala, ze krive nohy sposobuje nedostatok vitaminu D v detstve. Neviem, ci je to naozaj tak, nemam osobnu skusenost.

kacena4
16. dec 2015

@amaliaaa ahojko "krive nozky" nie je diagnoza urcite mate v lekarskej sprave napisane co jej presne je aku ma diagnozu, kde presne nosi ortezy? len na dolnych kontacitach? ci az hore? ma ich na slape ci nie, a ano ak ich nebude nosit poctivo tak sa vam cas na upravu bude rapidne posuvat. treba ich brat ako sucast zivota a dcerka sa ich musi naucit akceptovat. vzdy je lepsie mat na nohach ortezy ako operacia ci nevediet chodit, byt na voziku ci o barlach!!! takze bacha na to ako poctivo jej budete tie ortezy davat. niekomu stacia ortezy na 1-3 roky iny ich nosia aj 10rokov vsetko zalezi od zavaznosti diagnozy a poctivosti nosenia. ak ich nenosi poctivo stav sa zhorsuje a je potrebny operacny zakrok. nechcem strasit, ale je to tak. s plienkou si nerobte starostli ak keby ju nosila do 4rokov. kedze ma zdravotny problem na noc kludne moze mat plienku aj dlhsie. vsetko zalezi od jej psychiky. drzim palceky aby sa vam polepsilo a hlavne by sa drobec zmieril s tym, ze ich nosi. treba si vytvorit ritual pri vecernom nasadzovani pred spanim a v noci ak sa zobudi skusit ju v klude uspat. nemusi sa budit kvoli ortezam, je normalne ze deti v tomto veku sa castejsie budia kvoli nocnym desom ci snom.