icon

Krútenie hlavičky a nutkanie na zvracanie

ellinkaaa
16. mar 2018

Prosím poraďte, dcéra má päť rokov, nikdy sme sa predtým s tymto problémom nestretli. Začala sa mi sťažovať keď v noci vstala na wc, alebo ráno pozobudeni keď vstala že sa jej krúti hlavička. V iný deň ma zas nutkanie na zvracanie, hlavne hned ako sa naje. Papat jej chuti, správa sa normálne....len to točenie a zvracanie ma straší. Boli sme i dr, zobrala jej krv a poslala nas na očné,ale to čakanie je otrasné.

deti95060810
•
16. mar 2018

nemá málo železa?
ja to mávam bežne - už od dieťaťa....u mňa sa to volá migréna....je to aj vtedy ak jem neskoro večer a niečo mi nepretrávi....Daj skontrolovat žlčník a žalúdok...

montemotherone
•
16. mar 2018

Intolerancia? HIT?... smer gastroenterológ

ellinkaaa
autor
•
16. mar 2018

Robili jej pred rokom krvný obraz na vsetko, vtedy mala všetko ok. Tieto problémy má však iba tento rok.v pondelok mam volať za výsledky.

meluela
•
16. mar 2018

@ellinkaaa pytajte sa na neurologiu. ak to neprejde bolo by dobre spravit MR alebo aspon CT hlavy

alobalka
•
16. mar 2018

A čo cukor, nekolise? Nie je slabá, smadna?
Aj nedostatok železa by to mohol byť. Nespadla niekde? Či si neudrela hlavu? Alebo niečo s ušami, teoreticky porucha vestibularneho aparatu (zavrate, nevoľnosť, hucanie) ...

alobalka
•
16. mar 2018

Aj málo tekutin a nízky tlak by sa mohol takto prejaviť

katka0905
•
16. mar 2018

nemá to od očkovania?

gretocka
•
16. mar 2018

na to ocne uz mate termin? s ockami to moze suvisiet... ked lekarka riesi, tak neostava nic len cakat

zuzikak
•
16. mar 2018

este mi napadlo, ze ak nic nezistia na neurologii, je mozne, ze vas poslu na ORL. Nevolnosti mozu suvisiet aj s uskami.. Moc drzim palce nech to co najskor poriesite.

ellinkaaa
autor
•
17. mar 2018

na ocne termin mame, zaplatila som 30e aby ma objednali na 5.4. uraz nemala, ockovanie ju len caka. doteraz nemala problem ani z ocami ani z uskami. v pondelok budem vediet ci ma dostatok zeleza. tlak jej dr merala, ma v norme, tekutiny ma dostatok aspon ked je doma, v skolke asi pomenej. ale urcite sa budem pytat na vysetrenie MR. dakujem vam vsetkym za odpovede a rady

sovica
•
28. feb 2023

@ellinkaaa Viem, že stará téma, ale môžem sa opýtať, ako to u vás nakoniec s dcérkou dopadlo a či zistili príčinu? Dcére je posledný týždeň takmer stále na odpadnutie, točí sa jej hlava, nutkanie na vracanie, ale nič z nej nejde von...

ellinkaaa
autor
•
28. feb 2023

@sovica časom to prešlo. Nič sa nezistilo.krcne ok, očné ma dioptrie nakoniec a na neurológii tiež ok a neurologicka mi povedala aby som nebola v strese ze je to u detí normálne keď rastú ze im kolíše tlak keď rýchlo vstanú. Ale ako hovorím našťastie to prešlo. U vás neviem kedy sa to stáva, lebo u nás to bolo len keď rýchlo vstala. Určite choďte k pediatrovi a k neurologovi.