Krv v stolici u novorodenca
Ahojte,mam mesacneho synceka,nekojim.papame nutrilon ha,objavila sa nam krv s plienocke ,strieda sa to raz je raz nieje,uz sme boli aj na vysetreni nevedia z coho to je prosim mate niektora s tym skusenost????
@siasiasia definuj krv....sú to len vlásočnice? Aká je farba? Množstvo? Nemá malý hnačky? Musíš dať viac info ....
Zda sa mi ze ho prehana,hlieny ma krvave v plienke,pozerali ho cez konecnik a nic ziadna trhlinka,taku vodnatu stolicu ma predchvilou som mu do mliecka dala pol vrecuska smecty :-/
@siasiasia moja malá to raz mala pri hnačke, obvodná pozrela a pri ďalších problémoch nás odporučila okamžite na chirurgiu. Našťastie nám nebolo treba ísť. Poranenie črievka cez konečník nemusí byť vidno. Skús popracovať na tej hnačke nech sa črievko viac mechanicky nepoškodzuje. Snáď mamičky ešte poradia, ale ak by sa ti niečo nezdalo radšej sa prehnať zbytočne k lekárovi ako niečo zanedbať.
Dúfam že to maličkému rýchlo prejde a nebude to nič vážne 🙂
Take malicke dietatko nema mat preco bez priciny krvavu stolicu.Ja by som to len tak nenechala.Moja dcerka raz zvrackala krv,viem to je nieco ine,ale okamzite nas vzali do nemocnice na pozorovanie.Ja by som patrala po pricine a zasla aj za druhou lekarkou.
My sme uz tri dni boli v nemocnici robili mu rozne trsty,krv mu brali,stery,infuzku.mal,teraz berieme prasok od krvacania,v piatok mi.volala doktorka ze vysli pozitivne trsty na e coli ze ta mize sposobovat krv v stolici bez horucok,maly je kludny,papa,pribera,spinka pekne,primar ho pozeral a vravi keby mu je to vazne nepapa nepribera,ze to je virusove isto,zajtra ideme do nemocnice na detske oddelenie na kontrolu a dohodnut sa na antibiotickom lieceni,chcela som vediet len ci ma daka maminka s tym skysenost vlastnu
@siasiasia Ahoj, ak je bábo bez teploty tak je možné že Vás poslali domov. Navyše ak mu chutí a naďalej pekne priberá, horšie by bolo keby nejedol zvracal a pod. ATB by som radila poriadne dobrať aby sa to nevrátilo, lebo s črevami vedia byť riadne patálie
Ahoj ja mam chlapčeka,teraz 2.4 bude mat 3i mesiace, tiež mu dávame nutrilon ale profutura....tieto problémy sa nám objavili po cipkách nurofen pre deti, ktore bral po operacii od bolesti ale len 3x a len na vecer aby spal .Asi po 3och dnoch po cipkach som spozorovala mierne krvacanie v stolici(vlasocnice alebo krv.hlien) Tiez sme boli hospitalizovany asi 4 dni tiez mu robili testy,stery a nic sa nepotvrdilo ani nenaslo tak nas pustili domov(ze asi podrazdna sliznica v crievku)....teraz sa mu to opat kusok prejavilo pretoze sme prekonali chrípkovou virózu a bral antibio.kvapky na potrtie do nosteka a kalc.sirup...a zas som nasla v plienocke krv,nie vela ale bola tam a kde tu v takom hliene ako keby bola+podrazdeny zadocek z von ako 1vy x. Tiez som s toho zufala,ale maly vyzera v pohode tiez papa pribera ale kazdu matku to vystrasi ked nieco take najde po rozbaleni plienky u jej anielika...takze moj laicky zaver aky mam je ze mam sa to opatovne prejavilo z liekov,take male telicko je vemi citlive na vsetko a hlavne lieky ale ubezpecili ma ze casom sa mu to podda,a bude OK tak len cakam a dufam....
Pred rokmi aj moja dcera mala take akoby krvavé vlásočnice v plienke...Dr. ma poslala na chirurgiu do Ružinova. Dcera nemala nič s konečníkom, poranenie, proste nič objektívne doktorka nenašla, mala prospievala, spokojná. Tam mi povedala doktorka ,,zmente značku plienok,,. A čuduj sa svete, pomohlo! Od vtedy bol klud.
@sardinka333 zdravim a ak smiem vediet,aje plienky ste pouzivali??? Ja mu davam pampersky,ale ktovie,no zmenila by som cokolvek len aby to nemal,aj ked sranda,ze po zmene plienok ste mali vsetko ok....super,to by ma potesilo 🙂
@siasiasia ahoj, smiem vedieť ako ste dopadli? Máme rovnaký problém už 3 týždne, teraz už ma piaty deň v kuse krv, má rotavirus ale ten netrvá a tak dlho... Poslali krv aj na gastro a asi nás pošlú aj na kramare na detskú chirurgiu. Už piaty deň sme v nemocnici. Strašný mam strach :(
@kacena85 no u nás to bolo z toho rotavirusu. Alergie, negatívne vyšli všetky. A boli sme v Banskej bystrici v detskej nemocnici a aj ho uspavali a robili rektoskopiu a mal rozozratu sliznicu v konečníku, tak to mal z toho rotavirusu, vyšli pozitívne výsledky len z jedného steru z asi dokopy 12tich. Takže ak dvojkam robili vyter len raz ci dvakrát, ani sa to nemuselo ukázať. A keď to mali obe tak pravdepodobne to bol práve nejaký vyrus si myslím... Krv mal 2mesiace po skončení rotavirusu, takže to tak brutálne mu rozozralo tu sliznicu. Aj nemal krv 2dni a zas mal, mal to často už viac krvy ako stolice. Ani sme netušili žeby ho bolelo brucho, či iné príznaky rotavirusu. Kakal často ale to aj pred tým. No ako novorodenec. Držím palce aby to aj v prípade babetiek bolo rovnako 🙂
@lenusicek prosím, keď ste mali tak moc zničenú sliznicu v črievkach, aj ste to nejako špeciálne liečili? Našej maličkej našli rotavirus ako trojtyzdnovej a k tomu mala aj norovirus a adenovirus v menšom množstve. Už je tomu asi tri týždne. Stále má krvavé stolice a zelené stolice. Vy ste tiež mali aj zelené? A dokonca sa jej zhoršil aj reflux, tak to súvisí asi s celým zažívaním. Ja už som z toho zúfalá. Čakám na ten deň kedy už bude dobre.
co takto bezlaktozove mlieko a probiotika a nevymyslat s antibiotikami?
@lenusicek dakujem za odpoved, tak su nakoniec uz cca 3t na striedacku v nemocke a doma, tak uz bolo medzi sviatkami dobre a pustili ich domov, potom zase krv hnacky tak zrazu zistili zvysene ecoli, a su tam doteraz, dokonca matku s jednou previezli do blavy lebo ze ma daco s crevami, dokola im vraveli ci nevyskusaju to bezlakto mlieklo a nie nie to nebude tym, ta mensia aj malo pribera a ma tu krv dokola, tak ze asi daco s crevami, v blave ze vsetko ok, no ako toto slovensko ciste kocurkovo a neviem co si dr skusaju na mesacnych dvojickach ake metody, uz su obaja zufali, jeden v nitre jeden v blave a dr len chodia a sami nevedia
@kacena85
@lenusicek ahojte baby. Aj mojmu4. tyzdnovemu zistili rotavirus. Dostal ho po op v nemocnici 🤦♀️
Bola som s tym u pediatricky. Berieme viac probiotik a vodicku proti hnackam no nepomaha.
Citam,ze ste to mali 2 mesiace.
Maly je kludny len hnackuje.
Cize treba iba vyckat? Mali sme uz aj zelenu stolicu. Je kojeny a drzim aj dietu na kravsku bielkovinu
Nám tiež sa objavilo čerstvý krv v stolici.
Žiadna horúčka, malý priberá týždenne 200gramov.
Teraz su v nemocnici pred hospitalizáciou
Rota + adena , teraz sú negatívne výsledky.
Ale už tlačia doňho antibiotiká lebo nevedia od čoho.
Prešiel 5dni chcú ich pustiť domov ale krv tam ešte je tak isto ako kedy sme sa tam dostali.
Nevie mi niekto poradiť v Košiciach normálneho lekára na gastro ,aby sme to vyriešili že od čoho môže krvácať ked len koji a ma len 2 mesiace?
@gabriel357 nemoze mat alergiu na kravsku bielkovinu?
@mahtobka už sme na diéte ani mlieko ani vajce viac ako 10dni
@gabriel357 to treba aspon mesiac. Aspon ja som drzala dietu skoro 2 mesiace. Bohuzial, neviem poradit.
My sme mali adenovirus. Drzim palce nech sa to polepsi
@mahtobka ďakujeme, virus už tam není ale krvácanie hej. Dúfame že sa najde nejaký dobrý gastroenterológ
@gabriel357 antibiotiká na čo? Ja som bola s odborníkmi a všetci do jedného povedali že na to sa antibiotiká nedávajú, len probiotiká. A my sme mali pozitívny len jeden odber asi z 10tich ak nie aj viac. A mal ešte krv asi 2 mesiace potom. To sa musí len zahojiť tá sliznica, čo trvá dlhšie.

A to Vás len tak pustili z nemocnice domov? Bez nejakého vysvetlenia? Zvláštny postup lekárov. No ale keď je to tak, potom to nebude asi nič vážne. Veď hádam by neriskovali....