icon

Krvácanie z nosa u detí v noci: Čo robiť?

Včera o 07:37

Ahojte, máte prosím niekto skúsenosť s krvácaním z nosa u malých detí výhrade v noci? Dcére (2.5r) sa to za posledný rok opakovalo cca 4x ale za posledný týždeň ďaľšie dva razy a intenzita krvácania bola vyššia. V hlave mi už idú horšie diagnózy, ale racionálne sa snažím si uvedomiť, že keby to bolo niečo vážnejšie tak to má asi iný priebeh ako 5 krvácaní za rok. Vopred ďakujem za všetky rady.

zuzikak
Včera o 07:58

nemusi to byt ziadna vazna diagnoza. Hlavne zajdite k praktickej dr aby vas poslala na orl. Ja teraz riesim toto krvacanie z nosa prave u teenagera. Tym ako sa hormonalne meni a rastie sa mu meni aj stielka v nose a je velmi citliva hlavne na sucho. Na orl potvrdili, ze je vsetko v poriadku. U neho je potrebne len zvysit vit. C (uziva ascorutin) a vit. K plus preplachuje nos Aliamare a dostal aj krem na zvlhcenie. Urcite navstiv lekara a je mozne, ze budes pre dcerku potrebovat len masticku do nosa (je len na predpis) na zvlhcenie sliznice, ktoru jej das do nosa pred spanim.

anonym_dbd502
Včera o 08:14

@anonym_autor nie je alergik? Nisita krem alebo emofix do nosa...nam tiekla aj 3x tyzdenne ale neboli sme u dr.zatial to ustalo

martinka17
Včera o 08:43

Je určite potrebné to riešiť s lekárkou. Sama vieš, nemusí to byť nič, a môže to byť niečo vážne, hlavne u tak malej slečny. Ja osobne som to riešila s lekárkou aby sa všetko skontrolovalo.

autor
Včera o 09:38

Pediatra som kontaktovala a odporucil ascorutin s tym, ze ak sa to bude v najblizsej dobe casto opakovat posle nas na ORL. Tiez spominal mozny dovod alergiu a potom som si uvedomila ze dcera castejsie kycha ale myslela som ze len nejake mierne sople chytila. Asi sa vypytam na to ORL pre istotu a budem dufat ze je to len prechodny stav a vyrastie z toho. Dakujem za odpovede

kristina82
Včera o 18:05

@anonym_autor aj moja krvacala, vyradtla z toho, chodili sme na orl, kde jej to neviem ako sa to spravne hovori / zaletovali/, a mala to tiez casto v mladsom veku ale ako pisem vyradtla z toho