Krvavý hlien v stolici 3 mesačného bábätka

mirkafi
7. feb 2012

Ahojte,

citala som rozne diskusie k tejto teme, ale nenasla som nic, co by sa zhodovalo s nasim problemom (mozno to niekde je, ale ja som to nenasla).

Nas problem spociva v tom, ze uz 4 dni ma moja 3,5 mesacna dcerka krvavy hlien v stolici. Zacalo to v sobotu, kedy som jej nasla v stolici, ktora ma farbu zltu a konzistenciu zgrcnuteho vajicka, ale taky zvlastny rybaci zapach, krvave nitky v rosolivtom priesvitnom hliene. Kazdym dnom sa to zhorsovalo a teraz uz je tej stolice menej (bola aj 3x po kazdom krmeni a pocas krmenia), teraz je to len 2x (1x pocas krmenia a 1x po krmeni). Je jej sice menej, ale je to skor hlien, ktory je miestami krvavy (uz nie nitky, ale krv v hliene - je ccervena). Dievcatko som krmila do pondelka UM - Nutrilon comfort. V pondelok som bola u lekarky a ta mi hned zmenila mlieko na NUtrilon anti alergy, ale musim povedat, ze nebadam zmenu. Tej stolice je trosku menej, ale konzistencia, zapach a krvavy hlien tam su stale. Treba povedat, ze v pondelok rano dobrala mala Pamykon do nosteka kvoli najdenemu zlatemu stafylokokovi v nose. Robili jej vytery z nosa, hrdla, zadku a tiez odbery krvi. Krv ma uplne v poriadku, pecenove testy tiez, vytery z nosa a hrdla este nemam. Volala som dnes aj ohladom vyteru zo zadocku a zatial v laboratorii nic nevykultivovali - zatial to vyzera byt ok, mam sa ozvat este zajtra, ci sa tam nieco neobjavi. Este ako nam zacala tato stolica s hlienom, mala ma uplne cerveny zadok a urobili sa jej tam take male ekzemiky. Tak ju velmi casto prezliekam, kremujem, nechavam volne kopat, aby vyvetrala a pouzivam sudocrem na zadocek /(ten pouzivam od narodenia). Zadocek jej vytieram repikovym odvarom a do sucha vycistim, nakremujem vrstvou sudocremu. Malinka je inac v pohode - viac sice spi, ale aj sa usmeje, aj sa spolu hrame, obcas nieco zamrnci (uz vydava krasne zvuky). Nejavi sa, ze by jej to sposobovalo zavazne problemy. Nema teploty. Jedine, ked ju zacnem krmit, vtedy ide prva varka do plienky a ked skoncim s krmenim druha varka. Vtedy ocerveneje v tvari a tlaci, vyzera to tak, ze ju to vtedy trosku zabolelo, ale trva to sekund. Obcas ked ma prdiky po krmeni, tiez z nej vyjde hlien s primesou krvi.. Poradte, nemate s tym skusenosti? Na gastro ma objednali az o dva tyzdne a ja sa mozem dovtedy aj zblaznit.. Dakujem, Miriam

xlucia
7. feb 2012

@mirkafi jasne, radsej chod na vysetrenie. ale v reale je to co popisujes normalne. dieta sa cisti zvnutra. hlavne ak ostatne vysledky su ok. mali sme to tiez. a namiesto sudokremu kup bepanthten. je na ekzemy lepsi.
myslim ze mozes byt pokojna,. gastro ti to ptvrdi

danilienka
7. feb 2012

Ahoj, chod ku doktorke a povedz jej ze aj po tom druhom mlieku to ma.
Z pamykonu to nemoze mat, ale myslim si ze z mlieka.
Odkedy je na UM? nedavas jej nic ine okrem mlieka?A brala jej krv aj na alergiu /mlieka/?
No a ak smiem poradit, moc jej toho sudokremu nedavaj, lebo zlepuje pysky ,ak ho pri kazdom prebalovani poriadne od vsadial neutres /aj v zahyboch klitorisu/ tak potom bude mat vacsi problem...skus bepanthen./ale nemasti ju moc, staci tenka vrstva, nech to aj dycha ..a vzdy ked sa vykaka poriadne umyt zadok pod tecucou vodou a mydlom../az potom dat repik/ ....no na gastro ta teda mohli zobrat ako urgetny pripad, neda sa tam zaplatit ak chces ist skor? Ja by som ich riadne surila. 😠

danilienka
7. feb 2012

@xlucia Dieta sa precistuje asi do 1. mesiaca, potom to uz nie je normalne...

mirkafi
autor
7. feb 2012

ahojte, mala je na umelom mlieku uz od narodenia a vystriedala ich dokopy 6.. toto je sieste.. ale uz mesiac a pol som sa tesila, ze je dobry nutrilon comfort a ze jej ostane az kym ju uplne neodstavim, tak som sa jasne mylila. Od vcera berie nutrilon anti alergy.. doky som volala dnes, ze ten hlien je stale, ona tvrdi, ze to sa okamzite nepolepsi, ze musim pockat.. krv jej brala aj na alergiu, ale este nemame vysledky. sudokremu jej davam len tenucku vrstvu a samoska jej vytieram aj pysky po kazdom prebaleni. na gastro som volala, Zaplatit sa neda a ked som povedala, ze je to urgentne, tak ma poslali na pohotovost, ze oni riesia vsetky pripady urgentne a musim si pockat.. ja neviem.. ale ak sa jej to nezlepsi do troch dni, tak to asi budem riesit formou pohotovosti, ale tam je tolko bacilov a chorych deti, tak by som jej nechcela ublizit este viac. a to este nestihla byt zaockovana ani tou prvou vakcinou, ktora sa dava v 3 mesiacoch.. tiez si myslim, ze dieta sa nemoze precistovat az po tretom mesiaci a hlavne nie takymto sposobom..

inetka
7. feb 2012

@mirkafi ahoj, my sme mali dost podobny problem s nasou malou.Vymenili sme asi 4 mliecka. Tiez sme mali krvave hlienove nitky v stolici a kakavala aj 7 -krat denne. Nakoniec nam zistili alergiu na biekovinu kravskeho mlieka. Musis ist na gastro, ale tam by tam mala odporucit tvoja pediatricka. A pokial nezabera ani Nutrilon alergy care tak ti doktorka predpise neocate mliecko /teda mala by, ak sa potvrdi alergia na BKM/. Je to take specialne. My sme ho uzivali doteraz a velmi nam pomohlo.

mirkafi
autor
7. feb 2012

@inetka dakujem za rady.. no nasa mala kaka po kazdom krmeni 2x, takze ked 6x papa - je to aj 12x za den.. bojim sa, ze s tym bude suvisiet aj neprospievanie. ja sa snazim zachovat chladnu hlavu a pockat aspon tri dni na to, aby mohol ten novy nutrilon zaucinkovat.. lebo po jednom dni je velmi tazke povedat, ci zabera. v kazdom pripade je tych stolic o 6 za den menej ako vcera a predvcerom. dnes sa snazim vsemozne cez vsetkych znamych dostat sa co najskor na gastro a necakat 2 tyzdne, uvidim ci sa mi to podari.. a neviete kolko trva vyhotovenie vysledku na alergiu KM z krvi? v pondelok brali malej krv, ale mam taku velku hlavu zo vsetkeho, ze som aj zabudla kedy budu vysledky.. dobre vediet o tom specialnom mliecku.. ak by sa potvrdila alergia a nepomohol ten nutrilon, tak skusim t mliecko, ktore odporucas..

danilienka
7. feb 2012

To specialne mlieko jej ale nedavaj sama do seba, nech ti ho predpise doktorka po vysetreniach ak bude treba....
No a to preco si vystriedala u nej tak vela druhov mliek? Ake si striedala?
Inac to gastro vysetrenie malej nezavidim, kiez by tam nemusela ist.... 😉
A aj ten nutrilon comfort ti dufam dala doktorka na recept /vies, ze tak vyjde lacnejsie...okolo 6 eur/ ?

inetka
7. feb 2012

@mirkafi my sme mali vysledky z krvi do tyzdna, ale to me boli vysetrovani uz priamo u gastro.To specialne mlieko je iba na predpis, pokial viem, a musi sa potvrdit alergia na BKM inak ti ho doktorka len tak nepredpise. Ono stoji cca 78 EUR, ale poistovna to nastastie preplaca takze sa doplaca len 7 EUR.

tutitu
7. feb 2012

@mirkafi Ahoj, my sme mali tiež taký problém ako vy... Malý kakal hlieny s krvou, presne ako píšeš. Najprv tie nitky...
vyšetrenia ukázali, že je to E coli. Tá baktéria, ktorú majú dospelí ľudia bežne v konečníku. K malému sa to vraj dostalo tak, že ho niekto chytil neumytými rukami. My sme s manželom tiež boli na výteroch, ale boli sme v poriadku. Takže my sme ho nenakazili. Lekárka hovorila, že sa to mohlo stať tak, že ho niekto hoci aj na prechádzke chytil za ručičku a on si ju potom dal do pusinky. ☹ Odvtedy som nedovolila malého chytať. Bolo to síce blbé, ale bála som sa.
Tiež mal tri mesiace. Dávali sme probiotické kvapky BioGaia a čakali, kým sa Ecoli vyplaví z toho malého telíčka. Aj také veci sa stávajú... ☹

blavacka
7. feb 2012

@mirkafi ahoj my sme mali toto iste ked mala moja mala 8.dni, nemala som vobec mlieko, tak sme zacali davat UM,
hned zacala mat hnacky a objavila sa krv v stolici, boli sme na pohotovosti na Kramaroch a tam jej spravili vsetky potrebne vysetrenia aj sono bruska, aby sa vylucili vsetko nebezpecne a stanovili diagnozu alergia na bielkovinu kravskeho mlieka. Problemi zacala mat pri UM Sunar, gastroenterologicka nam povedala, ze na neho deticky zle reaguju. Takze pokial si ako pises vyskusala vela UM a ma alergiu na BKM, tak jej to mohlo rozhodit crievka.
Doktorka nam povedala, ze male babatko ma kakat max.5xdenne, takze 12x za den je velmi zle...
Odporucam ti ist s malou na Kramare co najskor, ked aj dnes na pohotovost, nech ju vysetria a co najskor daju nejake dobre mlieko, lebo ked ma take hnacky moze to velmi poskodit creva a zacat viac krvacat...Nasadili nam Nutrilon Allergy care ale su aj ine a musime davat kazdy den probiotika Inphants dophilus na regenraciu crievka.
Ked ti tolko hnackuje, moze to sposobit aj dehydrataciu organizmu... Davaj jej vela pit ked aj cistu Lucku vodu a sup sup na pohotovost...

blavacka
7. feb 2012

a necakaj na gastroenterologicku, chod na pohotovost, tam to okamzite konzultuju s gastroenterologom a nasadzaju specialne mlieka aj bez vysledkov, my sme cakali na vysledky 3 tyzdne... taketo problemi u takych malych deticiek nie su vobec sranda... my sme utekali hned v prvy den ako boli krvave nitky, lebo obvodna povedala, ze to je nebezpecne, nech letime na pohotovost... tam ta s takym malym babatkom zoberu prednostne a poslu ta hned na sono bruska a urcia liecbu, my sme museli chodit kazde dva tyzdne na kontrolu... ale zlepsilo sa nam to asi 2 dni po nasadeni specialneho mliecka, prestala hnackovat a tym padom sa crievka ukludnili a nebola ani krv, teraz mame 11 mesiacov a boli sme na krvi u gastroenterologicky a testovali nas na BKM a mame negativne testy a zaciname skusat mliecne vyrobky biele jogurty, doteraz sme nemohli jest ziadne mliecne vyrobky...

luciferkax
7. feb 2012

ja byť tebou, dva týždne nečakaám, bábatko sa čistí 2 týždne,m ax mesiac.. toto normálne nie je!

tutitu
7. feb 2012

@mirkafi presne ako píšu dievčatá, tiež by som nečakala.. My keď sme mali tie hnačky, tak to lekárka vôbec nepodceňovala a okamžite malému robila vyšetrenia. Tiež hovorila, že babatko má kakať asi 5 krát denne.

rolak
7. feb 2012

@mirkafi ahoj, moja dcéra mala nitky krvičky v stolici ako 3mesačná. hlien tam nebol. u nás to napokon bola trhlinka na konečníku,ale lekárka predpokladala aj možnú vznikajúcu alergiu na bielkovinu kravského mlieka....ja som vtedy kojila,takže som musela nasadiť úplnú bezmliečnu diétu... lekárka mi povedala,že mám 2 týždne počkať! a ak bude krv v stolici aj potom, tak to budeme riešiť ďalej....takže to poškodenie sliznice črievka mliekom bábätku zrejme neprejde hneď, takže ani to nové antialergické mlieko hneď nezabezpečí,že už nebude v stolici krvička.... malo by jej ale postupne ubúdať.... hlien a krv v stolici sú typickým znakom alergie na bielkovinu kravského mlieka.... postupne by ho však malo v stolici ubúdať... hlavne pevné nervy na tie 2 týždne a nech sa všetko rýchlo zlepší! pozri aj témy o alergii na bielkovinu kravského mlieka,tam ti baby tiež môžu poradiť.

rolak
7. feb 2012

@mirkafi a prečo v priebehu 3 mesiacov vyskúšala 6 druhov mlieka????? to nebude pre malé bábo moc dobré.... možno si mu len podráždila črievka a musia sa dať dokopy...

mirkafi
autor
13. feb 2012

@danilienka ahoj, no tie mlieka mi striedala lekarka kvoli tomu, ze sa jej nepacila stolica mojho dietata a tiez, ze si odgrckavala.. Zacali sme Nutrilonom extra a mala tvrdu stolicu spojenu s kolikami dost dlho, tak jej nasadila Nutrilon anti kolik, ale mala to nechcela pit a grckala z toho, tak jej hned po dvoch dnoch dala nutrilon anti reflux.. ten uplne odmietla pretoze bol velmi husty a to mi ani flasu do ust nedala.. takze pani doktorka sa rozhodla, ze by bolo fajn dat jej uplne ine mlieko a to rovno bez laktozy (dovod nepoznam, ze vraj to bude najlepsie) a to France lait.. nevedela som to mlieko vobec zohnat a mu casto prehanalo, dostala hnacky a tie trvali tyzden, prestala prospievat a tak som jej povedala, ze by bolo fajn vratit sa k nutrilonu, ale nech mi da uz mlieko, ktroe bude konecne - tak jej nasadila nutrilon comfort na predpis.. no aj pri tomto mlieku zacala mat po dvoch tyzdnoch problemy so stolicou - najprv bola zelena a tak sa pridal po mesiaci krvavy hlien. Na tu zelenu stolicu som ju viac krat upozornovala, nech jej spravi nejake krvne testy alebo alergologicke, ale uistovala ma, ze to je normalne az kym nedostala ten krvavy hlien a okamzite jej nasadila nutrilon allergy care. Na gastre sme uz boli, ale gastro lekarka jej nerobila ziadne vysetrenia, len ju plapacne presla.. mala prospieva, akurat jej to mlieko nechuti, tak teraz pije menej. krvave hlieny zatial presli a na tomto mlieku hodlam zotrvat az kym ho nebude musiet pit. az ked som si spisala potiaze malej pre gastro lekarku, az vtedy som si uvedomila, ze vlastne lekarka svojim skusobnym pristupom k malej (zmena mliek) jej vlastne ublizila.. ze som mala kazde mlieko uzivat s malou aspon 2 tyzdne a videlo by sa.. ale ona mi vymenila 4 mlieka v priebehu 1,5 tyzdna a teraz sme na antialergickom.. takze nie som z toho happy. Mala je zlata, neplace, smeje sa, hra sa, akurat ked mala tie krvave hlieny tyzden, tak vycsinu dna prespala a nechcelo sa jej hrat, mrnkat a podobne.. teraz to postupne dobiehame 🙂

mirkafi
autor
13. feb 2012

@tutitu no tak to je sila.. ked si niekto neumyje ruky po WC... moja mala si tiez dava velmi casto ruky do ust, ale snazim sa jej ich co najcastejsie cistit gazou a prevarenou vodou. My teraz nechodievame ani vonku kvoli pocasiu a s malymi detmi neprichadza do styku, kedze este nie je zaockovana. Cakam ako sa vsetko vyvinie.. ale my sme mali nastastie vsetky vytery negativne, KO negativny, vysetrenia na gastre (len palpacne) boli zhodnotene ako v poriadku.. mala zrejme bude alergicka na nejaku zlozku mlieka a ani sa uz necudujem po tolkych vymenach.. na gastre mi lekarka povedala, ze s amozem podakovat svojej pediatricke, ze vyvolala svojimi pokusmi dietatu alergiu.. keby som bola mudrejsia a skusenejsia, tak jej nedavam tie mliecka. ale mna ta moja pediatricka vzdy tak vylakala, ze som inac nemohla. a ked som sa jej pytala, ci jej to neuskodi, tak mi povedala, ze niektroym detom skusa aj 10 mliek, kym niektore sadne..

mirkafi
autor
13. feb 2012

@blavacka ahoj, bola som hned dalsi den na &kramaroch u MUDr. Ciernej a ta jej nerobila ziadne vystrenia lebo zhodnotila, ze je to uz ok a ze to bude urcite alergia na kravske mlieko.. este stale cakam na vysledky alergologickych testov a potom sa uvidi. Somm objednana na gastro do Podunajskych Biskupic o tyzden, tak ak by to nebola ta alergia, tak ju dam vysetrit aj sonom.. ale nic ine jej robit nedam, este je malinka na nejake invazivnejsie vysetrenia podla mna.. a tie krvave hlieny ustupili a tiez ustupili aj tie caste hnacky.. teraz nam pre zmenu malo papa a ma stolicu pri alebo po kazdom druhom jedle.. ale je dobra, neplace, smeje sa.. takze zrejme pockam na tie vysledky a tiez termin, ktory som dostala v Podunajskych Biskupiaciach.. ak sa nic vazne neudeje, v co verim a dufam, ze uz bude len dobre..

mirkafi
autor
13. feb 2012

@rolak dakujem.. ano, urcite mala podrazdene crievka.. aj tym, ze moja lekarka cakala po mojich viacerych upozorneniach na zelenu vodnatu stolicu mesiac a tvrdila mi, ze je to normalne, ze babatko sa cisti. az ked dostala ten krvavy hlien, okamzite jej nasadila nutrilon allergy care.. takze asi tak.. este pockam na vysledky alergologickych testov, potom prejdu dalsie 2 mesiace a vymnim pediatricku lebo jej uz bohuzial nedoverujem.. nastastie sa malej teraz ten hlien naobjavuje, ale bola som upozornena, ze postup mojej lekarky nebol vobec na mieste..
v podstate som si toho vedoma uz aj ja, ale doslo mi to neskoro - bohuzial. este ze ma osvietilo a nedala som jej smektu a cierne uhlie, ked jej to chcela nasadit hned po nasadeni nutrilonu allergy care, ze nech jej rychlejsie tie hancky prejdu.. ked som si precitala pribalove letaky tychto liekov, tak cierne uhlie je az od ukonceneho 3. roku dietata (a to chcela nasadit 3-mesacnemu) a smekta bola na akutne a chronicke hnacky, co sa mi tiez nezdalo po dvoch dnoch, ze to je chornicka hnacka a akutna sice ano, ale sposobena zrejme niecim inym. zatial sa mame ok, sice mala ma stolicu tak 5x denne - predtym iba 1x alebo 2x, ale myslim, ze sa jej to lepsi - to co ma v plienke uz vyzera 1000x lepsie, chvalabohu - klop-klop..

mirkafi
autor
13. feb 2012

baby, dakujem vam za poslane nazory a vase skusenosti.. velmi ste mi pomohli - hlavne psychicky..

rolak
13. feb 2012

@mirkafi super,že sa to zlepšuje,som aj na teba myslela,že ako ste pochodili....inak u malých detí zvykne táto alergia vymiznúť do 5.roku života....a možno to ani nebude celkom alergia,len nejakké podráždenie....držím palce,aby uuž bolo všetko ok!

mirkafi
autor
13. feb 2012

@rolak dakujem.. no dufam aj ja, ze som jej tym nejak extremne neublizila.. a po 6 mesiacoch menim lekarku lebo jej asi uz nedokazem doverovat, bohuzial.. nech sa vam dari 🙂

lucinta21
13. feb 2012

@mirkafi ahoj mudr urobila dobre že ti dala allergy care.. treba vydržat týžden dva a vtedy sa prejavi či sa jedná o alrgiu na bielkovinu.. neboj sa tieto mlieka pomáhaju.. mudr ta mala odporučit aj na gastroenterologizu, rexsp alergologiu aby sa uistili či je všetko ok..
Pri allergy care ustupuju problemy s krvou stolici cca do týždna a ak ma babatko exzem alebo iné problemy, tak tie ustupuju do dvoch týždnov..Drž sa papa

lucinta21
13. feb 2012

@danilienka po zioadnom mlieku sa nedeju zazraky za den kocky.. nie je to liek ale výživa.. a aj výživou sa dá pomoct, len viem že je to tažke ale neda sa cakat zlepšenie po dni po dvoch..

blavacka
13. feb 2012

@mirkafi no super, ze sa to polepsilo, my tiez chodime do Pod.Biskupic ku doktorke Bizikovej na gastro...

danilienka
14. feb 2012

@mirkafi n no urcite by som zmenila DOKTORKU!!!! a dufam, ze sa to malej polepsi....pekny den...

mirkafi
autor
16. feb 2012

tu doktorku zmenim po polroku urcite.. toto nie je prvy pripad, kedy som sa sklamala, bohuzial.. ale do pol roka nemozes menit mudr, podla toho co viem.. tak ostava len dufat, ze bude vsetko v poriadku a vydrzat toho pol roka..

danilienka
16. feb 2012

@mirkafi ja si myslim, ze ju mozes zmenit hned...chod za novou dokt. a spytaj sa jej.
Preco by si tam mala ostat pol roka, ked nie si spokojna, ona kazdy mesiac nahlasuje pocet pacientov...

tutitu
16. feb 2012

@mirkafi držte sa.... 🙂

mirkafi
autor
17. feb 2012

ahojte, tak dnes dosli vylsedky alergologickych testov a mala nie je vobec alergicka, takze sme mlieko zrejme menili zbytocne.. zrejme to bol nejaky zapa. ktory vobec nebol diagnostikovany a vysetreny, takze ale teraz uz musime ostat na protialergickom lebo uz nie som ochotna zasahovat do organizmu mojho babatka zmenou dalsieho mlieka. este buduci tyzden idem na gastro do podunajskyh biskupic, tak som zvedava, co na to povie tamojsia gastro.. cim to mohlo byt a ci to vsetko bolo potrebne.. takze na jednu stranu som stastna, ze malinka nie je alergicka a na druhu stranu ma mrzi, ze som jej menila mlieko.. ale nevadi, hlavne je, ze sa tie stolice upravili.. pekny den vsetkym