Ku psychológovi kvôli zadžiavaniu stolice a moču
Maminky,v podstate ma zaujimaju vase skusenosti,ak ste chodili ku psychologovi kvoli tomu,ze Vase dieta zadrziavalo moc aj stolicu,plus ma zlozvyk,ze si natahuje hornu peru.Nas po tyzdni v skolke odporucili k nemu,pretoze mala si uz konecne po roku trapenia doma aspon na wc sadne,ale vobec nepisa cely den a nekakala cely tyzden,az to dopadlo tak,ze vcera sa krcila na zemi,nic nepomahalo,ale nakoniec to zo seba dostala.Dokonca ani pocas spanku nepisa,az vecer doma,ked uz to fakt nevydrzi...A ked jej poviem,nech sa teda kludne vykaka,tak mi odpovie,ze nemoze kakat ani pisat.Pretoze som jej hovorila,ze do nohavic sa nekaka a nepisa,ze sa to robi na zachode,tak ma asi zle pochopila alebo co,no a este sa bojim po vcerajsom zazitku,ze uz mi duplom nebude chciet kakat,lebo si to bude spajat s bolestou.Alebo moze byt,ze to ma zafixovane od babatka,ked mavala caste zapchy a museli sme z nej stolicu tahat?No a ako to prebieha u dr?Dakujem
Kolko ma rokov dievcatko? Neoducali ste od plienok "nasilu", alebo predcasne, kvoli tlaku okolia? Ak nie, urcite by som sla za psychologickou - najst dobru detsku psychologicku. Syn zadrziaval stolicu, nakoniec mu diagnostikovala intelektove nadanie...
@haslerka1975 Nasilu,v podstate ma tlacilo to,ze mi mala nastupit do skolky a ona stale nic...A plus tie reci,ze je leniva,rozmaznana atd. Buduci tyzden ideme k dr.Tak uvidime,my sme uz raz boli u psychologa a tam mi tiez povedali,ze je dost inteligentna,ze predbehla svojich rovesnikov,aj ked slabsie hovori,ale uz sa to zlepsuje.Tak dufam,ze vsetko dame do poriadku.....
@ellca123
@haslerka1975 ma takmer 3 roky 🙂
sandra_sul, da sa to do poriadku, neboj. len veela trpezlivosti, kludu, ziaden natlak, a vypnut sa voci okoliu., tomu co hovori a mysli si. moj syn napr chcel chodit na wc, nocnik vobec, na redukciu, a vzdy si vypytal plienku, ktoru som mu dala, sediac na wc to slo do plienky, potom postupne po case suhlasil, ze plienku uz nebudeme davat, a slo to. .)
Náš má 3,5 a nechce kakať do nočníka ani na WC. Jedine do slipov. Vypýta sa, ale kaká postojačky. Tiež som to už začala riešiť so psychologičkou. Máme jedno sedenie za sebou. Moc múdrejšia nie som, ale aspoň viem, že to nemá zo zdravotného hladiska, nevyzerá, žeby mal nejakú traumu (aj keď to celkom nezavrhla), skôr je lenivý. Neskoro začal rozprávať a pod. Je úplne iný ako jeho starší brat, ktorý v jeho veku kreslil, čítal (obrázky), zaujímali ho stroje a zvieratá. Neporovnávam ich cielene, alebo pred malým, len vidím ten obrovský rozdiel. Ale za to, z lega postaví také veci, že zíram 🙂.
No moj maly ma 4roky a este len teraz sa odnaucil kakat do plienky..nechcel nikde inde bal sa..nenutila som ho..myslim ze je to psychickeho povodu.y dme to zvladli..uz kaka do nocnika aj ked sa sem tam zasekne a povie ze sa boji..nenutila som ho ..len skusala a podarilo sa..
@martinabb79 aj my sme to mali a presne po stojacky kakal do plienky ale uz 5den kakame do nocnika
@martinabb79 neni lenivy je to psychickeho povodu..moj maly to mal...on my to vysvetlil ze jemu to po sediacky nejde bal sa lebo kakaval iba po stojacky..

zajdite za psychologom,ma traumu z toho "tahania"stolice