Kúpele Horný Smokovec verzus Kúpele Lučivná

janula2424
14. okt 2022

Dobrý deň prajem. Chystáme sa so synom prvý krát na liečenie. Syn má 7r, slabú imunitu, zvykne byť aj 2x do mesiaca chorý. Horný Smokovec - páči sa mi, že je blízko Tatier, ale odrádza má že nemajú bazén, a treba dochádzať do hotela. Lučivná - procedúry vyzerajú byť fajn, aj má lepšie recenzie.
Idem s ním ako doprovod schválený poisťovňou. Teda platím si ubytovanie aj stravu???
Čo sa týka ubytovania...poraďte mi...nie som náročná. Úplne nám stačí jedna Izbicka s dvoma posteľami, tv, a samostatné wc a kúpeľňa.
Viete mi dať aj viac info ohľadom denného režimu, ako to tam prebieha. No a samozrejme koľko ste platili. Ďakujem

tifi2324
14. okt 2022

@janula2424 Ahoj my sme boli v Lučivnej a boli sme maximalne spokojny rano som tam odniesla syna do skoly s mladsim sme sli na procedúry alebo prechádzku pred obedom koncil v škole šli sme na obed potom opäť procedúry po nich prechádzka potom vecera a po nej sme chodili do herne rychlo si tam našli kamošov a ja kamošky 😉...do ničoho nenútili čo bolo pre mňa dôležité lebo mladší je autista veľmi láskavý prístup ozaj sa nám tam páčilo.......platila som 375€ a to tam na vikend prišiel manžel ale ja som bola bez stravy sama som si varila teraz tuším už tam nieje taká možnosť

janula2424
autor
14. okt 2022

@tifi2324 ahoj. Ďakujem za odpoveď. Aj môj syn je autista. Takže sa trochu obávam či vstúpi do bazéna či do sauny bezomna.
Spomínaš si v akom areáli si to bývala? Či aj to sa pomenilo? My sme z Košíc, takže žiadna návšteva za nami nepríde. A nemám ani auto, preto rozmýšľam o strave aj pre mňa.

tifi2324
15. okt 2022

@janula2424 aj my sme z Košíc 😉.....my sme chodili spolu do bazena bezomna by nešiel tam prave aj rodicia chodili s deťmi do bazenov........a saunu sme vynechali uplne lebo teplo neznasa najlepsie a mohol by dost aj kolaps velmi neskoro povie ze nu je zle ked uz odpadava.......tam plne vsetko respektuju len treba povedat lekarke pri vstupnom pohovore všetko narovinu ja som hned povedala ze sauna nehrozi cize nam ju ani na rozpis nedávali...... bývalý sme v Borievke

janula2424
autor
16. okt 2022

@tifi2324 ahoj 😉 koľko procedúr ste mali dokopy? Čítala som o klimatoterapii, ak som dobre pochopila, je to pobyt na čerstvom vzduchu, že? Stretla si sa s tým, že dieťa počas pobytu ochorie? Čo v Tom prípade, pošlu nás domov predčasne? A ako sa máte po kúpeľoch? Zabralo vám to? Sú deti menej choré?

tifi2324
16. okt 2022

@janula2424 mali sme 4 procedúry s mladsim a starsi mal 6 ......ano pobyt na čerstvom vzduchu boli sme 2-3x denne vonku je tam krásne čiže bolo stale čo obdivovať aj preliezky tam mali kopec......plus organizuju aj rozne výlety boli sme v jaskyni,v Tatrách....... veľmi im ten pobyt pomohol uz vôbec niesu taký chorlavy.....ak bude chorý tak vám nasadia lieky ak by bol už veľmi chorý mozno vás pošlú domov ale to skor keby vy ste chceli

mirkaknm
1. mar 2023

@tifi2324 Ahoj, tiez ideme na liecenie. Prosim ta, mozeme si tam proceduri vybrat? Ak nechceme na nejaku chodit, nemusime? Robili tam testy na kovid? Dakujem.

kamatopo
1. mar 2023

My sme dali na odporucanie našej doktorky a išli sme do Smokovca. Ide hlavne o klimatoterapiu. A tá je najlepšia priamo v Tatrách. Čo sa týka bazéna po prvom raze dostala dcéra herpes a bolo po kúpaní. Čiže ten nie je až taký podstatný.

mirkaknm
1. mar 2023

@kamatopo Ake procedury ste mali? S akou diagnozou ste isli? Robia sa nejake vstupne vysetrenia? Testuju tam na kovid? Ktore ubytovanie by si prosim doporucila?

kamatopo
1. mar 2023

@mirkaknm ubytovanie za mňa jednoznačne ,,Smrek,, je tam a herňa tak deti sa zabavia. Čo sa týka procedúr to predpisuje doktorka priamo v kúpeľoch. My sme mali nábeh na astmu a neskutočne slabú imunitu.

mirkaknm
1. mar 2023

@kamatopo To mame aj my slabucku imunitu. Dcerka vkuse chora ako nastupila do skolky.

mirkaknm
1. mar 2023

@kamatopo CMozu tam chodit aj navstevy, alebo da sa ubytovanie aj pre otcka vybavit?
Riesili tam dako kovid?

mirkaknm
1. mar 2023

@kamatopo Niekde som citala, ze tam chodia navstevy alebo rodicia nacierno prespavat, oteckovia, ze deti si tam robia co chcu. Ake mas prosim skusenosti. V tomto Smreku byvaju vsetky vekove kategorie? Su tam aj izby kt.maju socialne zariadenie na izbe?

kamatopo
2. mar 2023

@mirkaknm môj manžel sa vždy ubytoval vedľa v penzióne. Tak deti si robia čo chcú pokiaľ im to rodičia dovolia. Ja v tomto nemám zlé skúsenosti. Každý rodič tam bol od toho aby si svoje ukociroval. Všetky izby majú sociálne zariadenie. Je to ako hotel. Len kuchynka na chodbe je spoločná. V nej je ladnička kuchynská linka s najnutnejsimi veciami na prípravu kávy.

kamatopo
2. mar 2023

@mirkaknm ubytovanie sa pred kovidom pre manžela dalo vybaviť aj priamo v kúpeľoch ak mali voľnu izbu. My sme boli naposledy v roku 2019 takže neviem ako je to teraz s opatreniami

stanus81
2. mar 2023

@kamatopo Mohla by si mi, prosim, dat nazov penzionu, kde bol manzel ubytovany? My ideme v aprili, tak uz musime aj muzovi zajednat ubytko. Dik.

mirkaknm
2. mar 2023

@kamatopo Tie vstupne vysetrenia su vratane odberu krvi, su aj gastro, alergo a toto vsetko povinne?

kamatopo
2. mar 2023

@stanus81 ja som ho zajednala niekedy deň popredu. Vždy sa niečo našlo. Penzión Partizán. A ešte hneď vedľa kúpeľov je Miramonti

kamatopo
2. mar 2023

@mirkaknm v kúpeľoch krv neodoberaju. Oni už informácie čerpajú zo záznamu

mirkaknm
2. mar 2023

@kamatopo Ake ine vstupne vysetrenia robia?

kamatopo
3. mar 2023

@mirkaknm doktorka si len prečítala odporúčanie našej doktorky a nastavila procedúry. A pravdaže čo najviac vonku a pohyb.

alexnina777
3. mar 2023
zuzana851
5. mar 2023

@stanus81 kedy ste objednali si termin ? My mame schvalene a lucivna.obsadena tak asi budem riesit aj tu h.s

stanus81
5. mar 2023

@zuzana851 Volala som tam hned, ako sme mali kupele schvalene od poistovne - 13.2. Chceli sme izbu s kupelnou, ale to nam hned pani povedala, ze najskor v oktobri. Ja som momentalne na RD a v septembri planujem navrat do prace, cize to je nam neskoro. Tak sme si vybrali ubytovanie v Luci a tam dali termin na 6.4.

zuzana851
5. mar 2023

@stanus81 ano lebo aj mne to takto povedala az jesen ja skor som chcela teraz ist jar leto...sme ako nahradnici co pochybujem ze to vyjde

stanus81
5. mar 2023

@zuzana851 No skus hned zajtra rano, ci aspon ten Luc bude este volny. Tam su izby tak, ze na 1 chodbe je 8 izieb a k nim prisluchaju 3 kupelne s wc. Len co som pozerala cennik, tak maju tam nejak obmedzene ubytovanie so sprievodom (maj - september len deti bez sprievodcu). Tak ci vobec bude este ten april volny.

zuzana851
5. mar 2023

@stanus81 aha ze tak maju ...a izby uz s wc nemaju?

stanus81
5. mar 2023

@zuzana851 Ked som volala vo februari, izby s kupelnou a wc boli volne najskor na oktober. Tiez by nam vyhovovala taka, ale chcela som ist uz teraz a hlavne priamo do Tatier, kedze ja som astmatik a alergik, tak to bude mat dobry vplyv aj na mna. Este nam v poistovni dali na vyber Stos a Bardejov, ale teda chceli sme tie Tatry.

zuzana851
6. mar 2023

@stanus81 volala som vsetko obsadene az oktober a nahradnikov je kopa predomnou

yasla
7. mar 2023

dobry, viete mi odporucit konkretny LD v Lucivnej, ktory je najlepsi? Kolko nacenili vam za 21dni? da sa dat aj bez stravy?

zuzana851
7. mar 2023

@yasla vsetko je podla toho kolko osob idete a ci schvaleny doprovod....ci s obyvackou bez nadstandard obdobie....